Daily Nintendo weekoverzicht – week 35/2018

Nieuws gemist deze week? Lees het in het Daily Nintendo Weekoverzicht.

Ook afgelopen week zijn er weer veel artikelen verschenen op Daily Nintendo. Naast diverse nieuwsberichten waren er dit keer ook de nodige hands-on artikelen van Gamescom. Dit weekend is PAX West wat ook weer zorgde voor een hoop nieuwe gameplay beelden. Voordat we beginnen bij maandag eerst maar eens kijken wat we vorige week zondag nog gemist hebben na het verschijnen van het weekoverzicht.

Zo schreef Ruben die middag nog zijn wekelijkse samenvatting van de Super Smash Bros.-blog. Redacteur Vincent kwam met de aankondiging dat Yacht Club Games deze week iets zou onthullen over een game die te maken had met Shovel Knight.

Nu we weer helemaal bij zijn kunnen we beginnen met het overzicht van deze week, veel plezier.

Maandag

Het eerste artikel van deze week was een van de vele hands-on artikelen. Het ging over het rustgevende puzzelspel The Gardens Between. Dit spel wordt geroemd om zijn mooie wereld en relaxte muziek, daarmee wist het ook al verschillende awards te winnen! Na deze hands-on was het tijd voor de wekelijkse “wist je dat…” van Ruben. Dit keer ging het om bijzondere muziek uit de Legend of Zelda A Link Between Worlds.

Op maandag was er helaas ook minder goed nieuws, Sega Ages zal uitgesteld worden, gelukkig hoeven we er niet heel lang op te wachten! Ander slecht nieuws was er in de vorm van een bug in softwareversie 1.5.2 van Xenoblade Chronicles. Door deze bug konden een aantal quests niet meer afgerond worden.

De rest van de dag stond gelukkig weer in het teken van goed nieuws. Naast de drie hands-on artikelen van My Brother Rabbit, For The King en Robothorium was er nog iets te melden over Super Smash Bros. Amerika krijgt een speciale editie met een schitterende pro controller. Inmiddels is bekend dat de pro controller ook in Nederland verkrijgbaar zal zijn.

Dinsdag

Dinsdag was wederom een propvolle dag. Het begon nog redelijk rustig met een hands-on van Decay Of Logos. Later die ochtend kregen we ook een lanceringstrailer te zien van Monster Hunter Generations Ultimate. Dit spel is vanaf dinsdag te koop in de Nederlands winkels en natuurlijk de Nintendo eShop.

De drukte van de dinsdag volgde vanaf 6 uur in de avond. Op dat moment was het tijd voor de tweede Nindies Showcase in een week tijd. Naast nieuwe informatie over bestaande games werden ook een hoop nieuwe games aangekondigd en voorzien van gameplaybeelden. Hyper Light Drifter is een indie die komende week al verschijnt op Nintendo’s hybride Console. Op The World Next Door zullen we nog wat langer moeten wachten. Liefhebbers van katten kunnen binnenkort losgaan in de nieuwe kattengame Mineko’s Night Market net zoals ganzenliefhebbers dat kunnen in Untitled Goose Game. Na een stilte van ruim vijf jaar was er ook weer nieuws over Towerfall op een Nintendo systeem. Dit spel komt nog deze maand naar de Switch. Ook Zarvot was terug na een lange afwezigheid. Dit spel stond oorspronkelijk gepland voor de Wii U maar verschijnt nu, met een enorme visuele upgrade, op de Nintendo Switch.

Verder werden de indies Treasure Stack, Bullet Age en Levelhead aangekondigd. Dit laatste spel is een multiplayer variant op Mario Maker, de eerste beelden zagen er erg chaotisch en ontzettend tof uit!

De Nindies Showcase werd afgesloten met de mededeling dat er een nieuw nieuwskanaal op de Nintendo Switch komt. Dit kanaal zal nieuwe informatie omtrent alle indie games bundelen zodat niet ieder indiespel zijn eigen kanaal aan hoeft te maken. Na de showcase kregen we ook nog informatie over de nieuwe game modus in Shovel Knight waarvan zondag door Ruben al aangekondigd was dat hij er aan kwam.

