[Hands-on] Yet Another Zombie Defense HD

De titel zegt het al.

Afgelopen week hebben wij een boel games mogen uittesten op Gamescom 2018. Zo ook Yet Another Zombie Defence HD van Awesome Games Studio. Zoals de titel misschien al doet vermoeden, moet je jezelf in deze game beschermen tegen een eindeloze zombie-aanval. Betekent de titel dat er iets nieuws naar het genre gebracht wordt, of was de naam toch niet zo sarcastisch?

In Yet Another Zombie Defense HD neem je de rol aan van een overlever in een zombie-apocalypse. De game is onderverdeeld in een dag- en nachtsectie. Elke nacht bescherm je jezelf tegen een horde zombies om geld en voorwerpen te vinden, terwijl je overdag deze gevonden spullen gebruikt om een beschutting te maken. Het is allemaal niks nieuws voor het genre en echt heel diepgaand wordt het ook niet.

Tijdens de nacht loop je rond een lantaarnpaal waar alle zombies op afkomen. Dit is tevens het enige level dat je in de game zal zien, er zijn geen andere gebieden vrij te spelen. Door rond te rennen en te schieten kun je ontsnappen aan zombies en ze een kopje kleiner maken. Elke nacht komen er meer – en soms ook sterkere – zombies bij. Dit gaat door totdat je zonder levens komt te zitten en het dus game over is. Je hebt verschillende wapens tot je beschikking, van shotguns tot vlammenwerpers en vriesstralen. Het is leuk om te experimenteren met de wapens, maar heel veel bijzonderheden zijn er niet.

Yet Another Zombie Defense HD is een arcade game, dus er zijn niet echt levels om uit te spelen. Het aantal nachten dat je overleeft wordt bijgehouden, maar er is geen uiteindelijk doel waar je naartoe streeft. Dit en het feit dat er geen sprake is van verschillende levels of omgevingen maakten de game nogal repetitief en saai. Je kunt de game met meerdere mensen spelen, maar ook dat maakte de ervaring niet veel boeiender. Het spel moet ook online speelbaar worden. De game is redelijk goedkoop (€1,99), dus dat compenseert een beetje voor de nogal saaie en eentonige ervaring. Qua besturing zit de game wel aardig in elkaar. Je personage doet wat hij moet doen en reageert goed op je inputs. Grafisch is het geen hoogstandje, maar je ziet wie jij bent en wat de zombies zijn, dus meer heb je ook niet nodig.

Yet Another Zombie Defense HD verschijnt in 2019 voor Nintendo Switch voor een voorlopige prijs van €1,99.

Ruben

Ik ben 23 jaar en van jongs af aan al een groot fan van gaming, met een voorliefde voor Nintendo. Er zijn maar weinig gameseries van Nintendo die ik niet gespeeld heb. Vroeger was ik een en al platform/adventure-games, nu heb ik een lichte voorkeur voor RPG's.

Geef een reactie