Daily Nintendo Weekoverzicht – week 39/2018

Het is weer zondag, tijd voor een nieuw weekoverzicht. Deze week zijn er weer verschillende artikelen online gekomen. Naast al het nieuws waren er ook drie reviews en twee prijsvragen dus lees snel verder!

Zoals altijd blikken we eerst even terug op vorige week zondag. Nadat het nieuwsoverzicht geplaatst werd kwamen er nog verschillende artikelen online. Allereerst zagen we een review van het spel The Gardens Between. Dit betoverende spel kreeg een 9,0, een echte aanrader dus! Ook zagen we alweer de 15e Super Smash Bros.-blog samenvatting. De release van dit spel komt steeds dichterbij en langzaam maar zeker wordt er ook steeds meer bekend.

Verder op de zondag waren er nieuwe gameplay beelden van Final Fantasy Maxima en werd nog een verwoede poging gedaan om genoeg spelers te vinden voor het NK Splatoon 2.  Dit NK staat vandaag later vandaag op het programma, helaas heeft Daily Nintendo niet genoeg mensen kunnen vinden voor een volledig team.

Maandag

Nadat het weekend er weer op zat werd er op maandag meteen weer flink geschreven op Daily Nintendo. Met maarliefst acht artikelen is de maandag deze week de populairste dag. Hij begon met handheld beelden van Everspace op de Switch. Daarna kregen we een hoop feitjes over Mother 3 te horen dankzij een nieuwe aflevering van Did You Know Gaming? Op maandag kwamen ook de uitslagen van het Splatfest dat het afgelopen weekend werd gehouden, weet jij al wie er gewonnen heeft?

Er waren natuurlijk ook nieuwe titels die aangekondigd werden. Bijvoorbeeld deze twee Sword Art Online-titels. Een ander spel wat naar de Switch komt is Infected Shelter, dit spel komt naar verwachting in 2019 naar Nintendo’s hybride console. Risk en Trivial Pursuit zullen monopoly vergezellen in de bordspellenbundel van Hasbro die eind oktober verschijnt.

Naast nieuwe titels zagen we ook twee trailers van al eerder aangekondigde games. Er was een lunchtrailer voor Marble It Up! en ook Dark Souls werd voorzien van een nieuwe trailer.

Dinsdag

Dinsdag verschenen er twee reviews online. Zowel FIFA 19 als Scribblenauts Mega Pack werden onder de loep genomen. Het bekende voetbalspel werd beoordeeld met een mooie 8,0. De game waarbij een flinke dosis creativiteit vereist is ging daar met een 8,8 zelfs overheen!

Uiteraard was er ook nog ander nieuws deze dinsdag. Zo kon je lezen dat er in de Nintendo eShop bestanden zijn aangetroffen die doen vermoeden dat er toch Virtual Console games naar de Nintendo Switch komen. Iets wat Nintendo zelf eerder nog ontkende. Ook was er een trailer voor Starlink: Battle For Atlas met onder andere nieuwe beelden van Fox.

Woensdag

Ook woensdag was weer een volle dag. Deze begon met gelekte afbeeldingen van The Art of Super Mario Odyssey. Een boek wat later deze week in Japan zal verschijnen. Na nieuws over een update van Undertale kon je ook kijken naar de launchtrailer van South Park: The Stick of Truth.

Voor fans van visual novels was er woensdag goed nieuws. Het spel Steins;Gate ELITE zal naar de Switch komen. Het gaat hier om een opgepoetste versie van het spel Steins;Gate dat in 2009 al verscheen. Er was deze week ook weer een mijlpaal te vieren. De mobiele Nintendo Switch Online app is meer dan 5 miljoen keer gedownload. Ongeveer een kwart van alle Switch-eigenaren maakt ook gebruik van de online app.

We sloten de woensdag af met twee interessante nieuwtjes over Fortnite. Allereerst was er goed nieuws voor mensen met veen PlayStation vrienden. Sony is namelijk overstag gegaan en zal cross-platform play voortaan toestaan. Het eerste spel wat hiervan gebruik zal maken is het ontzettend populaire Fortnite. Ook zagen we de eerste beelden van het nieuwe seizoen van Fortnite. Seizoen 6 is een dag later, op donderdag, van start gegaan.

