Virtual Console data gevonden in de Nintendo eShop

Keert deze klassieke dienst terug naar Nintendo’s console?

De Wii had het, de 3DS had het en de Wii U had het. We hebben het over de Virtual Console, een onderdeel van de digitale winkels van Nintendo waar klassieke games opnieuw werden uitgebracht. De Nintendo Switch is tot nu toe de enige console sinds de Wii die geen ondersteuning biedt voor de Virtual Console, maar daar kan verandering in komen.

Ondanks dat Reggie Fils-Aimé zei dat NES – Nintendo Switch Online de vervanger zou zijn van de dienst, blijkt uit de Nintendo Switch eShop JSON nu verwijzingen bevat naar de Virtual Console en de verschillende systemen die het ondersteunt. Zo worden de SNES, Nintendo 64, Game Boy, Game Boy Colour, Game Boy Advance en Nintendo DS genoemd. De categorieën bevatten echter nog geen games en het is onduidelijk of dit in de toekomst nog gaat gebeuren.

Volgens KevDoy op Twitter – degene die de bestanden gevonden heeft – is het nog te vroeg om te spreken van zekerheid op een Virtual Console op de Switch. De bestandsindeling komt precies overeen met die van de 3DS eShop, dus het kan ook gaan om een simpele placeholder. De originele tweet van KevDoy is hieronder te vinden.

Ruben

Ik ben 23 jaar en van jongs af aan al een groot fan van gaming, met een voorliefde voor Nintendo. Er zijn maar weinig gameseries van Nintendo die ik niet gespeeld heb. Vroeger was ik een en al platform/adventure-games, nu heb ik een lichte voorkeur voor RPG's.

13 gedachten over “Virtual Console data gevonden in de Nintendo eShop

Geef een reactie