Daily Nintendo Weekoverzicht – week 38/2018

Het is weer zondag, tijd voor een nieuw weekoverzicht. Afgelopen week lanceerde de online dienst van Nintendo. Ook zagen we weer verschillende aankondigingen. Lees alles in dit handige overzicht. 

Voordat we beginnen met het weekoverzicht blikken we zoals altijd even terug op vorige week zondag. Deze keer kwamen er nog vier artikelen online nadat het weekoverzicht online was gekomen. Het eerste artikel ging over onderhoud aan de servers van Nintendo. Dit had alles te maken met de voorbereiding op Nintendo Switch Online. Verder kregen we een nieuwe Daily Nintendo TV en verscheen de letter ‘N’ weer op het hoofdkantoor van Nintendo in Japan. De zondag werd afgesloten met nieuws over een nieuwe banner in Fire Emblem Heroes.

Met de zondag achter de rug is het weer tijd om te gaan kijken wat de rest van de week ons heeft gebracht.

Maandag

De drukke maandag begon met een klassieker. Het wekelijkse ‘Wist je dat…‘ artikel. Deze week gaat het over de bankbiljetten in de Wii U-versie van Super Smash Bros. Kort daarna verscheen de review van de Xenoblade 2 DLC. Alles tot de nieuwe verhaalmodus is hierin behandeld. Deze verhaalmodus krijgt later nog een op zichzelf staande review. Een andere review was er voor het pas vorige week aangekondigde Cities: Skylines. Naast de twee reviews hadden we deze week ook een preview. Nintendo had ons uitgenodigd om Super Mario Party alvast te komen testen. In dit hands-on artikel delen we onze indruk.

Ook waren er weer verschillende nieuwtjes. Zo kreeg South Park: The Stick of Truth een releasedatum en werd bekend dat de Kirby-port voor de 3DS een new 2DS/3DS exclusive zal worden. Het spel zal dus niet gespeeld kunnen worden op de reguliere 2DS en 3DS-systemen.

Op maandagavond werd ook nog een nieuw DLC-pakket aangekondigd voor de populaire game Rocket League. Op deze Hot Wheels DLC zullen we nog wel even moeten wachten.

Dinsdag

Dinsdag begon met een nieuwe trailer. De titel van dit spel lijkt erg op de naam van onze hoofdstad maar is toch echt wat anders. in Hamsterdam zal je spelen als, hoe kan het ook anders, een hamster. Ook was er wederom een preview. Dit keer van Luigi’s Mansion. De GameCube-port die later dit jaar op de 3DS verschijnt.

Deze artikelen werden opgevolgd met een artikel over Nintendo Switch Online. Alle vragen die je nog hebt kan je in dat artikel teruglezen, worden ze niet beantwoord, stel ze dan gerust! Kort daarna kondigde Square Enix een nieuw spel aan voor de Nintendo Switch. Dat was niet het enige dat werd aangekondigd, Nintendo zelf deed ook een duit in het zakje. Zij kondigde een nieuwe Switch-bundel aan met speciale in-game content voor Fortnite.

Sega gooide er ook nog even een aankondiging bovenop. Naast de Sega Ages spellen zal eind dit jaar ook de Sega Genesis Classics collectie naar de Switch worden gebracht. De dag werd afgesloten met nog meer nieuws over Fire Emblem Heroes.

Woensdag

Het midden van de week begon extra leuk voor een aantal lezers van Daily Nintendo. Zij vielen namelijk in de prijzen bij onze laatste prijsvraag van Behind The Screens. Ook alle Switch bezitters konden een klein feestje vieren. De 6.0.0 update verscheen deze nacht. In deze update verschillende interessante toevoegingen en natuurlijk het begin van Nintendo Switch Online.

Ben je een fanatieke Splatoon 2 speler dan kan je later deze maand meedoen aan het officiële Nederlands Kampioenschap van dit spel. Je zal daarvoor een team van vier spelers bij elkaar moeten krijgen. Heb je geen team dan zijn er verschillende manieren om te zoeken naar andere spelers zonder team.

