Daily Nintendo

Jouw online Nintendo Magazine

[PREVIEW] Super Mario Party

Begin volgende maand ligt Super Mario Party voor de Nintendo Switch in de winkels. Wij kregen de kans het spel alvast uitgebreid te testen bij Nintendo.

Begin volgende maand ligt Super Mario Party voor de Nintendo Switch in de winkels. Wij kregen de kans het spel alvast uitgebreid te testen bij Nintendo.

Super Mario Party werd afgelopen E3 aangekondigd voor de Nintendo Switch en al snel bleek dat de standaard Mario Party-mode weer meer teruggaat naar hoe deze was in de eerdere delen in de serie. Dat betekent dus dat iedereen zijn eigen dobbelsteen heeft en over het spelbord loopt met als doel zoveel mogelijk muntjes en sterren te verzamelen alsmede de minigames te winnen. De speelsessie die die wij bij Nintendo hadden bewees meteen dat dit een goede keuze is geweest.

Het feestje kan beginnen!

Als eerst konden wij met vier spelers aan de slag in de Mario Party-mode wat daadwerkelijk een groot feestje was. Er was keuze uit verschillende spelborden waaronder Megafruit Paradise en Gold Rush Mine. Elke speler loopt hier los over het spelbord en het aantal stappen dat je mag zetten is afhankelijk van hoe hoog je gooit met de dobbelsteen. Het leuke hieraan is dat elk personage ook een specifieke dobbelsteen heeft. Zo heeft Bowser bijvoorbeeld een extra risicovolle dobbelsteen met enkele hoge getallen, maar ook hele lage getallen en kent Mario juist weer een wat veiligere dobbelsteen, maar zonder hele hoge getallen. De verschillende personage-afhankelijke dobbelstenen zijn een leuke toevoeging en zorgen ervoor dat je soms ook wat strategisch kan gaan spelen. Een bepaalde dobbelsteen kan ten slotte erg handig zijn wanneer je bijvoorbeeld specifiek twee of drie wilt gooien om ergens te belanden.

Het doel is om zoveel mogelijk sterren te verzamelen en deze worden telkens op andere plekken op het spelbord geplaatst. Onderweg kun je met wat geluk items bemachtigen, maar als je pech hebt ook muntjes verliezen of worden teruggezet op het spelbord, wat de strijd om de sterren extra leuk maakt. Daarnaast is het ook belangrijk om zoveel mogelijk munten te verzamelen want hier kun je onder andere sterren mee kopen. Kom je bij de ster aan, maar heb je te weinig muntjes? Dan heb je mooi pech! Muntjes krijg je door op het spelbord te lopen of je kunt ze verdienen door minigames te winnen. Na elke ronde volgt een minigame en deze vielen positief op.

De verschillende minigames die we konden spelen waren stuk voor stuk namelijk erg leuk bedacht en echt slechte varianten kwamen we niet tegen. Sommige minigames vragen vooral om goed op te letten en andere minigames maken juist op een leuke manier gebruik van de Joy-Con. Zo is het in een van de minigames de bedoeling een biefstuk te bakken waarbij je de pan moet bewegen met de Joy-Con terwijl een andere minigame juist om oplettendheid vraagt wanneer je in een trein het aantal Toads moet gaan tellen. De minigames zijn bovendien gevarieerd en stuk voor stuk een groot plezier om te spelen. De Mario Party-mode heeft ons dan ook echt weten te overtuigen dat Super Mario Party een onwijs leuk deel in de serie gaat worden.

Samenwerken in plaats van strijden om de eerste plek.

Helemaal nieuw is de River Survival-stand. Deze konden wij ook proberen en hierin is samenwerken essentieel. Je loopt hier niet op een speelbord, maar zit met zijn vieren in een bootje op een wilde rivier waarbij je alle vier moet peddelen om vooruit te komen. Door goed samen te werken kun je ballonnen pakken welke resulteren in het spelen van een minigame. Zo moeten soms juist de twee spelers die rechts in de boot zitten extra hard peddelen en vervolgens juist de spelers die links zitten. Ook in de minigames moet je weer samenwerken, maar wanneer je dit goed doet wordt het beloont met extra tijd die je dan krijgt om verder te varen op het water. In een van de minigames moest je tegelijkertijd een visnet omhoog halen om zoveel mogelijk vis in te vangen. Communiceren met elkaar is hierin erg belangrijk. Dat je elkaar nodig hebt bleek ook uit een minigame waarin je een estafetteloop moest doen waarbij je een voorwerp aan elkaar moet doorgeven al lopend op een parcours die soms best smal kan zijn! Wanneer een van de spelers hierin de fout in ging heeft dat invloed op het uiteindelijke teamresultaat. Het doen van een high-five na afloop van de minigames, maakt het gevoel dat je als team samenwerkt helemaal compleet. Deze speelmode is een erg leuke toevoeging voor wie samen als team wil spelen!

Tot slot kregen wij ook de kans om aan de slag te gaan met Toad’s Rec Room-games. Dit zijn minigames die meerdere Nintendo Switch-systemen bij elkaar op een onwijs leuke manier gebruiken. Zo gingen we aan de slag met het spel Bananasplit waarbij halve bananen werden afgebeeld worden op twee Nintendo Switch-systemen. Aan jou de taak om de Switch-consoles op de juiste manier tegen elkaar aan te leggen zodat je een complete banaan krijgt. Er zijn meerdere van dit soort spellen welke een originele manier zijn om iets leuks te doen met meerdere Switch-systemen bij elkaar.

Naast het positieve feit dat de standaard Mario Party-mode erg sterk over wist te komen en weer meer terug gaat naar vroeger, bevat Super Mario Party voor de Switch nog voldoende extra content om je een lange tijd te vermaken. Zo zijn de Toad’s Rec Room-games écht origineel bedacht en laat de River Survival-stand je als team op een geweldige manier samenwerken. Wat ons betreft kan het feestje dan ook niet snel genoeg beginnen!