Daily Nintendo

Jouw online Nintendo Magazine

NES controllers werken enkel los van de Switch

Eerder vandaag schreven we al over de bestandsgrootte van de NES klassiekers. Nu hebben we nog nieuws over de NES controllers. 

Wanneer volgende week de online dienst van Nintendo van start gaat komt er ook een nieuwe controller beschikbaar. De NES controllers zijn ideaal voor het spelen van de NES klassiekers. Verwijzingen naar deze controllers zagen we een tijdje terug al in de datamine van de 6.0 update voor de Switch. Afgelopen week werd bevestigd dat deze controllers naar de Switch zullen komen. De controllers hebben dezelfde layout en hetzelfde kleurenschema als de originele NES controllers. Alleen zit er bovenaan in plaats van een kabel nu een rails om ze in je Switch te steken.

Het koppelen van de controllers aan de Nintendo Switch zal echter maar een nut hebben, namelijk het opladen van de controllers. Je kan de NES controllers niet gebruiken op het moment dat ze vast zitten aan je Nintendo Switch. Waarschijnlijk heeft Nintendo hier voor gekozen omdat je de controllers zijwaarts zou moeten gebruiken wat natuurlijk niet handig is.

Ook zullen de controllers alleen gebruikt kunnen worden tijdens het spelen van de NES klassiekers. De controllers in een ander spel gebruiken is, helaas, niet mogelijk. Of Nintendo dit in een toekomstige software update wel mogelijk gaat maken is nog niet bekend.