Daily Nintendo

Jouw online Nintendo Magazine

Gerucht: Nieuw Switch-model in tweede helft 2019

Krijgen we volgend jaar een Nintendo Switch Pro?

Krijgen we volgend jaar een Nintendo Switch Pro?

Volgens The Wall Street Journal in zowel de Verenigde Staten als Japan wordt bericht over een mogelijke opvolger van de Nintendo Switch. Volgens beide dagbladen zou een nieuwe versie van de Switch in de tweede helft van volgend jaar in de winkels liggen.

Volgens de Amerikaanse Wall Street Journal debatteert Nintendo nog steeds over welke nieuwe hardware- en softwarefuncties bij de upgrade worden gevoegd. Daarnaast is er ook nog onzekerheid over de kosten van de functies. Volgens het dagblad is één optie het verbeteren van het scherm. De huidige Switch maakt gebruik van een  lower-end liquid-crystal-scherm zonder de nieuwere technologie die standaard is in recentere LCD-schermen voor smartphones.

Het display bijwerken met deze technologie zou de Switch lichter, dunner en energiezuiniger maken. Van de bijgewerkte Switch wordt niet verwacht dat deze de organische lichtgevende diode of OLED-panelen gebruikt die worden gebruikt in de iPhone X-serie van Apple Inc.

Nintendo is van plan om de nieuwe Switch in de tweede helft van 2019 uit te brengen, misschien zelfs al in de zomer, aldus The Wall Street Journal.

Bron