Sony gaat toch cross-platform play toestaan voor geselecteerde titels

Switch-eigenaren kunnen binnenkort samen gamen met PlayStation-bezitters. 

De afgelopen maanden heeft Sony behoorlijk wat kritiek moeten incasseren over het feit dat ze cross-platform play niet willen toestaan. Nintendo Switch-, Xbox One- en pc-gamers kunnen inmiddels al samenspelen in titels als Minecraft en Fortnite, maar Sony bleef tot nog toe uit met de PlayStation 4.

Het bedrijf lijkt nu eindelijk van gedachten te zijn veranderd en heeft ervoor gekozen om cross-platform play toe te staan voor geselecteerde third-party games. De eerste titel die ondersteunt zal worden is Fortnite, waardoor spelers van die game ook samen kunnen spelen met gamers op de Nintendo Switch en andere systemen.

Hieronder is een vertaling te lezen van de beslissing op de officiële PlayStation-blog:

Na een uitgebreid evaluatieproces heeft Sony Interactive Entertainment een manier gevonden om platformonafhankelijke functies voor geselecteerde inhoud van derden te ondersteunen. We erkennen dat PS4-spelers enthousiast op een update hebben gewacht en we waarderen het voortdurende geduld van de community terwijl we naar oplossing voor dit probleem hebben gezocht.

De eerste stap is een open bèta die vandaag begint voor Fortnite en die cross-platform gameplay, progressie en aankopen mogelijk maakt voor de PlayStation 4, Android, iOS, Nintendo Switch, Xbox One, Microsoft Windows en Mac-besturingssystemen. We zien de bèta als een kans om grondige tests uit te voeren die ervoor zorgen dat platformonafhankelijk spelen het beste is op PlayStation, terwijl we rekening houden met de gebruikerservaring, zowel vanuit technisch als vanuit sociaal perspectief.

Al 24 jaar streven we ernaar onze fans de beste spelervaring te bieden door een uniek PlayStation-perspectief te bieden. Tegenwoordig zijn de communities rond sommige games zodanig geëvolueerd dat platformonafhankelijke ervaringen een grote meerwaarde hebben voor spelers. Daarom hebben we een grondige analyse uitgevoerd van de zakelijke mechanismen die nodig zijn om ervoor te zorgen dat de PlayStation-ervaring voor onze gebruikers vandaag en in de toekomst intact blijft, terwijl we ernaar streven het platform te openen.

Dit vertegenwoordigt een belangrijke beleidsverandering voor Sony Interactive Entertainment en we zijn nu bezig met het planningsproces in de hele organisatie om deze verandering te ondersteunen. We zullen de community bijwerken zodra we meer details hebben om te delen, inclusief meer informatie over de duur van de bèta-periode en wat dit betekent voor toekomstige titels.

Ga jij binnenkort met vrienden zonder Switch, maar mét een PlayStation 4 Fortnite spelen? Laat het ons weten!

Bron

Ruben

Ik ben 22 jaar en van jongs af aan al een groot fan van Nintendo en hun games. Het is moeilijk om tussen de geweldige series favorieten te kiezen, maar de Mario-games hebben sinds jongs af aan een speciale plek in mijn hart.

8 gedachten over “Sony gaat toch cross-platform play toestaan voor geselecteerde titels

 • 26/09/2018 om 16:09
  Permalink

  Tsja, dit heeft binnen een organisatie wel degelijk consequenties. Je zult hierop je beleid moeten aanpassen. Zo kun je bijvoorbeeld geen eisen stellen over zaken die niet gerealiseerd kunnen worden op andere platformen.

  Je zult ook moeten erkennen dat jouw platform niet alleen die unieke beleving geeft die andere platformen niet zouden geven……. best lastig.

 • 27/09/2018 om 11:39
  Permalink

  Finally! Hier scoort Sony punten mee, in a way. Ze konden ook niet anders dan overstag gaan voor hun eigen community en alle gamers daarbuiten. Geen cross-platform play op de PlayStation zou op lange termijn meer verkoop- en imagoschade opleveren. Dat kwartje is eindelijk gevallen bij iemand in de boardroom van Sony HQ.
  Tegen de Fortnite community is zelfs Sony niet meer opgewassen.

Geef een reactie