[REVIEW] Behind The Screen

Ontdek het afschuwelijke verhaal van een Taiwanese jongen.

Behind The Screen is een avontuurlijke puzzelgame ontwikkelt door 18Light Game Ltd.. In dit spel komen verschillende mechanismes aan bod. Van sluipen en puzzels tot gevechten waar je op de maat moet slaan. Ben je benieuwd hoe dit spel uitpakt? Je leest het in deze review.

Allereerst wil ik duidelijk maken dat dit spel niet geschikt is voor (jonge) kinderen. Het spel wordt namelijk erg duister en je zult veel afschuwelijke teksten lezen. Ik zal in mijn review rekening houden met spoilers en probeer ze zo veel mogelijk te ontwijken.

Behind The Screen vertelt het verhaal van een kleine Taiwanese jongen. Yu Ming Wang, de kleine Taiwanese, wordt namelijk verdacht van een moord. Je speelt de herinneringen van Yu Ming Wang na. Het spel speelt zich af in de jaren ’70, in deze periode was Taiwan net van de ‘Martial Law Period’ af en het internet was nog niet erg bekend. Het gewone volk moest het dus doen met kranten en televisie. Behind The Screen laat zien hoe media het leven van mensen kan vernietigen. De kijkers oordelen namelijk alleen wat ze op de televisie zien of in de kranten lezen, maar ze weten nog lang niet wat er daadwerkelijk ‘achter de schermen’ speelt.

Een emotioneel verhaal

Behind The Screen kent drie hoofdstukken met in elk hoofdstuk een andere gameplay-mechanismes. In het eerste hoofdstuk zul je veel puzzels moeten oplossen en zal je sluipvaardigheden op de proef worden gesteld. Daarna zal je in het tweede deel gebruik maken van je vechttechnieken en in het laatste deel moet je op ritmische wijze je vijanden verslaan.

Elk hoofdstuk biedt meer informatie over Yu Ming en zijn leven. Dit zijn heftige gebeurtenissen en erg emotioneel. Zodra je het spel hebt uitgespeeld, stopt het spel nog niet. Je denkt namelijk nog door over het verhaal. Dat vind ik zeer goed en pakt positief uit. Behind The Screen zet je aan het denken waardoor je het spel niet vergeet.

Vecht voor je recht

Zoals ik al zei bestaat het spel uit drie hoofdstukken waarin elk hoofdstuk een andere manier van spelen biedt. Het sluipgedeelte is soms aan de wat lastigere kant; de knuffels waar je je verstopt maken namelijk geluid en hierdoor wordt je eerder opgemerkt en moet je opnieuw beginnen. In het tweede hoofdstuk zul je moeten vechten, dit systeem voelt minder prettig aan. Je schild werkt soms vertragend en dit zorgt voor frustratie. Dit is niet heel erg, aangezien de meeste gevechten optioneel zijn.

In het laatste hoofdstuk vecht je op een andere wijze. Er is een balk en op de gele delen moet je je knop indrukken. Dit is verder geen probleem en hier en daar zijn er verschillende draaiingen toegepast op dit systeem. Dit vechtsysteem pakt goed uit en de draaiingen zijn ook goed uitgevoerd.

Korte speelduur

Behind The Screen is een korte game dat je in een paar uur kunt uitspelen. Behind The Screen blijft je echter wel bij. Het heeft verder geen replay-waarde, wat natuurlijk wel jammer is. Een extra hoofdstuk of een epiloog zou leuker zijn geweest. Je hebt namelijk nog best wat vragen na het einde van het spel

In het spel zijn ook een paar taalfouten te vinden. Het zijn niet erge spelfouten, bijvoorbeeld een letter teveel of een hoofdletter direct na een punt. Dit verpest het verhaal niet, maar het is wel jammer dat de ontwikkelaar dit niet heeft aangepast in de Switch-uitgave.

Audiovisueel

De game ziet er erg kleurig uit en is ook geïnspireerd door oud-Taiwanese handgetekende posters en advertenties. De graphics zien er mooi uit en geven een goede sfeer. Het verhaal wordt namelijk vanuit het perspectief van een kind verteld. Dit wordt mooi weergeven met de artstyle. De muziek van Behind The Screen geeft ook een goede sfeer. De muziek paste in elke locatie waar je je bevond.

Conclusie

Behind The Screen vertelt het verhaal van Yu Ming. Het emotionele verhaal is diep en goed bedacht. De gameplay is interessant omdat het in elk hoofdstuk weer varieert. Alleen het vechtmechanisme in hoofdstuk twee was iets minder fijn. Helaas zitten er onnodige spelfouten in het spel, maar het zorgt niet gelijk voor een grote ramp. Op audiovisueel gebied is Behind The Screen erg goed. Behind The Screen vertelt het werkelijke ‘achter-de-schermen’-verhaal op een unieke en mooie manier.

Cijfer: 7,6

 

Robin

Hey, ik ben Robin en ben 19 jaar. Mijn favoriete genres zijn metroidvania's, RPG's en games met een goede mysterieuze sfeer. Mijn favoriete games zijn de Phoenix Wright-games, Ghost Trick en de Mother-serie.

Geef een reactie