Daily Nintendo

Jouw online Nintendo Magazine

RPG Maker MV verschijnt in februari

Meer nieuws vanuit PAX West.

Tijdens de gamesbeurs PAX West maakte NIS Amerika vandaag een releasedatum bekend voor RPG Maker MV.

Dit spel, waarbij je zelf een RPG kan maken, verschijnt op 26 februari. Spelers die het origineel al op de PC hebben gespeeld zullen flink verrast worden. De ontwikkelaars beloven dubbel zo veel content. Op die manier kan je nog creatievere levels gaan ontwikkelen. Wanneer je een RPG gemaakt hebt kan je deze delen via de servers van RPG Maker. Door middel van een app in de eShop kunnen anderen spelers deze spellen dan spelen.

Zelfs Switch bezitters zonder RPG Maker MV kunnen zo alle gemaakte spellen spelen. Hiermee wordt het spelaanbod dus in een keer een stuk groter. Hoewel er tussen alle zelfgemaakte spellen waarschijnlijk een hoop rotzooi staat zullen er zeker ook wat pareltjes tussen zitten. Of voor de losse app ook betaald moet worden is nog niet bekend.

Gelijktijdig met de Switch-versie komt het spel ook uit op de Xbox One. Spellen die gemaakt worden op de Xbox kunnen ook gespeeld worden op de Switch en andersom. Er is dus een groot publiek die de door jou gemaakte RPG kan gaan spelen!

Zie jij het wel zitten om zelf games te maken en deze te delen met anderen? Of ben je meer benieuwd wat andere mensen met deze tool kunnen gaan maken? Laat het ons weten in de reacties.