Daily Nintendo

Jouw online Nintendo Magazine

[Hands-On] Victor Vran: Overkill Edition

Wij mochten deze ARPG, vol met demonen, loot en de band Motörhead, op Gamescom uitproberen. Lees hier wat we ervan vonden

Wij mochten deze ARPG, vol met demonen, loot en de band Motörhead, op Gamescom uitproberen. Lees hier wat we ervan vonden

Victor Vran is één van de vele games die het dungeon crawler genre, of action RPG siert. Het is wellicht niet zo bekend als bijvoorbeeld Diablo, maar dankzij zijn unieke draai aan het genre heeft Victor Vran sinds zijn release in 2015 toch ook flink wat bekendheid vergaart. Nu de game dan ook naar de Switch komt konden we het niet laten om hem alvast even uit te proberen op Gamescom

Jij speelt als Victor, een demon hunter die naar de stad Zagoravia komt om zijn vriend Adrian te zoeken. Zagoravia is namelijk compleet overgenomen door demonen, en de koningin heeft de hulp ingeroepen van demon hunters om deze stad weer te bevrijden. Wanneer Victor de stad echter inloopt begint hij een nogal sarcastische stem te horen, die hem niet alleen toevallig even alle controls uitlegd, maar hem ook tijdens de rest van zijn avontuur vergezeld en het verhaal verteld. Victor reist naar kasteel Zagore, de laatste plek waar nog mensen zijn in Zagoravia, om met de koningin te praten en hulp te vragen in de zoektocht naar zijn vriend.

Naast de normale gameplay die ARPG’s altijd bieden ( je weet wel, het hele spelletje van maak monsters dood, monsters droppen loot, gebruik loot om sterkere monsters dood te maken) bied Victor Vran een aantal nieuwe dingen om het genre fris te houden. Zo heeft elk level dat je tegen komt bijvoorbeeld al een bonus uitdaging. Deze uitdagingen rangeren van “dood zoveel monsters” tot “vind de geheime locatie”, iets wat tevens wordt uitgebreid door de mogelijkheid om te springen. In Victor Fran kun je namelijk springen, waardoor je plotseling op daken kunt lopen en nieuwe locaties kunt vinden,  tegen muren op kan springen en monsters kunt ontwijken als je echt geen zin hebt om met ze te vechten. In mijn beleving had daar meer mee kunnen worden gedaan, maar het is in ieder geval een leuke toevoeging aan het ARPG genre.

De game is verder een verbeterde versie die in 2015 naar steam kwam, met de passende naam: Victor Vran: Overkill Edition. Dit betekent dat het geupdate graphics en muziek heeft. Wij speelden de game in handheld mode, en het verbaasde ons gelijk hoe goed de game er wel niet uitzag. Vergis je niet, in Victor Vran ( en alle ARPG’s in dat opzicht) gebeuren er altijd veel dingen tegerlijkertijd. Het is nooit één monster dat je aanvalt maar vaak meteen een hore, waarvan de ene helft magische aura’s om zich heen hebben dansen terwijl de andere pijlen of andere magische energie schiet. Ook jouw aanvallen zijn vaak erg flashy, waarbij de effecten groter worden naarmate je combo stijgt. De switch had in handheld echter totaal geen problemen om dit allemaal vlekkeloos te laten zien, waardoor het vechten heerlijk aanvoelt.  Ook de controls waarmee je verschillende wapens en acties selecteerd voelden logisch en soepel aan.

Het leukste was echter nog wel het verhaal dat we te horen kregen van de ontwikkelaar. In Victor Fran: Overkill zitten namelijk de DLCs Fractured Worlds and Motörhead Through the Ages. Hij vertelde het verhaal van de Motörhead DLC als volgt: Blijkbaar was de maker van Victor Vran op een dag de game aan het testen met de muziek van Motörhead op de achtergrond. Hij vond de muziek echter zo goed passen dat hij licenties voor het gebruik wou kopen, iets waar de zanger van Motörhead achterkwam. Deze bleek alleen nogal een groot gamer te zijn, en in plaats van alleen zijn muziek te verkopen wilden ze graag meedoen met de ontwikkeling van de game zelf. Niet alleen zul je dus de heftige muziek van Motörhead tegenkomen in de DLC, ook zijn er verschillende werelden, eindbazen en outfits allemaal  geïnspireerd door Motörhead. Het was zelf zo dat de artists van de game wapen designs op stuurden naar de zanger van Motörhead, omdat die in zijn vrije tijd wapens verzamelt. Hij stuurde dan een beter ontwerp terug, met tips voor waar het wapen bijvoorbeeld verbeterd zou moeten worden zou het in het echte leven niet willen breken. Hoe gaaf is dat?

Al met al lijkt Victor Vran een goede ARPG met een paar verfrissende ideeën die op de Switch goed tot zijn recht komen. Daarnaast zijn we misschien wat laat met deze Hands-On, want de game is sinds 28 augustus te verkrijgen in de E-shop. Als je wilt weten hoe de game eruit ziet kun je hieronder alvast de trailer bekijken.