Daily Nintendo

Jouw online Nintendo Magazine

[PREVIEW] Diablo 3

Diablo 3 komt later dit jaar naar de Switch en wij konden de game alvast uitgebreid uitproberen. Wat zijn onze indrukken?

Diablo 3 komt later dit jaar naar de Switch en wij konden de game alvast uitgebreid uitproberen. Wat zijn onze indrukken?

Het is zeker niet uitgesloten dat je Diablo 3 al een keer hebt gespeeld. Het spel verscheen in 2012 en is inmiddels al zo’n zes jaar oud. In deze tijd kreeg de uiterst populaire dungeon crawler verschillende uitbreidingen, waaronder een Adventure Mode. Volgende maand kunnen Nintendo Switch-bezitters ook gaan genieten van het spel, maar de grote vraag is in hoeverre deze versie spelers zal verleiden het spel voor de tweede, derde of misschien wel vierde keer te kopen. En hoe speelt de game eigenlijk op Nintendo’s hybride de console?

Wat krijg je voor je geld?

Met Diablo III: Eternal Edition krijg je Diablo III zelf met de twee uitbreidingen Reaper of Souls en de Rise of the Necromancer. Verder zal je in deze versie de Adventure-mode niet moeten vrijspelen en is het meteen beschikbaar. Op Nintendo-gebied zijn er wat leuke toevoegingen waardoor je uitrusting bijvoorbeeld op die van Ganondorf uit The Legend of Zelda-serie gaat lijken. Het echt unieke aan deze versie is natuurlijk het waar en wanneer je maar wilt spelen. Want hoe gaaf is dat?

Positief verrast

Tijdens mijn anderhalf durende speelsessie heb ik Diablo 3 zowel in handheld mode als op televisie kunnen spelen. Het duurde een paar minuten om uit te vinden welke knoppen ik moest gebruiken om al mijn vaardigheden te activeren en gebruiken, maar dat werd al snel duidelijk. Aanvankelijk zou je denken dat de vele verschillende aanvallen en vaardigheden veel knoppen vereisen, maar hier is slim mee omgegaan. Met de X, A, B en Y knoppen alsmede de L en R knoppen heb je ten alle tijde een flinke variatie aan aanvallen tot je beschikking welke je zelf kunt samenstellen. Al snel viel tijdens het spelen op dat dit erg prettig werkt en dat ook de besturing naadloos reageerde. Ik speelde zelf met de Joy-Con, maar het is ook mogelijk om de pro-controller te gebruiken. In hoeverre de laatstgenoemde prettiger speelt kon ik niet testen, maar de standaard Joy-Con deden prima hun ding zowel in handheld mode als in docked mode.

Een zeer soepele ervaring

Diablo staat erom bekend vrij hectisch te kunnen zijn met veel vijanden tegelijk waardoor er ook veel gebeurd op het scherm. Je zult constant vechten tegen grote groepen vijanden van klein tot groot. Ik vond het dan ook fijn te merken dat het spel continu soepel blijft lopen op de Nintendo Switch. Zowel op televisie als in handheld mode wist de framerate zeer stabiel te blijven. Grafisch gezien lijkt de Switch-versie wel iets ingeleverd te hebben waardoor alles vooral wat minder scherp oogt. Met name in handheld mode was de game soms iets aan de donkere kant terwijl het op TV juist net weer wat minder scherp was. Al met al was mijn audiovisuele indruk echter zeer positief. Het gevecht met een groot monster aan het einde van een Nephalem Rift is een mooi voorbeeld dat laat zien dat zelfs de meest hectische momenten geen probleem zijn op de Switch! Fijn is ook dat laadtijden niet lang zijn. Het schakelen naar andere dungens gaat daardoor lekker snel.

Diablo 3 speel zoals gezegd ook erg fijn in handheld mode en dit is dan ook echt een ijzersterk punt van deze versie. Mocht je alles net te klein vinden ogen op het scherm dan kun je ook inzoomen wat een erg fijne toevoeging is. Maximaal vier afzonderlijke Switch-consoles kunnen samen tegelijk spelen en maximaal vier spelers kunnen op een scherm samen spelen. Verder moet de game natuurlijk ook online play gaan bieden, maar dit was nog niet beschikbaar.

Diablo op de Switch zal met de twee uitbreidingen Reaper of Souls en de Rise of the Necromancer, en daarmee dus ook de Adventure mode, in elk geval een zeer compleet pakket gaan bieden. Grafisch is het dan wel niet de beste versie, je krijgt op de Switch wél een prima draaiende versie die nu ook in handheld mode te spelen is. Diablo is hier dusdanig goed voor geschikt dat dit écht meerwaarde biedt. Ik kan alvast niet wachten aan de slag te gaan met de game!