Donderdag

Nieuws voor de Nintendo 3DS zien we de laatste tijd steeds minder. Toch was er op donderdag weer een leuke aankondiging. Yo-Kai Watch 3 zal nog deze winter worden uitgebracht in Europa.

De Switch blijft voor veel bedrijven echter het speerpunt. Dat zag je ook terug in de verschillende aankondigingen die je op donderdag kon lezen. Vertical Drop Heroes HD werd aangekondigd voor een release volgende week. Another Indie en Dark Star Game Studios maakten de releasedatum van Sinner: Sacrifice for Redemption bekend. Tot slot zal ook Tied Together naar de Switch komen.

Naast deze drie aankondigingen was er ook nog een nieuwe trailer voor Rise & Shine. Dit spel was ook gelijk te downloaden in de Nintendo eShop.  Over de eShop gesproken, zoals iedere donderdag was er ook deze week een nieuwe eShop update.

Vrijdag

Hoewel de eShop update altijd op donderdag is zie je steeds vaker dat spellen ook op andere dagen uitkomen. Zo waren er deze vrijdag twee nieuwe releases, daar horen natuurlijk ook twee launchtrailers bij. Wandersong was het eerste aan de beurt. Dit muzikale spel werd opgevolgd door Namco Museum Arcade PAC.

Ook kwamen op vrijdag de in de introductie al benoemde prijsvragen. Je maakt deze week kans op het spel Valkyria Chronicles 4 of een gave Battle Figurine van Mario & Rabbids. Bij deze laatste prijsvraag kan je meedoen tot en met morgen. Voor Valkyria Chronicles 4 heb je nog iets langer de tijd. Deze prijsvraag eindigt 4 oktober pas. 

Er was ook een oproep aan de lezers van Daily Nintendo. De Daily Nintendo Crew is op zoek naar reviewers. Lijkt het jou leuk om verschillende (indie)games te reviewen en heb je tijd voor zo’n vijf spellen per maand? Meld je dan snel aan! 

Zaterdag

In het weekend is er ook altijd genoeg te lezen. Deze week vormde geen uitzondering. We begonnen zaterdag wederom met het artbook van Super Mario Odyssey. Dit keer ging het over ‘Bowsette‘ een karakter dat de laatste dagen erg populair is op het internet.

Ook kwam de 16e Super Smash Bros.-blog samenvatting online. In de aanloop naar Super Smash Bros. zou je het misschien bijna vergeten maar er komt ook nog een andere titel met het voorvoegsel ‘Super’ naar de Switch. Volgende week al verschijnt Super Mario Party, om dat te vieren gaf Nintendo een nieuwe trailer vrij.

Een sleutelfiguur van Xenoblade Chronicles 2 wist op zaterdag nog te vertellen dat deze game boven verwachting presteert. Hij laat ook al wat weten over de toekomst van de Xenoblade-serie. Een andere (J)RPG waar we op zaterdag wat over te horen kregen was de mobiele game Dragalia Lost. In verschillende landen is deze mobiele game vanaf deze week te downloaden. Nederland zal nog even geduld moeten hebben.

Zondag

Deze ochtend verschenen er twee nieuwsberichten op Daily Nintendo. Het eerste nieuwsbericht liet beelden zien van een speciale Pokémon Let’s Go demo-versie. Helaas is deze nog niet te downloaden in de Nintendo eShop.

Het andere nieuws ging over Kirby, vorige week schreven we nog dat Kirby’s Extra Epic Yarn enkel op de New 3DS te spelen zou zijn, vandaag blijkt dat ook de oudere 3DS systemen dit spel prima aankunnen!

Tot slot

Dit was het weer voor deze week. Wat kunnen we de komende week op Daily Nintendo verwachten? In ieder geval de winnaars van de twee prijsvragen. Ook zullen er weer verschillende reviews geplaatst worden en natuurlijk de laatste nieuwtjes. Volgende week zondag zal je alles weer na kunnen lezen in het volgende weekoverzicht. Tot dan!

Heb je het vorige weekoverzicht gemist? Lees hem hier terug!

Jop

Een 24 jarige Nintendo fan. Op het moment volg ik een IT-Traineeship bij Calco. In mijn vrije tijd vaak aan het gamen op mijn Switch of Pokémon aan het vangen in Pokémon Go. Zin in een potje Splatoon 2? Stuur me een berichtje!