Daily Nintendo

Jouw online Nintendo Magazine

Towerfall komt 27 september naar de Switch

Is dit Super Smash Bros light?

Het is al weer ruim vijf jaar geleden dat we voor het eerst schreven over Towerfall. Nintendo zou toen in gesprek zijn met deze ontwikkelaar, vandaag werd bekend dat het spel daadwerkelijk naar de Switch komt. 

Towerfall is een spel geïnspireerd op klassieke fighter games waarbij het samen op de bank spelen centraal stond. Denk bijvoorbeeld aan de vroegere Super Smash Bros spellen. In korte maar intensieve potjes vecht je voor de overwinning. Een groot verschil bij dit spel is dat je aanvalt door pijlen af te schieten. Naast de standaard modus zit er ook een speelstand in waarbij je co-op speelt. Je neemt het dan, samen met een vriend, op tegen verschillende vijanden.

De Switch-versie van dit spel bevat naast de reeds uitgebrachte extra content ook verschillende exclusieve content voor de Nintendo Switch. Zo zit er een karakter in gebaseerd op het hoofdpersonage uit Celeste. Ook zit er in deze versie een stand in waarbij je het met zes spelers tegen elkaar op kan nemen. Zelfs voor mensen die al bekend zijn met Towerfall lijkt deze versie voldoende vernieuwingen te bieden.

Towerfall verschijnt 27 september in de Nintendo eShop. Bekijk hieronder vast een trailer van dit spel.