Daily Nintendo Weekoverzicht – week 40/2018

Een nieuwe zondag, een nieuw weekoverzicht. Deze week heel veel reviews en natuurlijk de bekendmaking van de winnaars van de twee prijsvragen!

Ook afgelopen week verschenen er weer de nodige artikelen op Daily Nintendo. Sinds het laatste weekoverzicht zijn er maarliefst zeven reviews online gekomen. Verder waren er weer de nodige interessante artikelen dus laten we snel beginnen. Voordat we kijken naar maandag blikken we nog even terug op vorige week zondag. Dat was nog een drukke dag!

Nadat het weekoverzicht online kwam werden er nog diverse artikelen geplaatst. Het begon met de eShop higlights van september. In deze video zie je de eShop toppers van afgelopen maand. Daarna kregen we een trailer van Disgaea 1 Complete. Helaas was er ook slecht nieuws afgelopen zondag. Bendy and the Ink Machine zal later verschijnen dan in eerste instantie werd gedacht. Na nieuwe handheld beelden van Starlink: Battle for Atlas werd het tijd voor de eerste review van dit weekoverzicht. De eer was aan het nieuwste Nintendo Labo voertuigenpakket.

Deze review luidde ook het einde van de week in dus laten we snel gaan kijken naar de maandag!

Maandag

De week begon met goed nieuws voor fans van de Shenmue-serie. De remasters van de eerste twee spellen komen mogelijk ook naar de Switch! Na dit nieuws was het meteen al tijd voor review nummer twee en drie van deze week. De eerste review ging over de rhythm-game Old School Musical en kreeg een 9! De tweede review was van Mega Man 11. Ook dit spel wist een goede indruk achter te laten op onze reviewer. Het spel kreeg een mooi 8.3.

Deze maandag was niet alleen het begin van een nieuwe week, ook was het de start van een nieuwe maand. Daar hoort natuurlijk een nieuwe tenniss(t)er bij in Mario Tennis Aces. Dit keer was het Birdo die haar opwachting maakte. Houd je minder van tennis maar juist wel van Bomberman, dan is Bombing Busters misschien wat. Op maandag kregen we 15 minuten aan gameplay te zien!

We sloten de maandag af met een nieuwe aflevering van Daily Nintendo TV. Hierin bespreekt Younes iedere twee weken de hoogtepunten van al het Nintendo nieuws.

Dinsdag

Op dinsdag kregen we de eerste trailer te zien van Luigi’s Mansion voor de 3DS. Dit spel komt vrijdag 19 oktober al uit en tot deze week hadden we nog maar erg weinig beelden gezien. Waar we bij Luigi’s Mansion inmiddels zitten te wachten op een deel 3 zit concurrent Microsoft nog niet te denken aan een vervolg op het populaire spel Minecraft.

In het weekoverzicht van vorige week stonden er twee prijsvragen centraal. De winnaar van de Mario + Rabbids figurine werd op dinsdag bekend gemaakt. Benieuwd wie het is? Je leest het hier. De prijsvraag van Valkyria Chronicles 4 liep nog ietsje langer door, dus daarover straks meer!

Dinsdagavond kwamen er ook nog vijf nieuwsartikelen online. We begonnen met de launchtrailer van Mega Man 11. Even later kwam ook de unboxing van de gelimiteerde versie van deze game en de bijbehorende Amiibo. Een heel andere game is Stardew Valley, ontwikkelaar ConcernedApe maakte dinsdag bekend dat we de multiplayer update op korte termijn kunnen verwachten. Fans van Splatoon 2 konden nog één keer hun hart ophalen aan een nieuwe stage. Skipper Pavilion lijkt de laatste nieuwe stage voor dit populaire spel te worden.

Het laatste nieuws op dinsdag was de bekendmaking van de releasedatum van Project Highrise: Architect’s Edition. Hoewel dit spel in Amerika pas in november uitkomt verschijnt het nog deze maand in Europa, een zeldzaamheid binnen de gamewereld.

Woensdag

Ook op de derde dag van de week zagen we weer twee nieuwe reviews. Om drie uur ’s middags, gelijktijdig met alle grote internationale sites, verscheen de review van Super Mario Party. De game lijkt weer terug te gaan naar het origineel en dat is een stap in de goede richting! De andere review was van Dragonball Fighter Z. Beide spellen kregen een erg mooi cijfer. Super Mario Party kreeg een 8,6 waar Dragonball Fighter Z het moest doen met ‘slechts’ een 8,2.

Natuurlijk was er ook nog ander nieuws op de woensdag. Zo werd bekend dat er op 10 oktober drie nieuwe NES-titels naar Switch Online zullen komen. Welke dat zijn lees je in het artikel. Waar je ook Switch Online voor nodig hebt is Splatoon 2. Heb je zo’n online abonnement aangeschaft dan zal je eind oktober mee kunnen doen aan een Splatoween. Een Splatfest met een Halloween thema!

