Daily Nintendo Weekoverzicht – week 36/2018

Nieuws gemist deze week? Lees het in het Daily Nintendo Weekoverzicht.

Afgelopen week was een bewogen week. Veel geruchten, aankondigingen, annuleringen en nog wat lekken zorgden weer voor voldoende nieuws. Mocht je de afgelopen week iets gemist hebben dan houden we je in dit overzicht op de hoogte van al het nieuws van de afgelopen week. Voor we bij maandag beginnen kijken we eerst nog even naar het nieuws wat vorige week zondag na het laatste overzicht op de site is verschenen.

Op zondagmiddag schreef Esther nog een interessant artikel over de mobiele game Fire Emblem Heroes. In dat spel was een nieuwe ‘Voting Gauntlet’ aangekondigd die deze week al van start ging. Doe jij al mee? Ook was er weer een nieuwe Daily Nintendo TV van Younes. In deze tweewekelijkse serie neemt hij je met beeld en geluid mee door de hoogtepunten van het Nintendo nieuws.

Fire Emblem

Nu de zondag achter de rug zit kunnen we beginnen aan het nieuwe weekoverzicht. Veel plezier!

Maandag

De eerste dag van de week begon met de laatste Hands-On van Gamescom. Fury Unleased was het laatste spel dat onder de loep werd genomen. Na een uitgebreide speelsessie konden we goed vertellen wat we van deze roguelike action platformer vonden.

Na deze Hands-On kregen we op maandag natuurlijk ook weer een nieuwe ‘Wist je dat…‘ Dit wekelijkse item met een random feitje ging dit keer over de game Paper Mario: The Thousand Year Door. Over Mario gesproken, op maandag kregen we ook weer nieuwe beelden van zijn aankomende party game! Deze Japanse gameplay beelden lieten een aantal nieuwe minigames zien.

Later op maandag werd bekend dat Epic en Nintendo samen zullen gaan werken om de problemen in Fortnite op te gaan lossen. Door deze gezamenlijke actie hopen ze het probleem sneller aan te kunnen pakken zodat iedereen weer ongestoord kan gamen. Tot slot was er nog een record op maandagavond. De bestandsgrootte van NBA 2K19 werd bekend gemaakt en dat is de grootste game op de Nintendo Switch tot nu toe! Benieuwd hoe groot dit dan is, dat lees je in het artikel.

Dinsdag

Dinsdag begon met de aankondiging van de game HyperParasite. Een game waarin je speelt als een parasiet. Ren niet meteen naar de winkels want dit spel staat pas gepland voor 2019. Een spel wat je wel meteen kan gaan kopen is PLANET ALPHA. Deze game kwam dinsdag uit en kreeg daarom een speciale launchtrailer. Ook Ninjin Clash of Carrots kreeg een launchtrailer. Dit spel combineert Ninja’s met…. konijnen? Een knotsgekke combinatie, hoe dat uitpakt zie je in de trailer.

In de avond kregen we nog een nieuw artikel over Fire Emblem Heroes. Het karakter Jamke: Prince of Verdane werd toegevoegd aan deze mobiele game. Heb je hem nog niet vrijgespeeld dan moet je dat snel doen, op 12 september verdwijnt hij alweer uit de game.

Woensdag

We zijn inmiddels in het midden van de werkweek en tot nu toe leek het een redelijk rustige week te zijn. Maar niets is minder waar want op woensdag ontplofte het internet!

De dag begon nog rustig met een review over Moonfall Ultimate. Deze game wist niet te imponeren en liet een middelmatige indruk achter. Dat werd dan ook beoordeeld met een magere 4,8. Ook verscheen alweer het derde artikel over Fire Emblem Heroes van deze week! Dit keer ging het over een aantal nieuwe helden.

Nu we het toch over nieuwe dingen hebben, er waren ook nieuwe beelden van The Missing. Dit spel was vorig weekend speelbaar op PAX West en deze week kwamen de eerste beelden online. Ook was er een gerucht over de releasedatum van Diablo III. Zal dit spel gelanceerd worden op de eerste dag van BlizzCon?

Iets na het middaguur werd het Nintendo hoofdkantoor in Kyoto opgeschrikt door een tyfoon. Deze blies de grote “N” van het Nintendo-logo van de muur. Gelukkig was er alleen materiële schade en raakte er niemand gewond. Bovendien werd dit nieuws al snel overschaduwd door een andere aankondiging: Een Nintendo Direct! Deze zou plaatsvinden in de nacht van 6 op 7 september om 00:00.

’s Avonds nog twee nieuwtjes over de Switch. Eerst kregen we de aankondiging van Agony, een survival horrorgame. Daarna was het opnieuw tijd voor een record. Dit keer niet een record in bestandsgrootte maar een record verkoopaantallen. Zelda Breath of the Wild is met ruim 1,2 miljoen verkochte exemplaren het bestverkochte Zelda spel in Japan aller tijden!

donderdag

Inmiddels is het 6 september. Aankomende nacht, om 00:00 precies begint er weer een Nintendo Direct. Op het hele internet werd druk gespeculeerd over wat we allemaal kunnen verwachten. Ook de redactieleden van Daily Nintendo konden er maar niet over ophouden.

