Blizzard werkt toch niet aan cross-play voor Diablo III

Vrijdag schreven wij, en verschillende andere websites, dat Blizzard zich hard maakte voor cross-play in Diablo III. Dit blijkt helaas te gaan om een misverstand.

Het nieuws van vandaag is een twist van 180 graden ten opzichte van vrijdag. Waar het toen meer de vraag was van wanneer de functie kwam in plaats van óf de functie kwam lijkt de functie nu helemaal niet te komen. Blizzard heeft nu een officieel persbericht naar buiten gebracht. Daarin geven ze aan dat er op dit moment niet aan de functie gewerkt wordt.

Wel zouden ze in de toekomst graag werken aan een cross-play mogelijkheid. Het idee dat spelers van verschillende systemen samen spelen spreekt ze erg aan. De prioriteiten liggen er nu in ieder geval niet.

Op 2 november ligt dit spel in de winkel. Dat valt gelijk met de eerste dag van BlizzCon, een conferentie van Blizzard Entertainment. Het zou kunnen dat Blizzard daar meer informatie geeft over de toekomst van het spel. Tot die tijd zullen we het moeten doen met deze verklaring.

Jop

Een 24 jarige Nintendo fan. Op het moment volg ik een IT-Traineeship bij Calco. In mijn vrije tijd vaak aan het gamen op mijn Switch of Pokémon aan het vangen in Pokémon Go. Zin in een potje Splatoon 2? Stuur me een berichtje!

Eén gedachte over “Blizzard werkt toch niet aan cross-play voor Diablo III

  • 14/10/2018 om 22:57
    Permalink

    Jammer, maar ik heb liever dat ze met nieuwe titels komen. Als de keuze tussen een nieuwe titel en cross-over gemaakt moet worden…..

Geef een reactie