Donderdag

Donderdag begon met een interessant gerucht. Er werd gesproken over een mogelijke update van het Nintendo Switch-systeem. Deze update zou zelfs al in 2019 plaats kunnen vinden. Tot dat we bevestiging krijgen van Nintendo moeten we dit gerucht nog met een korreltje zout nemen. Ook verscheen al vroeg deze dag review nummer zes. De 2D-platformer Nefarious werd beoordeeld met een 7,3.

Waar de donderdag meestal erg rustig is qua nieuws werden we deze week ontzettend verwend met heel veel nieuws. Zo kregen we de bestandsgrootte van diverse games, zagen we een vacature van Monolith Soft en was er beeldmateriaal van de Overcooked 2 DLC. Dat is echter nog niet alles. Telltale zit er over te denken om het werk aan de Walking Dead-serie uit te gaan besteden, de challenge van week 2 in Fortnite kwamen online en The World Ends With You: Final Remix kreeg een nieuwe trailer.

vrijdag

De laatste dag voor het weekend begon wederom met droevig nieuws over Telltale. Door het eerder aangekondigde faillissement moeten ook de laatste medewerkers de gamestudio nu verlaten. Na deze domper was het tijd voor positief nieuws. De tweede winnaar van deze week werd bekend gemaakt.

Na wat nieuwe gameplay footage van de mobiele game Dragalia Lost was er ook een nieuw gerucht. Dit keer ging het over het spel Trine 3. De eerste twee delen kwamen naar de Nintendo Wii U, zou dit derde deel naar de Switch komen? We sloten de vrijdag af met niet een, niet twee maar drie simulatiegames die volgende week uitkomen. Het gaat om drie mobiele titels van Kairosoft die de overstap maken naar de Nintendo Switch.

Zaterdag

Waar we de vrijdag afsloten met Kairosoft begonnen we er de zaterdag ook weer mee. Een van de aangekondigde spellen kreeg meteen een trailer. Het gaat om de game Dungeon Village. Of we ook nog beelden van de andere games kunnen verwachten is nog niet bekend. Deze trailer werd opgevolgd met de eShop top 15. Welk spel zal vorige maand het meest gedownload zijn?

Verder zagen we deze dag beelden van de cloud versie van Assassin’s Creed Odyssey. Dit spel is enkel in Japan beschikbaar maar lijkt het beter te doen dan verwacht. Ook kwamen er nog meer beelden van Luigi’s Mansion. Mocht je nog over deze titel twijfelen heb je deze week voldoende beeldmateriaal gekregen om jezelf over te laten halen.

Het laatste artikel van zaterdag kwam in de vorm van de Super Smash Bros.-blog samenvatting. Zoals iedere week worden hierin alle Smash Bros Ultimate nieuwtjes van afgelopen week besproken.

Zondag

Nog voordat de zon opkwam stond het eerste artikel van vandaag alweer op de site. De populaire free-to-play game Paladins krijgt op korte termijn een update die bewegingsbesturing zal implementeren. Een ander artikel wat vanmorgen al online kwam gaat over My Nintendo. Het klant beloningssysteem van Nintendo heeft nieuwe achtergronden van Super Mario Party toegevoegd.

Ook zagen we nog meer beelden van Luigi’s Mansion. Dit keer ging het specifiek om de Amiibo functionaliteiten van het spel. In Amerika komt dit spel komende vrijdag al uit, in Europa zullen we er nog een week langer op moeten wachten. Daarnaast was er nog meer beeldmateriaal voor het aankomende Splatoween Splatfest.

Nog net voordat dit overzicht online kwam verscheen review nummer zeven van deze week. Het schattig ogende Little Dragons Café werd helaas wat minder beoordeeld. Het spel wist nog net een voldoende te scoren en haalde een 5,6.

Tot slot

Hiermee is er weer een einde gekomen aan het weekoverzicht van deze week. Zoals altijd zijn de reacties op dit artikel gesloten, wil je reageren op een van de artikelen uit het overzicht doe dat dan in de reacties bij het desbetreffende artikel. Ook volgende week zullen er weer de nodige nieuwsartikelen en reviews online komen. Natuurlijk zal er ook dan om 12:00 op zondag weer een nieuw weekoverzicht klaarstaan.

Heb je het vorige weekoverzicht gemist? Lees hem hier terug!

 

Jop

Een 24 jarige Nintendo fan. Op het moment volg ik een IT-Traineeship bij Calco. In mijn vrije tijd vaak aan het gamen op mijn Switch of Pokémon aan het vangen in Pokémon Go. Zin in een potje Splatoon 2? Stuur me een berichtje!