Daily Nintendo

Jouw online Nintendo Magazine

Uitslagen veertiende Splatfest

Wie gaat er deze week met de overwinning vandoor?

In Europa stond het afgelopen weekend weer in het teken van een Splatoon 2 Splatfest. Zoals altijd vochten twee team om de overwinning. Dit keer ging het tussen team Retro en team Modern. 

Van zaterdagmiddag 16.00 tot zondagmiddag 16.00 konden deze twee teams het tegen elkaar opnemen. Dit was het eerste Splatfest sinds de 4.0 update die veranderingen aanbrachten in de vorm van de Spaltfests. Nadat het Splatfest was afgelopen werden alle resultaten verzameld en kwam er een eindscore uit. Wij kunnen jullie nu vertellen wie er gewonnen heeft.

De resultaten van een Splatfest zijn altijd onder te verdelen in drie categorieën. Populariteit, solo-overwinningen en teamoverwinningen. Het was overduidelijk dat de meeste mensen niks moesten hebben van een retro levensstijl. Een meerderheid van ruim 68% koos voor ‘Team Modern’. De voorgaande Splatfests wezen uit dat de populaire keuze vaak moeite had met het behalen van overwinningen. Dit keer was dat echter niet zo. Zowel de solo-overwinningen (51.23%) en de teamoverwinningen (51.79%) gingen ook nog eens naar ‘Team Modern’.

Dit is voor het eerst in Splatoon 2 dat een team met 3-0 weet te winnen. Heb jij ook gekozen voor team Modern? Dan mag je nu een flinke lading zeeslakken ophalen. Ook als je in het verliezende team zat liggen deze zeeslakken op je te wachten.