Toch moest er ook nog ander nieuws verslagen worden. Zo begonnen we de dag met de launchtrailer van SNK Heroines. Ook was er nog een review, Monster Hunter Generations Ultimate wist de verwachtingen wél waar te maken en kreeg een 8,4!

En toen… de afgelasting van de Nintendo Direct. Uit respect voor de slachtoffers die vielen tijdens een aardbeving in Japan eerder deze dag. Een erg mooi gebaar van Nintendo al zullen we nu wel wat langer af moeten wachten wat er nu allemaal aangekondigd zal gaan worden.

In de avond kregen we toch nog drie nieuwtjes die misschien wel deels in de Direct hadden gezeten. Zo werd bekend gemaakt dat LEGO Harry Potter Jaar 1 – 7 naar de Nintendo Switch komt. Deze remasters komen op 30 oktober uit.  Ook werd er een fysieke release aangekondigd van The Walking Dead. Het laatste nieuws van deze dag was misschien wel de meest interessante. Door een foutje op de Amerikaanse website van Nintendo is de titel van de nieuwe Yoshi-game voor de Nintendo Switch mogelijk gelekt.

vrijdag

Zeven september 00:00 ging voorbij zonder direct maar toch was er interessant nieuws deze vrijdag. Veel van dit nieuws had waarschijnlijk in de Nintendo Direct gezeten en kwam nu, via andere kanalen, alsnog naar buiten.

Zo werd bekend dat Square Enix het spel Final Fantasy XV Pocket Edition HD naar de Switch gaat brengen. Dit is het eerste Final Fantasy spel voor de Switch. Een andere grote titel die aangekondigd werd was Civilization VI. Dit zesde deel in de Civilization-serie verschijnt nog dit jaar op Nintendo’s hybride console.

Het Nintendo 3DS-spel Yo-Kai Watch Blasters werd op vrijdag uitgebracht. Bij deze lancering hoort natuurlijk een launchtrailer, bekijk deze hier.

Capcom had ook nog belangrijk nieuws op vrijdag. Zij gaven aan dat er ‘onmisbaar‘ Ace Attorney nieuws zou komen op de Tokyo Game Show. Deze vindt plaats op 22 september dus wie weet krijgen we dan meer informatie over de Switch-versie van Ace Attorney.

Zaterdag

Het weekend is deze week rustig begonnen. Ook op zaterdag druppelde er nog wat nieuws binnen die mogelijk in de Direct zou hebben gezeten. Zo kreeg MegaMan 11 een demo en een trailer. Het een dag eerder uitgebrachte Yo-Kai Watch Blasters kreeg via Instagram speciale QR-codes waarmee speciale voorwerpen ontgrendeld kunnen worden.

Zoals ieder weekend was er natuurlijk ook weer de Super Smash Bros.-Blog samenvatting. Alle nieuwe aankondiging omtrent Super Smash Bros. Ultimate worden hier in bijgehouden.

Het laatste nieuws kwam van Nintendo zelf. Er was een nieuwe aflevering verschenen van de videoserie Nintendo Minute. In deze aflevering namen de Nintendo werknemers je mee naar PAX West.

Zondag

Ook de zondag lijkt tot nog toe heel rustig te verlopen. Het enige nieuws wat we deze ochtend konden lezen ging over Pokémon Let’s Go Pikachu/Eevee. Tijdens een aflevering van Pokenchi was Game Freak Directeur Junichi Masuda te gast en gaf wat nieuwe informatie.

Pokémon Let's Go

Zal het gebrek aan nieuws dit weekend de stilte voor de storm zijn? Zal de Direct die deze week afgelast werd volgende week zorgen voor een explosie aan Nintendo nieuws? We durven niks met zekerheid te zeggen maar het lijkt ons waarschijnlijk dat de Direct komende week plaats zal vinden en nog niet alles van de 35 minuten durende show zal al uitgelekt zijn! Wij hebben er in ieder geval heel erg veel zin in.

Tot slot

Dit was de derde editie van het Daily Nintendo weekoverzicht. Verbeterpuntjes en andere tips zijn natuurlijk nog altijd van harte welkom. Wij kijken al weer erg uit naar het volgende weekoverzicht met daarin hopelijk nieuws over een Nintendo Direct. Tijdens die direct zullen we dan waarschijnlijk ook meer te horen krijgen over Nintendo’s online dienst.

Wil je reageren op een van deze nieuwartikelen? Doe dat dan zo veel mogelijk bij het betreffende artikel door te klikken op de links, of in het Daily Nintendo forum. Zo houden we het hier overzichtelijk met feedback reacties.

Heb je het vorige weekoverzicht gemist? Lees hem hier terug!

Geef een reactie