Woensdag

Na het nieuwsgeweld van dinsdag was het de woensdag iets rustiger. Woensdag kwam Blade Strangers uit, een nieuw spel van Nicalis. Daar hoort natuurlijk een lanceringstrailer bij.  Deze trailer werd gevolgd door de aankondiging van een nieuw spel. BlockQuest Maker komt nog dit najaar naar de Switch. In dit spel maak je je eigen Dungeon RPG’s.

 

In de middag was het weer tijd voor een nieuwe hands-on. Dit keer was het Patricia die vertelde over de foto realistische horrorgame The Beast Inside. Is horror niet je ding? Dan is het verstandiger om voor Sword & Sworcery te gaan. Dit spel ademt een grote berg rust uit. Zeven jaar geleden verscheen het voor de mobiele devices van Apple en later dit jaar komt het naar de Switch. Voor liefhebbers van fysieke games was er ook goed nieuws. Het tot nu toe alleen digitaal verkrijgbare Enter The Gungeon komt ook fysiek uit.

De woensdag werd afgesloten met nog een hands-on. Dit keer was Victor Vran Overkill Edition het spel dat uitgeprobeerd werd. Naast de basiseditie bevat dit ook de speciale Motörhead DLC.

Donderdag

Ook de donderdag bleef het redelijk rustig op het gebied van Nintendo nieuws. Capcom, de makers van het aankomende MegaMan 11, lieten doorschemeren dat er misschien ook wel een MegaMan X9 komt. Of deze er uiteindelijk echt zal komen hangt af van het succes van MegaMan 11.

Fans van Dragon Quest Builders konden op donderdag hun hart ophalen aan een nieuwe portie screenshots van het tweede deel in de serie. Dit tweede deel komt nog dit jaar in Japan uit, een westerse release staat helaas nog niet gepland. Natuurlijk kon ook op donderdag een hands-on niet uitblijven. Harold HALIBUT wist de redacteuren van Daily Nintendo te imponeren door de unieke grafische stijl.

Hoewel de donderdag niet meer de vaste eShop updatedag is komen de meeste spellen nog steeds op donderdag uit. Deze week vormt daarop geen uitzondering. Bij het uitkomen van een nieuw spel hoort natuurlijk een launchtrailer. Deze donderdag hadden we er twee voor jullie, een van Freedom Planet en de andere van The Messenger.

Het laatste nieuws op de donderdag was de aankondiging van een nieuwe Party Crash. Volgend weekend zullen twee vechters het weer tegen elkaar opnemen in Nintendo’s ARMS.

Vrijdag

De vrijdag begon met nieuwe beelden van Zarvot. Het spel wat eerder deze week ook al besproken was vanwege zijn visuele upgrade. Ook was er een nieuwe trailer voor Shakedown Hawaii het vervolg op Retro City Rampage. Alsof dat nog niet genoeg was kreeg ook Taiko No Tatsujin een nieuwe trailer. Deze drumgame verschijnt begin november voor de Nintendo Switch.

Ben je op zoek naar een nieuw spel maar weet je niet goed wat je moet kiezen? Dan moet je misschien even naar de eShop Highlight kijken die vrijdag verscheen. In deze video zie je alle topgames die in de maand augustus uitgebracht zijn. Het laatste nieuws van de vrijdag was er voor het mobiele spel Fire Emblem Heroes, verdien speciale bonussen als je vecht met bepaalde karakters.

Zaterdag

Ook in het weekend is er genoeg Nintendo nieuws te lezen op Daily Nintendo. Het dinsdag aangekondigde Levelhead kreeg op zaterdag nieuwe gameplaybeelden vanuit het Amerikaanse PAX West. Ook de Xenoblade Chronicles 2 DLC Torna – The Golden Country was aanwezig op de gamesbeurs in Amerika. Diablo III kreeg niet alleen nieuwe gameplaybeelden, ook werd bekend dat dit spel Amiibo ondersteuning zal gaan krijgen.

