Daily Nintendo

Jouw online Nintendo Magazine

Breath of the Wild vestigt een record

Deze nieuwste Zelda is de best verkochte Zelda ooit in Japan.

Eerder dit jaar werd al bekend dat er de afgelopen 19 jaar geen Zelda uit was gekomen die zo succesvol was. Alleen Orcarina of Time lukte het om Breath of the Wild voor te blijven. Daar is nu verandering in gekomen. 

De laatste verkoopcijfers laten zien dat Breath of the Wild nog steeds goed verkoopt. Tijdens de lancering van de Switch was dit dé titel die iedereen moest hebben. Tegelijkertijd kwam het spel ook uit op de Nintendo Wii U. Hoewel deze console nooit het succes heeft gekend waar Nintendo op had gehoopt heeft deze Zelda het ook daar goed gedaan.

Alleen al in Japan zijn er 159,401 kopietjes van de Wii U-versie van Breath of the Wild over de toonbank gegaan. Uiteraard zijn er van de versie voor de Switch nog veel meer kopietjes verkocht. Inmiddels zijn dat er (alleen in Japan) iets meer dan een miljoen! Het totale aantal verkopen in Japan komt daarmee op 1,258,611 stuks!

Ocarina of Time die de laatste 19 jaar de titel voor best verkochte Zelda spel in handen had zakt nu naar plek twee. Dit spel, wat enkel uit is gekomen op de Nintendo 64, blijft steken op 1,257,205 verkochte exemplaren. Zouden we de 3D-remake die uitkwam voor de 3DS ook meetallen dan staat dit spel nog steeds ver aan kop. Van de 3D-versie zijn ook nog ruim 600,000 kopieën verkocht.