Daily Nintendo

Jouw online Nintendo Magazine

[Hands-On] DERU: The Art of Cooperation

Op Gamescom kregen we de kans om het puzzelspel DERU uit te proberen, hieronder lees je wat we ervan vonden!

Op Gamescom kregen we de kans om het puzzelspel DERU uit te proberen, hieronder lees je wat we ervan vonden!

DERU is niet zomaar een puzzelspel zoals vele anderen. Ink Kit heeft namelijk gezorgd voor een 2-speler puzzelspel die al vele awards op zijn naam heeft staan. Het is een spel waarbij samenwerking cruciaal is, al kon je dit waarschijnlijk al wel afleiden uit de naam. In de game speel je dus samen als twee vormpjes om door de verschillende levels te komen.

De ene heeft een zwarte vorm, de andere een witte, je moet samen naar de slotjes van de overeenkomstige kleur zien te komen om de levels te voltooien. Om dit te bekomen moet je door verschillende stralen van verf heen zien te komen, deze hebben ook een zwarte en witte kleur. Het witte vormpje kan de zwarte verf tegenhouden en omgekeerd.

De drie mogelijke vormen die je kan aannemen zijn een driehoek, een vierkant en een cirkel. Elk van deze vormen heeft een bepaalde manier nodig om te spelen. Zo zullen de driehoekjes enkel de verfstralen kunnen tegenhouden, terwijl de vierkanten een kleinere vierkant kunnen afsplitsen om zo meerdere stralen tegelijk tegen te houden. De cirkels kunnen tot slot hun massa verdelen, de witte cirkel kan dus bijvoorbeeld zijn massa afgeven aan de zwarte. Zo kan de grotere zwarte cirkel een groter oppervlak van verf tegenhouden, terwijl de witte cirkel kleiner wordt.

De verschillende vormen zorgen ervoor dat de levels uitdagend zijn en dat je moet nadenken, niet alleen bij je eerste stap, maar ook bij de volgende stappen die je gaat ondernemen.

Bij de release zal het spel enkel speelbaar zijn met 2 spelers , maar de ontwikkelaars zijn wat aan het spelen met meerdere mogelijkheden voor in de toekomst. Zo wordt er gewerkt aan een 4-speler-optie en wordt er gedacht aan een time-attack, waarbij je de levels binnen een bepaalde tijd uit moet spelen. Hier zou de tijd dan ook sneller zakken wanneer je de verf tegenhoud, alles hangt hier dus af van de goede samenwerking tussen de twee spelers.

Als je opzoek bent naar een uitdagende puzzelgame, waarbij samenwerking cruciaal is, dan kan ik je zeker aanraden om dit spel uit te proberen! Kijk hieronder ook zeker nog even naar de trailer van DERU: The Art of Cooperation!