Daily Nintendo

Jouw online Nintendo Magazine

Takahashi: “Xenoblade Chronicles 2 presteert boven verwachting”

...en deelt een stukje over de toekomst van de serie.

…en deelt een stukje over de toekomst van de serie.

Xenoblade Chronicles 2 is een groots JPRG-titel voor de Nintendo Switch dat eind vorig jaar werd uitgebracht. De game wist goed te verkopen en heeft intussen een uitbreidingspakket gekregen die je zowel digitaal als fysiek kan kopen. Een van de belangrijkste sleutelfiguren tijdens de ontwikkeling van de game, Tetsuya Takahashi, liet weten dat de game boven verwachting presteert, met name in het Westen. Eerder werd bekend gemaakt dat de titel zich mag scharen onder de “million-sellers” van Nintendo en ook Torna: The Golden Country lijkt zijn weg naar de spelers te vinden. Dit is wat de beste te zeggen had:

“From a sales perspective, I have to say Xenoblade Chronicles 2 exceeded my expectations. We really saw more people pick the game up and experience it in the North American and European territories than we thought would do so. It’s still early days for the Torna DLC, but from what we’ve seen in Japan, the sales of the Torna DLC are exceeding our expectations as well.”

Op vraag in hoeverre de serie terug keert naar de science fiction-setting, als in Xenoblade Chronicles X, liet Takahashi weten dat hij liever werkt aan een setting waar de serie nog niet is geweest.

“I’m someone who gets bored of whatever it was I did last. If the [Xenoblade Chronicles] series continues, you just might see it take a third option. It might go down a path it hasn’t gone down before.”

Eerder liet het bedrijf weten dat zij bezig zijn met een nieuwe IP dat zich richt op een Middeleeuwse setting met online mogelijkheden. Zou dit kunnen betekenen dat over de aankomende game in de serie gesproken werd? Mocht er meer informatie bekend worden gemaakt, lees je dat bij Daily Nintendo!