Daily Nintendo

Jouw online Nintendo Magazine

Blizzard werkt toch niet aan cross-play voor Diablo III

In tegenstelling tot het artikel van vrijdag lijkt Blizzard hier toch niet mee bezig te zijn.

Vrijdag schreven wij, en verschillende andere websites, dat Blizzard zich hard maakte voor cross-play in Diablo III. Dit blijkt helaas te gaan om een misverstand.

Het nieuws van vandaag is een twist van 180 graden ten opzichte van vrijdag. Waar het toen meer de vraag was van wanneer de functie kwam in plaats van óf de functie kwam lijkt de functie nu helemaal niet te komen. Blizzard heeft nu een officieel persbericht naar buiten gebracht. Daarin geven ze aan dat er op dit moment niet aan de functie gewerkt wordt.

Wel zouden ze in de toekomst graag werken aan een cross-play mogelijkheid. Het idee dat spelers van verschillende systemen samen spelen spreekt ze erg aan. De prioriteiten liggen er nu in ieder geval niet.

Op 2 november ligt dit spel in de winkel. Dat valt gelijk met de eerste dag van BlizzCon, een conferentie van Blizzard Entertainment. Het zou kunnen dat Blizzard daar meer informatie geeft over de toekomst van het spel. Tot die tijd zullen we het moeten doen met deze verklaring.