Naast nieuws vanaf PAX West was er dit weekend ook voldoende ander nieuws. Want deze zaterdag was niet alleen de start van een mooi weekend, het was ook het begin van een nieuwe maand. Dat wil zeggen dat er weer een nieuw personage beschikbaar is in Mario Tennis Aces. Dit keer kreeg Diddy Kong de eer. Niet alleen Nintendo’s tennisspel kreeg aandacht deze zaterdag. De nieuwste telg in Nintendo’s knutselproject, de Nintendo Labo Vehicle Kit, werd eveneens voorzien van nieuwe beelden. Nog meer Nintendo gerelateerd nieuws: Firmware versie 6.0 is gedatamined. Hackers vonden naast nieuwe profiel iconen ook andere interessante hints.

Ben je meer een third party liefhebber? Niet getreurd! Observer, een spel van de makers van Layers of Fear, werd aangekondigd voor de Nintendo Switch. Aan het einde van de dag werd de verjaardag van Mario + Rabbids gevierd. Ubisoft deed dit door een erg uitgebreide infographic te delen.

Zondag

Vandaag is er in alle vroegte al het eerste artikel verschenen. Het gaat over het spel Stay. Naast de bekendmaking van een releasedatum kan je ook meteen de eerste trailer zien.

Daarnaast was er weer veel nieuws vanuit PAX West. Zo werd de releasedatum van RPG Maker MV bekend gemaakt deze game zal in februari verschijnen en ondersteunt crossplatform play. Verder werd Valkyria Chronicles 1 bevestigd voor het Westen en kreeg Bendy and the Ink Machine nieuwe beelden van het extra hoofdstuk dat deze console versie krijgt.

Ook de nieuwe Smash Bros Blog.-samenvatting is deze ochtend alweer online verschenen. Hierin worden wekelijks alle blogartikelen rondom Super Smash Bros Ultimate besproken. Verrassend genoeg zegen we ook nog nieuw van Gamescom. Al ligt dit inmiddels weer een week achter ons toch doken er nog nieuw beeldmateriaal op van My Memory of Us.

Van Deemo zagen we deze ochtend een interessante ESRB rating die doet vermoeden dat het spel ook in het Westen fysiek uit zal gaan komen. Ook was er nog meer goed nieuws voor Mario + Rabbids. Nadat gisteren zijn eerste verjaardag werd gevierd zagen we vandaag hoevaak het spel was verkocht. Een indrukwekkend aantal voor een third-party spel!

Tot slot

Dit was de tweede editie van het Daily Nintendo weekoverzicht. Vorige week waren er erg positieve reacties, we gaan hier dus ook een blijvend item van maken. Verbeterpuntjes en andere tips zijn natuurlijk nog altijd van harte welkom. Volgende week komt het volgende weekoverzicht met hopelijk dan meer nieuws over de online dienst van Nintendo.

Wil je reageren op een van deze nieuwartikelen? Doe dat dan zo veel mogelijk bij het betreffende artikel door te klikken op de links, of in het Daily Nintendo forum. Zo houden we het hier overzichtelijk met feedback reacties.

Heb je het vorige weekoverzicht gemist? Lees hem hier terug!

Jop

Een 24 jarige Nintendo fan. Op het moment volg ik een IT-Traineeship bij Calco. In mijn vrije tijd vaak aan het gamen op mijn Switch of Pokémon aan het vangen in Pokémon Go. Zin in een potje Splatoon 2? Stuur me een berichtje!

3 gedachten over “Daily Nintendo weekoverzicht – week 35/2018

  • 04/09/2018 om 19:20
    Permalink

    Is toch eigenlijk te veel nieuws om allemaal bij te houden zo…
    Gelukkig zijn er mensen met verschillende smaken zodat er voor ieder wel wat boeiends tussenzit.

    Probeer zelf altijd dagelijks de voor mij interessante artikelen door te nemen en de reviews wanneer ik (bijna) klaar ben met mn huidige games.

Geef een reactie