Daily Nintendo

Jouw online Nintendo Magazine

Bestandsgrootte NES-games bekend

Deze gratis spellen voor Nintendo Online bezitters zullen niet veel geheugen in beslag nemen.

Volgende week zal Nintendo’s nieuwe online dienst van start gaan. Gebruikers van deze dienst zullen ook een aantal gratis NES-games kunnen downloaden. De bestandsgrootte van deze games is nu bekend gemaakt. 

Het Nintendo Entertainment System (NES) verscheen in 1987 in Nederland. Het systeem maakte gebruik van cartridges voor de verschillende spellen. Het downloaden van games was in die tijd nog lang niet aan de orde. Zou je de games van toen willen downloaden op bijvoorbeeld het interne geheugen van de Nintendo Switch (32GB) dan zou je goed je best moeten doen om deze vol te krijgen. Spellen waren destijds maximaal  1MB groot! De meeste spellen zaten daar zelfs nog een stuk onder en kwamen nog niet tot de 500kB (een halve MB).

De klassiekers die Nintendo uit gaat delen voor gebruikers van hun Online dienst zullen wel wat groter zijn van formaat. Spellen moeten aangepast worden voor de verschillende controllers, hebben soms (online)multiplayer mogelijkheden gekregen en zijn natuurlijk wat opgepoetst. Toch weet Nintendo de bestandsgrootte erg klein te houden. Je kan de complete app met daarin alle games downloaden voor nog geen 60MB. Of je voor de verschillende spellen nog extra downloads uit moet voeren is nog niet bekend.

Mocht dat niet het geval zijn dan wil dat zeggen dat Nintendo de spellen voor minder dan 3MB per stuk op de Nintendo Switch heeft kunnen zetten. Voor deze tijd zou dat een indrukwekkende prestatie zijn!