Daily Nintendo

Jouw online Nintendo Magazine

Daily Nintendo Weekoverzicht – week 37/2018

Met deze week héél veel nieuws van de Nintendo Direct.

Iedere week wordt er ontzettend veel nieuws geplaatst op Daily Nintendo. Op zondagmiddag om 12uur plaatsen we altijd het weekoverzicht. Hierin deze week heel veel nieuws van de Nintendo Direct. 

In het vorige overzicht hadden we al de voorspelling gemaakt dat het weekoverzicht dit keer wel eens in het teken kon staan van een Nintendo Direct, nadat deze vorige week afgelast was. Hoewel veel nieuws al via andere kanalen naar buiten was gebracht wist Nintendo ons afgelopen vrijdag toch ook nog te verrassen. Al het nieuws over deze Direct en wat er de rest van de week gebeurde lees je zo. We blikken eerst nog even terug op vorige week zondag.

Na het plaatsen van het weekoverzicht zijn er nog verschillende artikelen op Daily Nintendo verschenen. Zo haalde de mobiele game Animal Crossing: Pocket Camp binnen één jaar 50 miljoen dollar op, kreeg het Mega Pack van Scribblenauts nieuwe screenshots en lazen we dat David Hayter nog in moest spreken voor Super Smash Bros Ultimate.

Ook kreeg het spel Behind The Screen nog een review. Deze puzzelgame werd beoordeel met een erg mooie 7,6. Vooral op het puntje originaliteit werd erg hoog gescoord (9!). Benieuwd waaraan dit spel dat cijfer te danken heeft? Lees dan de volledige review.

Maandag

Nadat we zondagmiddag een review hadden van Behind The Screen beginnen we het weekoverzicht met nog eens twee reviews. De dag begon met een review van Chiki Chiki Boxy Racers. Dit kleurrijke spel behaalde een mooie voldoende, namelijk een 6,7. De andere review verscheen helemaal op het einde van de dag. Daarin werd Valkyria Chronicles 4 beoordeeld met een 8,8!

Tussendoor waren er ook nog verschillende nieuwsartikelen geplaatst. Zo werd bekend dat de GameCube-klassieker Final Fantasy Crystal Chronicles geremastered zal worden voor de Nintendo Switch. Daarnaast werd de, voor Europa, eerste speciale editie van de Nintendo Switch aangekondigd. Pikachu & Eevee zijn de twee sterren die stralen op deze speciale Pokémon Let’s Go editie. Wil je geen mooie Switch kopen maar liever zelf iets moois knutselen, dan moet je misschien gaan voor het Labo Voertuigenpakket. Deze derde set in de Labo-reeks kreeg een nieuwe trailer.

Ook voor mobiele gamers was er goed nieuws. Spelers van Pokémon Go zullen de komende maand kunnen genieten van het Ultra Bonus Event. Lukt het jou je Pokédex compleet te maken voordat de Let’s Go spellen in de winkel liggen? Tot slot kregen we nog de resultaten van de meest recente ARMS Party Crash. Wie zou er deze keer met de winst vandoor zijn gegaan?

Dinsdag

De dinsdag begon met de aankondiging van Family Man, deze game waarin je de maffia moet terugbetalen wordt in 2019 verwacht. Kort daarna verscheen er een trailer van Door Kickers: Action Squad.

GameXplain nam de vorige week vrijgekomen beelden van Pokémon Let’s Go onder de loep. Zij vergeleken deze beelden met de originele Pokémon Yellow. Benieuwd welke overeenkomst en verschillen er zijn? Bekijk dan de video in ons artikel. Helaas hadden we niet alleen maar positief nieuws. Sinds de laatste update van Fortnite is het niet meer mogelijk om schermopnames te maken. Dit heeft Epic Games bewust weggelaten om zo de prestaties verder te kunnen verbeteren.

Wat dan weer wel heel leuk was, was de nominatie van Nintendo Labo voor speelgoed van het jaar. De kartonnen bouwpakketten maken kans in de categorie “speelgoed voor 10-12 jarige”. Het leukste aan dit nieuws: Als jij stemt maak je zelf kans om zo’n mooi pakket te winnen, waar wacht je nog op?

Woensdag

Op woensdag maakte Nintendo bekend wat hun plannen waren voor Firstlook, de grootste gamesbeurs van Nederland. In ons artikel lees je welke spellen je er allemaal kan gaan spelen. Ook was er weer een nieuwe release, dit keer voor Time Carnage. Zoals altijd ging deze gepaard met een lanceringstrailer.

Later op de woensdag kregen we de bevestiging van de Nintendo Direct. De nieuwe datum is exact een week later dan het origineel. Ook nu zal hij in de nacht van donderdag op vrijdag om 00:00 van start gaan. Het nieuws van de Direct werd meteen gevolgd met wat meer informatie over de Switch Online-dienst. Deze zal woensdag 19 oktober van start gaan.

