Daily Nintendo

Jouw online Nintendo Magazine

Switch Online: dit moet je weten

Lees hier antwoord op de meest gestelde vragen van Nintendo's online dienst.

Komende nacht zal Nintendo’s Switch Online dienst van start gaan. Is het voor jou nog niet helemaal duidelijk wat er gaat veranderen? Lees het hier. 

Al tijdens de aankondiging van de Nintendo Switch werd bekend dat er voor het eerst een online service aangeboden zou worden. Deze service zou verplicht zijn om online te kunnen gamen en daarnaast zou het verschillende extra’s bieden. Deze dienst is na zijn aankondiging nog verschillende keren uitgesteld maar nu is het zo ver. Vanaf vannacht heb je een abonnement op deze dienst nog om online te kunnen spelen. Wat dat kost, hoe je het afsluit en wat het te bieden heeft lees je in dit overzicht.

Switch Online: wat is het?

Switch Online is de online dienst van Nintendo. Sony en Microsoft bieden al langer gelijksoortige diensten aan waarmee spelers online kunnen gamen. Naast de mogelijkheid om online te gamen bieden deze diensten ook gratis games en kortingen voor mensen die het abonnement afsluiten.

Nintendo lijkt goed bij de concurrentie gekeken te hebben want in veel opzichten lijkt deze dienst op die van de concurrenten. Zo zal je deze dienst nodig hebben om online te kunnen gamen (uitzonderingen daargelaten, daarover straks meer). Toch is dat niet het enige wat deze dienst te bieden heeft.

Spelers die dit abonnement afsluiten kunnen gebruik maken van ‘Opslagcloud’. Hiermee kan je de save’s van verschillende spellen online opslaan. Mocht je Switch dan ooit kapot gaan of gestolen worden kan je deze save’s gewoon weer downloaden en verder spelen waar je was. Ook zullen gamers die gebruik maken van deze dienst korting krijgen op verschillende spellen van de Nintendo eShop. Deze aanbiedingen zullen regelmatig veranderen.

Tot slot zit er nog een uniek verkooppunt aan deze online dienst. Enkel de leden van Switch Online zullen toegang krijgen tot een collectie aan klassieke spellen. Wanneer de dienst morgen aftrapt zullen er 20 NES-games beschikbaar zijn. Deze zullen elke maand aangevuld worden. Of er naast NES-games ook andere systemen vertegenwoordigd gaan worden is nog niet bevestigd.

Switch Online: wat kost het?

Nintendo’s online dienst werkt volgens een abonnementsmodel. Er zijn verschillende opties die je af kan sluiten. Je kan kiezen voor een 1 maand, 3 maanden of 12 maanden abonnement. Uiteraard is het langste abonnement relatief het goedkoopste. Bekijk het volledige prijzen overzicht:

 • 1 maand (30 dagen) kost €3.99
 • 3 maanden (90 dagen) kost €7.99
 • 12 maanden (365 dagen) kost €19,99

Als je een abonnement afsluit zal deze altijd automatisch verlengd worden tot dat je het opzegt. Dit opzeggen moet je doen 48 uur voordat je abonnement verlengd wordt anders zit je er automatisch nog een periode aan vast.

Op bovenstaande prijzen zijn twee uitzonderingen. De eerste uitzondering is een gratis zeven dagen proefabonnement. Dit abonnement kan je een keer per account afsluiten en stelt je in staat om de service zeven dagen lang te proberen. Na deze zeven dagen stopt het abonnement automatisch.

Uitzondering nummer twee is het familieabonnement. Met dit abonnement kan je een jaar lang met maximaal acht accounts gebruik maken van de online dienst. Dit familieabonnement kost €34,99 per maand. Als je dit met acht accounts kan delen betaal je dus minder dan €5,- per account per maand!

Switch Online: hoe sluit ik het af?

Het afsluiten van een abonnement is heel eenvoudig. Vanaf morgen zal je het rechtstreeks vanuit de Nintendo eShop kunnen kopen. Even geen toegang tot je Switch? Geen probleem, de dienst zal ook gekocht kunnen worden vanaf de website van Nintendo.

Switch Online: veelgestelde vragen

Bovenstaande informatie moet al een redelijk beeld geven van wat de Switch Online service is en hoe je het af kan sluiten. Toch kan het zijn dat je nog verschillende vragen hebt. De meest gestelde vragen zullen we hieronder nog behandelen. Heb jij een andere vraag, laat deze dan zeker achter in de reacties. Wij zullen dan zo snel mogelijk antwoord geven.