Verder zagen we op woensdag een nieuwe trailer van Pokémon Let’s Go. Ook werd bekend dat de netwerktest van Dark Souls dit weekend is. Heb je de eerste twee momenten (vrijdagavond en gisterenavond) gemist dan is er vandaag nog een laatste kans. Na nieuwe footage van The Gardens Between kregen we ook nog de bekendmaking van de releasedatum van Arena of Valor. Deze game verschijnt al sneller dan verwacht.

Donderdag

Donderdag was een relatief rustige dag. Level-5 deelde verschillende screenshots van de nieuwe Yo-Kai Watch en Nintendo bevestigde de Europese release van de Minecraft New 2DS XL. Net als iedere donderdag werd ook de eShop weer geüpdatet. In dit handige overzicht lees je welke nieuwe games er deze week zijn verschenen.

Deze dag werd afgesloten met alweer het derde artikel over Fire Emblem Heroes van deze week. Dit keer werd bekend dat verschillende schurken vanaf nu opgeroepen kunnen worden in het spel.

Vrijdag

Hoewel we nog even op Super Mario Party moeten wachten kreeg dit spel op vrijdag al wel een uitgebreide launchtrailer. Een andere trailer was er voor My Brother Rabbit, een spel wat eerder al was aangekondigd voor de Nintendo Switch.

Zoals maandag al was beloofd kwam er ook een review van Torna – The Golden Country. Deze opzichzelfstaande DLC werd ontzettend goed ontvangen door reviewer Vincent. Ben je na het lezen van deze review benieuwd geworden naar dit spel dan kan je het vanaf nu ook kopen zonder dat je het spel Xenoblade 2 hebt! Vrijdagavond zagen we nog nieuwe beelden van Dragon Quest Builders 2. Hoewel dit spel in Japan nog dit jaar verschijnt zullen wij er nog wat langer op moeten wachten.

Tot slot was er leuk nieuws voor Splatoon-spelers die enthousiast geworden waren na het vorige bericht over de aankondiging van het NK maar geen team konden vinden. Namens Daily Nintendo zouden we graag een team afvaardigen. Vind jij het leuk om uit te komen voor deze website en beschik je over een Switch met Splatoon? Meld je dan snel aan!

Zaterdag

Op zaterdag kon je lezen dat de Phoenix Wright: Ace Attorney trilogie op de Switch zal verschijnen. Deze spellen verschenen voor het eerst op de Nintendo DS en zijn vanaf 2019 ook te spelen op Nintendo’s hybride console. Spelers die graag meedoen in het NK Splatoon 2 kunnen dit weekend nog even aan de slag met een nieuw Splatfest. Dit is het eerste Splatfest sinds de 4.0 update waarin verschillende veranderingen zijn aangebracht.

Laat op de zaterdagavond hebben we nog de slingers opgehangen. In Japan was het op dat moment al zondag en dus vierde Nintendo zijn 129e verjaardag. In dit artikel vragen we jullie naar je meest memorabele Nintendo herinnering.

Zondag

Ook in het weekend werken onze redacteuren hard door. Zo verschenen er al vroeg op zondag twee artikelen online. Als eerste kregen we beelden die gemaakt waren tijdens de Tokyo Game Show. Op deze conferentie werd gisteren al Phoenix Wright aangekondigd. Vandaag waren het nieuw beelden van Inazuma Eleven Ares die ons voorgeschoteld werden. Daarnaast verscheen er een feelgood artikel online. Nintendo heeft de droom van een terminale kankerpatiënt uit laten komen. Benieuwd wat zijn droom was? Lees het hier.

Tot slot

Dat was het weer voor deze week. Wil je reageren op het nieuws doe dit dan op het desbetreffende artikel, of praat mee op ons forum. Vergeet je ook zeker niet aan te melden voor het Daily Nintendo Team voor het NK Splatoon 2. Wie weet lukt het ons wel om de finale te halen!

Tot volgende week bij het volgende Daily Nintendo Weekoverzicht.

Heb je het vorige weekoverzicht gemist? Lees hem hier terug!

Jop

Een 24 jarige Nintendo fan. Op het moment volg ik een IT-Traineeship bij Calco. In mijn vrije tijd vaak aan het gamen op mijn Switch of Pokémon aan het vangen in Pokémon Go. Zin in een potje Splatoon 2? Stuur me een berichtje!