Daily Nintendo

Jouw online Nintendo Magazine

[Hands-On] For The King

Een Tabletop RPG met een snufje Dungeons and Dragons.

Een Tabletop RPG met een snufje Dungeons and Dragons.

We mochten bij Gamescom 2018 de uitgever van For The King, Curve interviewen en kregen daarbij alvast een kijkje naar het spel For The King. Het spel zelf heeft als inspiratiebron het welbekende spel Dungeons and Dragons en dit is te merken in zowel de stijl van het spel als de gameplay.

Het doel van For The King bestaat uit het bewegen van je team over een willekeurig gegenereerde wereld die bestaat uit allemaal zeshoekige vakjes. Zo kun je op enkele vakjes vijanden tegen het lijf lopen, onbekende dungeons ontdekken en aan de vele willekeurig gegenereerde evenementen deelnemen.

Hoe verder je komt, hoe lastiger het wordt je in deze wereld voort te bewegen. Dit is dankzij het Chaos-systeem dat zich meer en meer ontwikkeld naarmate de duur van het spel. Zoals je kunt zien heb je een ”Timeline” met verschillende ”Chaos Symbols” erop. Elke keer als de beurt van je team voorbij is, gaat de tijdlijn een vakje naar voren.

Als de tijdlijn op een Chaos-vakje landt, gaat het level van de “Chaos Meter” met één omhoog. Met elk level zal het spel moeilijker worden en zullen er verschillende buffs aan je vijanden gegeven worden. Als de Chaos Meter op zijn limiet komt, is er een grotere kans dat je monsters met een hoge moeilijkheidsgraad tegenkomt.

De gameplay zelf voelde heel soepel aan, je gooit als een van je party members een dobbelsteen, gaat met de desbetreffende persoon naar een vakje naar keuze en voert de benodigde handelingen uit. Ook is het battle-systeem redelijk uitgebreid met het gebruik van een selectie aan skills die verschilt per personage en het gebruik van het ”Focus Points” systeem.

In het spel zelf worden alle handelingen bepaald door het gooien van dobbelstenen. Zo kunnen er evenementen verkeerd aflopen, kunnen je aanvallen missen en nog veel meer slechte dingen als je het benodigde aantal ogen op de dobbelstenen niet gooit.

Voor dit probleem heb je het Focus Points-systeem. Deze speciale punten zorgen ervoor dat de kans op succes voor een bepaalde actie wordt vergroot als je ze gebruikt. Pas wel op dat deze Focus Points redelijk langzaam worden bijgevuld, dus gebruik ze alleen als je ze echt nodig hebt!

Het leuke aan dit spel is dat je het zowel alleen als met een groepje in local-multiplayer kunt spelen. Natuurlijk is er ook een optie voor de vrienden die iets verder weg wonen, namelijk online-multiplayer. Helaas kunnen we nog even niet ons avontuur starten in het land van For The King op onze Switch. De Switch-variant komt namelijk pas in 2019 uit.

Ga jij deze tabletop-RPG halen? Laat het ons weten in de reacties!