 • Wanneer gaat de Switch Online dienst van start?

De dienst start woensdag 19 september 2018. Vanaf die datum zal je ook niet meer online kunnen spelen zonder een abonnement af te sluiten.

 • Voor welke spellen is de Switch Online dienst vereist?

Deze dienst geldt voor bijna alle games waarbij je online kan spelen. Denk bijvoorbeeld aan Mario Kart, Splatoon 2, ARMS, Mario Tennis Aces, etc. Je hebt de online dienst niet nodig om ranglijsten te bekijken in bijvoorbeeld Super Mario Odyssey.

 • Moet ik ook betalen om online te spelen bij gratis spellen?

Nee, gratis spellen als Fortnite of Paladins kan je blijven spelen, ook zonder Switch Online abonnement.

 • Wordt de Switch Online dienst automatisch verlengd?

Ja, standaard zal je abonnement automatisch verlengd worden wanneer je gebruik maakt van Switch Online.

 • Hoe wordt bepaald welk abonnement ik krijg bij automatisch verlengen?

Wanneer automatisch verlengen aanstaat zal je abonnement altijd verlengd worden met hetzelfde abonnement als wat je had afgesloten. Ben je dus begonnen met een maand dan zal na die maand automatisch een nieuw maandabonnement worden afgesloten. Start je met een jaarabonnement dan wordt je abonnement na dat jaar ook automatisch verlengd voor nog een jaar.

 • Hoe werkt de betaling van deze automatische verlenging?

Wanneer automatisch verlengen aanstaat zal dit geld automatisch van je Nintendo eShop tegoed afgehaald worden. Staat daar niet genoeg op dan gaat het van je gekoppelde credit card of PayPal af.

 • Kan ik het automatisch verlengen uitzetten?

Ja, het automatisch verlengen kan uitgezet worden. Doe dit wel 48uur voordat een verlenging van je abonnement ingaat.

 • Kan ik de Switch Online dienst proberen voor ik het aanschaf?

Ja, de dienst kan zeven dagen gratis geprobeerd worden. Na deze zeven dagen stopt de dienst automatisch.

 • Wat gebeurt er als ik een abonnement koop terwijl ik al lid ben van Switch Online?

Wanneer je al lid bent en je sluit een nieuw abonnement af dan wordt deze termijn bovenop je huidige lidmaatschap geplaatst. Ben je bijvoorbeeld lid tot eind 2019 en je koopt in januari 2019 een jaarabonnement dan zal je automatisch lid worden tot eind 2020. Op deze manier kan je maximaal drie jaar vooruit bestellen.

 • Als ik meerdere Switch-systemen heb, moet ik dan ook meerdere abonnement afsluiten?

Nee, dat is niet nodig. Wanneer je op die andere Switch-systemen met hetzelfde account bent ingelogd kan je ook daar online spelen. De dienst is account gebonden.

 • Als ik meerdere accounts heb op mijn Switch kunnen deze dan allemaal online met één abonnement?

Helaas, in dit geval heb je wel meerdere abonnementen nodig. Zoals gezegd is de dienst account gebonden en niet systeem gebonden. Wanneer je meerdere accounts op één systeem hebt, zal je voor ieder account apart een lidmaatschap af moeten sluiten. Hiervoor kan het familielidmaatschap van pas komen.

 • Is de Switch Online dienst ook nodig om online te spelen met een Wii U of 3DS?

Nee, op deze systemen zal je nog altijd gratis online kunnen gamen.

 • Kunnen de NES-games ook offline gespeeld worden?

De games worden tot 7 dagen lang lokaal opgeslagen. Ben je langer dan zeven dagen niet online dan zal je deze spellen niet meer kunnen spelen totdat je opnieuw verbinding maakt.

Tot slot

Hopelijk heeft dit overzicht je wat meer inzicht gegeven in de online dienst van Nintendo. Toch je nog vragen hebben die niet behandeld zijn laat dan dan zeker even weten. Wij zullen dan proberen zo snel mogelijk een antwoord te geven op de gestelde vraag. Ook kunnen we daarmee het overzicht nog completer maken.

Ga jij morgen meteen een abonnement afsluiten of ga je eerst het proefabonnement van zeven dagen proberen voordat je besluit tot aankoop over te gaan? Laat het ons weten in de reacties.