Daily Nintendo

Jouw online Nintendo Magazine

[REVIEW] The Gardens Between

Een grafisch meesterwerk over vriendschap.

Een grafisch meesterwerk over vriendschap.

The Gardens Between is een avontuurlijk puzzelspel van The Voxel Agents. Sinds 20 september kan je deze titel kopen voor jouw Nintendo Switch voor 19,99 euro. Lees verder of dit een aanrader of een game voor jou is.

“Een eerbetoon aan langdurige vriendschappen”

Het verhaal van dit spel gaat over twee beste vrienden, de avontuurlijke Arina en de slimme Ferndt. Deze twee zijn al heel lang beste vrienden en op mysterieuze wijze komen ze terecht in een surrealistisch wereld met dromerige tuineilanden. Elk eiland is een puzzel en bevat elementen uit hun verleden. Deze elementen zijn vaak alledaagse objecten, maar ze hebben een speciale betekenis voor deze twee vrienden. Het spel noemt zichzelf dan ook “een eerbetoon aan langdurige vriendschappen” en dat is het zeker. Het verhaal is prachtig gebracht en de manier waarop elke puzzel in elkaar valt is magnifiek om te zien.

In elke puzzel is het de bedoeling dat je de top van het eiland bereikt met een soort lichtbol. Om hierin te slagen moet je, in tegenstelling tot andere games, niet de personages besturen, maar wel de tijd. Je kan de tijd vooruit en achteruit laten gaan om zo elke puzzel tot een goed einde te brengen. Wanneer je hierin slaagt veranderd de lichtbol in een beeld uit een herinnering. Enkele puzzels samen vormen dan weer een fragment uit het verleden en zo komt alles samen.

Nadenken

De eerste eilanden zijn vrij simpel op te lossen, maar iets verder in het spel laat deze je echt nadenken om de top te bereiken. Dit ondanks dat je enkel de analoge stick gebruikt (om de tijd te besturen) en af en toe de A-knop om iets te activeren. Zoals eerder vermeld is dit ook echt knap om te zien hoe elke puzzel exact in elkaar vloeit door met de tijd te spelen.

Laat je niet los

Het spel is niet enkel een grafisch en kleurrijk meesterwerk, maar ook het verhaal zelf zorgt ervoor dat het erg moeilijk is om te stoppen met spelen. Eens je in het spel verdoken zit, laat het je niet meer los en wil je gewoon meer over het verhaal te weten komen. Het enige nadeel wat ik dan ook kan geven aan de game, is dat deze niet heel lang duurt. Na drie à vier uur heb je het spel al uitgespeeld terwijl het voor mij nog veel langer had mogen duren.

Je kan het spel op verschillende stijlen spelen, maar voor mij krijgen de handheld en TV-stijl zeker wel de voorkeur. Indien je een grafisch goede TV hebt is deze ideaal om de prachtige landschappen mooi te laten uitkomen. Als je echter nog een oude TV hebt zoals mij, is de handheld-stijl een leuke manier om echt in het verhaal verzonken te geraken.

Magische sfeer

Ik kan niet genoeg benadrukken hoe mooi het spel er uit ziet, maar ook het geluid zorgt ervoor dat je in een magische sfeer terecht komt. De achtergrondmuziek is zeer subtiel en heel rustig, wat het spelen van dit spel relaxt maakt. Deze sfeer in combinatie met het verhaal maakt alles echt af.

Conclusie

Het zal niet verbazen dat ik The Gardens Between echt een aanrader vind. Zeker voor iedereen die fan is van puzzelgames met een mooi verhaal en rustige stijl. De puzzels laten je echt wel nadenken wat het spel uitdagend maakt en ervoor zorgt dat je het niet super snel hebt uitgespeeld, maar toch had het zeker nog veel langer mogen duren van mij. Eens je in die surrealistisch wereld beland bent wil je er niet meer uit.

Cijfer: 9,0