Donderdag

De dag voorafgaand aan de Nintendo Direct is het vaak erg stil. Er worden geen grote aankondigingen gedaan en ook het kleinere nieuws wil niet graag overschaduwd worden door de grote aankondigingen uit de Direct. Toch verschenen er deze donderdag voldoende artikelen op Daily Nintendo.

We begonnen de dag met een leuke prijsvraag. Daarin maak je kans op de game “Behind The Screen”. Meedoen kan nog steeds dus lees snel wat je moet doen om kans te maken! Naast deze prijsvraag werden er ook twee nieuwe games aangekondigd. Oddworld: Strangers Wrath krijgt een HD-remake en ook het digitale bordspel Armello komt naar de Switch. Verder zagen we op de woensdag een stille release van Broken Age. Zonder enige aankondiging verscheen dit spel in de eShop.

Overig nieuws was er in de vorm van de bekendmaking van de bestandsgrootte van verschillende games, een trailer voor Fire Emblem Heroes en de officiële bekendmaking van de releasedatum van Diablo III. Natuurlijk was er ook een discussie artikel voor de Nintendo Direct die deze nacht plaats zou gaan vinden. Benieuwd naar de verwachtingen en reacties van onze bezoekers? Lees dan de reacties in het discussie artikel.

Vrijdag

Vrijdag was D-Day, beter bekend als Direct-Dag! Een aantal hele fanatieke redacteurs van Daily Nintendo bleven de hele nacht wakker om alle nieuwe aankondigingen meteen op de site te plaatsen. Complimenten voor deze helden!

Nieuws over Luigi’s Mansion 3, de nieuwe RPG Town, verschillende Final Fantasy games, Yoshi’s nieuwe Switch-titel,  de aankondiging van een Deluxe-editie van New Super Mario Bros-U, een nieuwe Animal Crossing Switch-game, de 4.0-update van Splatoon 2, de 2.0-update van Mario Tennis Aces, Battle for Atlas en een nieuwe vechtster in Super Smash Bros Ultimate verscheen allemaal al midden in de nacht op Daily Nintendo.

Alsof dat nog niet genoeg was werd er vanaf de vroege ochtend al aan gewerkt om alle aankondigingen die nog niet behandeld waren ook op de site te krijgen. Zo zagen we toen nog verschillende artikelen. Onder andere over de Wii-port van Kirby voor de 3DS. Ook werden de eerste twintig klassieke games bekend gemaakt die je kan spelen als je gebruik maakt van Nintendo’s Online dienst. Voor de Japanners was er ook nog een nieuwe trailer voor Super Mario Party. Iets wat ook enkel in de Japanse Direct voorbij was gekomen was de aankondiging van Assassin’s Creed Oddysey, dit spel zal als Cloud-versie worden uitgebracht. Tot slot waren er nog nieuwe screenshots van de eerder al verslagen Luigi’s Mansion 3. De nieuwe Luigi-game voor de Nintendo Switch. Wil je liever alles rustig bekijken in plaats van alles na te lezen? Dan kan je ook de gehele Nintendo Direct terugkijken. 

Tussen deze stortvloed aan nieuws door kwam er ook nog een nieuwe review online. Het 3DS-spel Yo-Kai Watch Blasters dat een week eerder was uitgekomen kreeg een fraaie 8,8.

Zaterdag

Na een drukke vrijdag konden de redacteurs van Daily Nintendo op zaterdag weer wat ademhalen. Het weekend begon met de releasetrailer van de Switch-versie van UNDERTALE. Daarna werd alweer het veertiende Splatfest aangekondigd voor Splatoon 2. Dit zal het eerste Splatfest zijn volgens het nieuwe format dat we zagen in de 4.0-update. Muziekliefhebbers kunnen genieten van een nieuwe trailer van Taiko No Tatsujin: Drum ‘n’ Fun.

Natuurlijk was er ook nog de wekelijkse Super Smash Bros.-blog. Hierin werd onder andere meer verteld over de nieuwste vechter in Super Smash Bros. Ultimate: Isabelle.

Zondag

Ook vanochtend is er al weer gewerkt door onze redacteuren. Zo kregen we allereerst een reminder over de prijsvraag van Behind The Screen. Deze reminder werd gevolgd door twee artikelen over de online dienst van Nintendo die volgende week van start gaat. Het eerste artikel ging over de bestandsgrootte van de NES games die bij de dienst horen. Artikel nummer twee ging over de speciale NES controllers die gebruikers van de online dienst aan kunnen schaffen.

Daarnaast zijn wij, zoals iedere week, heel benieuwd wat jij de afgelopen week gespeeld en/of gekocht hebt. Laat je het even weten in ons forum?

Tot slot

Vanaf deze week is het niet meer mogelijk om te reageren op het weekoverzicht. Wil je toch nog iets kwijt over een van de nieuwtjes, reageer dan op het betreffende artikel. Ook kan je je altijd aanmelden op ons forum om daar mee te praten over het nieuws. Tot volgende week bij het volgende Daily Nintendo Weekoverzicht.

Heb je het vorige weekoverzicht gemist? Lees hem hier terug!