[REVIEW] Old School Musical

Vorige week is Old School Musical uitgekomen in de Nintendo eShop. Deze game verscheen zonder veel aandacht. Of hij wel de moeite waard is, lees je in deze review. 

Het genre ritme games is al ontzettend oud. Bij dit soort spellen moet je de goede knoppen op het juiste moment indrukken. Een bekende serie binnen dit genre is bijvoorbeeld Guitar Hero. Een nadeel daarvan is dat je een speelgoed gitaar moet hebben om het te kunnen spelen. Voor Old School Musical heb je geen extra accessoires nodig, je kan het gewoon spelen met een setje Joy-Con.

Old School Graphics

De eerste indruk die je van een game krijgt wordt gebaseerd op wat je ziet. Een goed uiterlijk is dan ook bijna net zo belangrijk als goede gameplay. Old School Musical heeft ervoor gekozen om een klassieke grafische stijl te gebruiken. Het is iets wat veel (indie)games doen de laatste tijd. Bij het ene spel pakt dat beter uit dan bij het ander.

Bij dit spel past deze grafische stijl perfect. Er is voldoende variatie aangebracht tussen de verschillende levels en ieder level heeft voldoende details. Dat het spel terugvalt op de wat oudere games blijkt ook uit de diverse dialogen in het spel. Tussen de levels door speelt zich een verhaal af tussen de hoofdpersonages. Hierin wordt veel humor gebruikt en hoewel dit over het algemeen erg vermakelijk is voelt het soms ook iets té geforceerd.

Heb je geen zin in deze verhalen tussendoor dan is er gelukkig ook de mogelijkheid om deze over te slaan. Zo kan je als je wil de hele tijd blijven spelen zonder onderbroken te worden.

Old School Music

Bij een ritme game is de muziek natuurlijk net zo belangrijk als de graphics. Gelukkig ontbreekt het in Old School Musical ook niet aan een goede soundtrack. Veel van de liedjes die je tijdens het spelen hoort refereren naar bekende spellen van vroeger. Terwijl je ontzettend gefocust bent op het indrukken van de goede knoppen kan je helemaal wegdromen bij de bekende deuntjes.

Ook bij de muziek is er een ruime afwisseling in de verschillende liedjes. Elk level biedt weer een nieuw nummer en dus een nieuwe ervaring. In het totaal zitten er ruim 20 verschillende liedjes in dit spel. Omdat het vaak om bekende nummers gaat is het ook erg leuk om de liedjes vaker dan één keer te spelen. Vervelen zal je je dan ook niet snel met deze game.

Old School Fun

Het werd net al gezegd, vervelen zal je je niet snel doen. Deze game zit fantastisch in elkaar. De combinatie van een klassiek genre, met klassieke graphics en heerlijk herkenbare muziek op een nieuw systeem is een goede mix. Wat deze game extra aantrekkelijk maakt zijn de verschillende moeilijkheidsgraden. Is dit een nieuw genre voor je dan biedt de makkelijke speelstand een mooi begin. Als je al een ervaren speler bent is er ook de mogelijkheid om een moeilijke moeilijkheidsgraad te kiezen. Geloof me, deze is ook écht heel lastig! Tussen deze twee niveaus in zit ook nog een normaal niveau die voor de meeste mensen een goede mix van uitdaging en plezier zal bieden.

Plezier is ook het woord wat dit spel voor mij het beste omschrijft. Het is lastig om dit spel na een level weg te leggen. Ook merkte ik dat ik het vaak voor even kort tussendoor oppakte. Je kan je er dus makkelijk vijf minuutjes mee vermaken als je op de bus wacht, maar je kan er ook een uur lang helemaal in opgaan. Een eigenschap die niet veel spellen meer hebben.

Conclusie

Zoals je hebt kunnen lezen ben ik erg enthousiast over dit spel. Doordat er zo weinig over bekend was voor het spel uitkwam ben ik er zonder verwachting in gegaan en ben ik erg positief verrast. De liedjes, de grafische stijl, de gameplay, overal is aan gedacht. Als je ook maar een klein beetje fan bent van ritme games is dit gewoon een spel dat je moet kopen.

Ook wanneer je niet bekend bent met dit genre is het een prima spel om in te stappen. Door de diverse moeilijkheidsgraden is het voor nieuwe én ervaren spelers een absolute aanrader!

 

 

Score: 9,0

 

Jop

Een 24 jarige Nintendo fan. Op het moment volg ik een IT-Traineeship bij Calco. In mijn vrije tijd vaak aan het gamen op mijn Switch of Pokémon aan het vangen in Pokémon Go. Zin in een potje Splatoon 2? Stuur me een berichtje!

2 gedachten over “[REVIEW] Old School Musical

Geef een reactie