Daily Nintendo

Jouw online Nintendo Magazine

Daily Nintendo Weekoverzicht – week 41/2018

Een relatief rustige week, is dit de stilte voor een drukke najaarsstorm?

Een nieuwe zondag, een nieuw weekoverzicht. Deze herfstweek was redelijk rustig. Het is wachten tot de echte najaarstoppers komen.

De afgelopen week verschenen er iets minder artikelen dan anders op Daily Nintendo. Dat komt niet omdat de redacteuren lekker aan het genieten zijn van het heerlijke najaarsweer.  Veel ontwikkelaars brengen zelf wat minder naar buiten. De meeste grote releases staan gepland voor november en december. Op die manier kunnen ze mooi profiteren van alle feestdagen in die periode.

Toch verschenen er nog ruim 35 artikelen sins het vorige weekoverzicht waarvan een aantal nog diezelfde zondag. Laten we met die artikelen beginnen. Allereerst krijgen we beelden van Cat Quest II, dit spel moet begin 2019 uitkomen voor de Switch. Civilization VI komt dit jaar nog uit, zondag kregen we dan ook al de boxart van de Switch-versie te zien. Verder werd op zondag bekend dat I Hate Running Backwards naar de Switch komt. Dit spel kunnen we komende week al in de eShop verwachten.

Een spel wat in Europa nog niet op de Switch te verkrijgen is, is Assassin’s Creed Odyssey. Hoewel we het niet kunne spelen zit er wel een leuke Nintendo Easter Egg in verstopt. Het is geen verwijzing naar het Nintendo spel met een zelfde titel: Super Mario Odyssey. Nee het is een verwijzing naar The Legend of Zelda: Breath of the Wild. De zondag werd afgesloten met een preview artikel van nieuwe helden in de mobiele game Fire Emblem Heroes.

Met de zondag achter de rug kunnen we gaan kijken naar een nieuwe week.

Maandag

De week begon met goed nieuws voor fans van de Walking Dead TellTale-serie. Nadat vorige week bekend werd dat de ontwikkelaar failliet was gegaan was er veel onduidelijkheid over het laatste deel van deze serie. Maandag werd bekend dat Skybound Entertainment de rechten had gekocht. Zij zullen dit laatste deel verder afmaken.

Ander goed nieuws was er voor Kickstarter-project Thief’s Roulette. Dit spel heeft voldoende financieringen opgehaald om een release op de Switch mogelijk te maken. Twee andere spellen die naar de Switch komen zijn Guacamelee 1 & Guacamelee 2. Het eerste deel is per direct in de eShop te downloaden. Deel twee komt later dit jaar.

Dinsdag

In de nacht van maandag op dinsdag was er een update voor de Nintendo Switch. Het systeem draait vanaf nu op software versie 6.0.1. Naast deze nieuwe update werden er dinsdag ook twee nieuwe spellen voor de Switch aangekondigd. De eerste was Fitness Boxing. Een game die wat weg heeft van Wii Sports en Wii Fit. Spel nummer twee was Gear Club Unlimited 2. Beide spellen moeten nog dit jaar in de schappen komen te liggen.

Fans van de mobiele game Pokémon Go kunnen zich op gaan maken voor een nieuwe jacht. Dinsdag werd namelijk bekend dat Pokémon uit de Sinnoh regio (de vierde generatie) naar het spel zullen komen. Een releasedatum werd nog niet gegeven maar op het internet gaan de geruchten dat we ze komende week al kunnen verwachten.

Nadat de Fortnite Deep Freeze bundle werd aangekondigd was het nog tijd voor een laatste nieuwsbericht op dinsdag. Square Enix toonde interesse in een westerse release voor Dragon Quest X. Of en wanneer we deze game kunnen verwachten in Europa is nog niet bekend.

Woensdag

Met negen artikelen was de woensdag de drukste dag afgelopen week. Hij begon dan ook al erg vroeg met de launchtrailer van Disgaea 1. Ook de nieuwe details van Starlink: Battle for Atlas verschenen nog vroeg in de ochtend. Woensdag was er ook de update van de NES bibliotheek voor Switch Online leden. Verder zagen we op woensdag beelden van Child of Light. Hoewel dit spel woensdag nog niet te verkrijgen was ligt het inmiddels gewoon in de digitale schappen.

Daarna was het tijd voor de eerste en enige review van deze week. De eer was aan The World End With You: Final Remix. Dit spel wat voor het eerst op de Nintendo DS verscheen behaalde een hele mooie score (9.4).

Op woensdag werden ook de eerder aangekondigde Halloween personages in Fire Emblem Heroes uitgebracht. Er was informatie over de mythische Pokémon Meltan die een grote rol gaat spelen in de koppeling tussen Pokémon Let’s Go en het mobiele Pokémon Go.

