Daily Nintendo

Jouw online Nintendo Magazine

[Hands-On] My Brother Rabbit

My brother Rabbit werd onlangs aangekondigd voor onder andere de Nintendo Switch. Wij konden het spel alvast uitproberen op Gamescom en onze bevindingen lees je hier.

My Brother Rabbit werd onlangs aangekondigd voor onder andere de Nintendo Switch. Wij konden het spel alvast uitproberen op Gamescom en onze bevindingen lees je hieronder.

Laat ik maar meteen met de deur in huis vallen, My Brother Rabbit is een spel wat veel van jullie ongetwijfeld niet zal gaan aanspreken. Het is een Point and click avonturenspel vooral gericht op jongeren spelers. De opzet is dan ook simpel. Je bevindt je telkens in een bepaalde kamer danwel omgeving en hier moet je puzzels oplossen en voorwerpen vinden om zo verder te kunnen komen. Denk hierbij aan een trap om naar boven te klimmen maar waarbij enkele treden ontbreken en de trap dus niet compleet is. Aan jou dan de taak om de benodigde voorwerpen te vinden. Zo zul je veel van deze vergelijkbare opdrachten gaan vinden waarbij je steeds dingen moet zoeken en puzzels moet oplossen om verder te komen. Door middel van duidelijke afbeeldingen krijg je hints waar je naar op zoek moet of wat je moet doen. Ook kom je tussendoor opzichzelfstaande puzzels tegen waarbij je bijvoorbeeld kleuren met elkaar moet verbinden zonder andere kleuren aan te raken.

De moeilijkheidsgraad mag dan wel erg laag liggen, feit is wel dat de ontwikkelaar zelf aangeeft dat het spel vooral gericht is op jongeren spelers om zo al spelend dingen te ontdekken. In totaal moet het spel vijf werelden krijgen waarbij je naar verwachting ongeveer 1 tot 2 uur over een wereld doet. Afhankelijk van hoe snel je dingen door hebt zullen spelers dus tussen de 5 en 10 uur plezier hebben aan het spel.

My Brother Rabbit is echt zo’n spel waar je heel lastig een oordeel over kunt vellen, het richt zich ten slotte op zo’n specifieke doelgroep. Wel viel op dat de verschillende kamers divers ogen en alles er redelijk vrolijk uitziet wat kinderen best wel en zou kunnen gaan aanspreken. Ook ondervonden we geen problemen met de besturing en werd alles zeer duidelijk uitgelegd. Wat wel opmerkelijk is, is dat de game niet met het touch-screen te besturen is. Dat had juist erg handig kunnen zijn.

My Brother Rabbit lijkt vooral een voor kinderen zeer gebruiksvriendelijke game te worden waar jongere spelers een aantal uur plezier van kunnen hebben. Feit blijft natuurlijk wel dat dit soort spellen ook veelvuldig op de computer te spelen zijn, soms zelfs helemaal gratis. Uiteindelijk zal daarom met name de prijs doorslaggevend worden of dit spel de moeite waard is om aan te schaffen.