DN | Jouw online Nintendo Magazine

Kairosoft brengt drie simulatiegames naar de Switch

Houd je van simulatiegames, dan komt er een drukke tijd aan!

Volgende week komen er drie nieuwe simulatiegames naar de Nintendo Switch. Het gaat om drie titels van het Japanse Kairosoft. De drie games verschenen eerder al op mobiele apparaten. 

Het Japanse bedrijf Kairosoft is vooral bekend vanwege de game ‘Game Dev Story’. In deze simulatiegame bouw je een eigen ontwikkelstudio op van het begin tot het einde. Het spel heeft al een lange historie. Oorspronkelijk werd het voor de pc uitgebracht in 1997. Het kreeg echter pas wereldwijde bekendheid toen het in 2010 naar mobiele apparaten kwam.

Later zijn er ook verschillende andere simulatiegames van Kairosoft uitgebracht op de mobiele systemen iOS en Android. Drie van de meest gerenommeerde spellen zullen volgende week donderdag (11 oktober) verschijnen op de Nintendo Switch.

Game Dev Story

Dit is de game waar het allemaal mee is begonnen. Zoals gezegd is het in dit spel je doel om een game ontwikkelstudio op te bouwen. Je zal starten met een hele kleine studio die je vanuit de slaapkamer kan beheren. Wanneer je later steeds groter wordt zal je een kantoorruimte moeten vinden maar ook meer personeel aannemen. Door meer personeel aan te nemen zal je ook meer verschillende games kunnen maken wat natuurlijk goed is voor de verkopen! Jouw doel is, zoals bij veel simulatiegames, om dit bedrijf zo goed te besturen dat het uitstijgt boven alle andere bedrijven.

Hot Springs Story

Dit spel kwam uit in 2011 en verscheen enkel op mobiele apparaten. Hierbij zal je een eigen ‘hot spring’ op gaan zetten. Een hot spring zouden we in het Nederlands een ‘spa’ noemen. Jij moet er voor zorgen dat de bezoekers een zo ontspannend mogelijke dag hebben.

Bij deze game zie je het beste de Japanse invloeden van deze simulatiegames. Alle voorwerpen die je kan bouwen voelen Japans aan. Voor mensen die vaak in Japan geweest zijn zal het dan ook erg herkenbaar aanvoelen. Ook als je nog nooit in Japan geweest bent is dit spel goed te spelen. Het is weer eens een wat andere simulatiegame dan anders.

Dungeon Village

De laatste van de drie games kwam ook op mobiel het laatste uit. Dit spel verscheen in 2012 en heeft toen nooit de bekendheid gekregen die het verdient. Je bouwt hier een dorp op waarin je avonturiers moet rekruteren. Deze avonturiers kan je vervolgens op pad sturen om gevaarlijke monsters te verslaan.

Om je gerekruteerde soldaten goed te onderhouden zal je huizen moeten bouwen. Soldaten hebben ook een plek nodig om te kunnen trainen dus ook daar moet ruimte voor zijn in je dorp. Lukt het jou de grote eindbazen te verslaan met je leger?

Deze drie spellen zullen volgende week beschikbaar zijn in de Nintendo eShop. Over een fysieke release is tot nu toe nog niks bekend. Ook de Europese prijzen zijn op het moment van schrijven nog niet bekend. In Amerika krijgen deze spellen een prijskaartje van twaalf dollar. We verwachten voor Nederland daarom een prijs tussen de tien en de vijftien euro.

Als jij een van deze drie spellen zou kopen, welke zou dat dan zijn? Laat het ons weten in de reacties.