Een spel wat eerder deze maand al uitkwam is Ninjin: Clash of Carrots. Om dit spel wat meer te promoten is een gratis demo uitgebracht. Ook is dit spel tijdelijk in de aanbieding om de verkopen te stimuleren. Het laatste nieuws van woensdag was opnieuw een Kickstarter project. Ook The Darkside Detective: Season 2 heeft voldoende financieringen opgehaald. Het is een vervolg op het eerder dit jaar verschenen The Darkside Detective. We moeten nog wel even geduld hebben op dit spel, het staat gepland voor begin 2020.

Donderdag

Donderdag begon met nieuws over Nickelodeon Kart Racers. Dit is een soort Mario Kart met personages uit bekende Nickelodeon series. Ook werd bekend wat voor uitrusting de Octoling Amiibo op zullen leveren. Zoals iedere donderdag werden er ook weer zeven nieuwe challenges aan Fortnite toegevoegd. Heb jij ze allemaal al gehaald?

Er waren ook verschillende opvallende nieuwtjes. Zo zou de release van Mario Party voor een tekort aan Joy-Con hebben gezorgd. Dit spel is natuurlijk het leukste om met meer spelers te spelen dus kopen veel mensen een extra setje Joy-Con. Misschien is dat ook de reden dat de Joy-Con bundel pas volgende maand verschijnt. De productie van deze accessoires moet nog even flink opgeschroefd worden. Ander opvallend nieuws kwam er in de vorm van de leeftijdssticker op Captain Toad. in Taiwan kreeg dit spel namelijk een 18+ rating!

De donderdag werd afgesloten met een nieuwe eShop update. Heb jij al gezien welke spellen er deze week allemaal zijn uitgekomen?

Vrijdag

Nog bijna een week voor de release kwam LEGO DC Super-Villains al met een launchtrailer. Kort daarna kreeg ook Luigi’s Mansion een nieuwe trailer. Dit spel is wel al deze vrijdag uitgekomen. Heb je al gehoord van het drumspel Taiko No Tatsujin? Er is nu een nieuwe demo van dit spel in de eShop verschenen.

Alsof twee trailers op een dag nog niet genoeg was kwam ook Inazuma Eleven Ares nog met een nieuwe commercial. Dit spel verschijnt later dit jaar nog in Japan, de gehele commercial is dan ook het in Japans.

Het laatste nieuws van vrijdag kwam uit de hoek van Blizzard. Een medewerker had gezegd dat er op dit moment hard gewerkt werd aan cross-play voor Diablo III. Hierdoor zouden mensen met de Switch-versie en bezitters van een PlayStation of Xbox samen kunnen spelen. Helaas zal dit nieuws later deze week nog ontkracht worden.

Zaterdag

Op zaterdag kwam er een trailer online van Monster Hunter Generation Ultimate. Deze trailer kreeg de titel ‘Capcom Crossovers‘ en laat dan ook verschillende karakters zien die uit andere series overkomen naar deze Monster Hunter titel.

Ook werd de naam van de flubberige, groene dubbelganger van Luigi uit Luigi’s Mansion bekend. Nintendo heeft dit tot de Amerikaanse release geheim weten te houden maar nu het spel uit is gekomen is ook deze naam voor iedereen bekend.

Zondag

Deze ochtend verschenen er ook al weer wat nieuwsartikelen. Het begon met slecht nieuws. Het blijkt dat Blizzard toch niet werkt aan een cross-play functionaliteit. Het bedrijf gaf wel aan de mogelijkheden te onderzoeken maar op dit moment is er nog niks concreets aangekondigd.

Gelukkig werd dit slechte nieuws al snel overschaduwd door iets heel leuks: Een nieuwe prijsvraag! Heb jij al gezien dat je kans maakt op drie Funko Pop! figuren? alles wat je daarvoor hoeft te doen is reageren op het prijsvragen artikel en minstens één ander artikel. Aan alle deelnemers heel erg veel succes!

Daarna kwam natuurlijk nog de wekelijkse Super Smash Bros.-samenvatting weer online. Het was alweer de achttiende week van deze samenvatting. Nog net voor dit weekoverzicht online kwam verscheen het laatste nieuwsartikel. Het ging over de rol van Luigi in Mario Tennis Aces. Lees het vertaalde interview in het artikel.

Tot slot

Hiermee is er weer een einde gekomen aan het weekoverzicht van deze week. Zoals altijd zijn de reacties op dit artikel gesloten, wil je reageren op een van de artikelen uit het overzicht doe dat dan in de reacties bij het desbetreffende artikel. Hopelijk volgende week weer wat meer nieuws. Er zal dan in ieder geval na lange tijd weer een 2DS/3DS titel van Nintendo uitkomen. Uiteraard zal er ook volgende week om 12:00 op zondag weer een nieuw weekoverzicht klaarstaan.

Heb je het vorige weekoverzicht gemist? Lees hem hier terug!