Square Enix toont interesse in Westerse Dragon Quest X

Zou het dan toch?

Square Enix staat bekend om haar grote geschiedenis aan RPG-series. Hierbij kan gedacht worden aan Final Fantasy, Kingdom Hearts en Dragon Quest. De laatst genoemde serie heeft inmiddels een aardige lijst aan games afgeleverd, welke met name in Japan succesvol zijn. Een succes in het Westen wordt mondjesmaat gevierd, waar het zijn hoogtepunten kent met Dragon Quest VIII voor de Playstation 2. Zeer recent is het elfde deel gelanceerd voor de Playstation 4 en zal in de toekomst naar de Nintendo Switch komen. Maar dat betekent niet dat Square Enix stil zit.

Integendeel zelfs! Dragon Quest Builders 2 is in de maak en het Japanse bedrijf doet zinspelingen om het tiende deel naar het Westen te brengen. Echter, wel in een ander jasje. Dragon Quest X is een MMORPG-titel die momenteel alleen in Japan te spelen is. De game kent zijn oorsprong in 2012, waar het voor de Nintendo Wii werd uitgebracht. Later volgde versies voor de Nintendo Wii U en Switch, maar een Westerse release bleef uit. Yosuke Saito, producer van Dragon Quest X, zei het volgende:

“We talk about an offline version here and there, but I don’t think it’s impossible. It’d be great if we could introduce it to customers.”

“Dragon Quest X hasn’t released overseas. The 3DS games weren’t that popular overseas, and some folks jumped from Dragon Quest VIII all the way to Dragon Quest XI.

“Dragon Quest X has plenty of rich stories, and I want to make something to share it with others, including those overseas.”

De beste zoomde lichtjes in op de 3DS-games die in de nadagen van de Nintendo 3DS werden uitbracht. Hoewel de games niet succesvol waren in het Westen, wil Square Enix de serie beter promoten in Europa en Noord-Amerika. Wat dat betreft zou Dragon Quest X een logische zet zijn.

Vincent

Ik ben 29 jaar en jarenlang een liefhebber van Nintendo. Dit komt voort uit het leveren van unieke games en consoles waarbij plezier en beleving bovenaan staan. Series als The Legend of Zelda, Metroid, Pikmin en Animal Crossing staan hoog in mijn lijstje.

2 gedachten over “Square Enix toont interesse in Westerse Dragon Quest X

Geef een reactie