Daily Nintendo

Jouw online Nintendo Magazine

Assassin’s Creed Odyssey Cloud versie beelden online

Werkt de gekozen oplossing van Ubisoft een beetje?

Naast Super Mario Party kwam gisteren ook Assassin’s Creed Odyssey uit. Japanse Switch-bezitters kunnen dit spel spelen door middel van een cloud versie. Wij hebben nu de eerste beelden voor jullie. 

Op het moment dat Assassin’s Creed Odyssey aan werd gekondigd werd niet over de Switch gesproken. Een tijd later zagen we in een Japanse Direct dat dit spel toch op Nintendo’s hybride console zou verschijnen. Hoewel de console niet krachtig genoeg is om het spel soepel te laten draaien wist Ubisoft toch een oplossing te bedenken.

Ze hebben in Japan een cloud versie van deze titel uitgebracht. Vanaf gisteren is deze in de Japanse eShop te downloaden. Alle rekenkracht van het spel wordt gedaan op een externe server en de beelden van het spel worden gestreamd naar je console. Je kan dit spel dan ook niet spelen zonder een actieve internetverbinding.

Ook het verdienmodel is anders dan bij de meeste spellen die we kennen. Je kan deze titel gratis downloaden uit de Nintendo eShop en vervolgens de eerste 20 minuten gratis spelen. Wil je daarna nog doorgaan met spelen zal je aan abonnement af moeten sluiten. Voor 730 Yen (€5,50) kan je het spel een dag spelen. Wil je een licentie van twee jaar, dan betaal je 8.400 Yen (€64,-). Je blijft dan wel afhankelijk van de servers van Ubisoft, stoppen die ermee dan zal je niks meer kunnen spelen.

Deze cloud versie van Assassin’s Creed Odyssey is nog niet aangekondigd voor Europa. Het downloaden van de Japanse versie is mogelijk, maar zal helaas niet te spelen zijn. Wil je weten hoe het spel in Japan speelt, bekijk dan onderstaande beelden.