29/05/2020

Jouw online Nintendo Magazine

Daily Nintendo weekoverzicht – week 34/2018

Nieuws gemist deze week? Blijf op de hoogte in deze nieuwe rubriek.

Nieuws gemist deze week? Blijf op de hoogte in deze nieuwe rubriek op Daily Nintendo. 

Dankzij het alsmaar groeiende redactie team van Daily Nintendo komen er steeds meer berichten op de site te staan. Zo hebben we de afgelopen week meer dan 60 artikelen geplaatst! Grote kans dat je er eentje gemist hebt. In deze nieuwe, wekelijkse rubriek zullen we het nieuws per dag samenvatten zodat je op de zondagmiddag rustig alles in kan halen. Laten we snel gaan beginnen.

Maandag

Afgelopen maandag was de eerste Gamescom dag van 2018. De Duitse gamesbeurs is de grootste van Europa. Naast verschillende third-party ontwikkelaars was ook Nintendo zelf vertegenwoordigd. Dat leverde niet alleen vandaag, maar ook de rest van de week voldoende nieuws op. We begonnen de maandag met een review van Okami HD. Dit is een remaster van een spel dat oorspronkelijk voor de PlayStation 2 uitkwam. Het spel kreeg een erg mooi cijfer van reviewer Vincent. Kort daarna verschenen de eerste geruchten. Zo zou Morphies Law een releasedatum krijgen en was er misschien wel een Nindies-Direct later die dag. Voor het zover was eerst nog nieuws over de mobiele game Fire Emblem Heroes. Ook de resultaten van de ARMS Party Crash en het Splatoon Splatfest werden bekend gemaakt.

Daarna barstte het nieuws los. De Nindies-Direct (wat uiteindelijk een Nindies-Showcase bleek te zijn) werd bevestigd en de nieuwsstroom van Gamescom druppelde langzaam binnen. Eerst kwam het nieuws dat Windjammers 1 & 2 naar de Switch kwamen. Ook Broforce kreeg deze aankondiging. Het eerder al bevestigde Monster Boy kreeg nu een releasedatum en voor drie andere indies was het helemaal feest: Morphies Law, Bad North en Prison Architect kwamen alledrie diezelfde dag nog uit!

Dinsdag

Ook de tweede dag van Gamescom werden er nog genoeg aankondigingen gedaan. Omdat een deel van de redacteuren in Duitsland zat moesten sommige nieuwtjes van de dinsdag zelfs doorgeschoven worden naar de woensdag. Toch verschenen er ook op dinsdag voldoende artikelen op Daily Nintendo. De dag begon al vroeg met de bekendmaking van een fysieke release van Everspace. Vervolgens kregen verschillende indie titels weer wat aandacht. Zo was er de bekendmaking van Mini Metro,  Underworld Ascendant en Button Button. Ook kreeg het emotionele puzzelspel The Gardens Between een releasedatum. Niet alleen Everspace krijgt een fysieke release. Hollow Knight zal dezelfde behandeling krijgen! Overigens is deze onwijs populaire indie nu in de aanbieding voor nog geen €10,-!

Daarnaast kwam er, na de bekend making van de releasedatum gisteren, vandaag ook een trailer van Monster Boy. Ook LEGO DC Super Villains kreeg nieuw beeldmateriaal. Verder waren er de eerste bewegende beelden van Diablo III direct vanaf de Switch en werden er verschillende screenshots van ARK vrijgegeven. Verder vandaag ook weer een heleboel nieuwe aankondigingen. Zo bleek dat A Hat In Time tóch wel naar de Switch komt. Andere bekendmakingen waren er van Passpartout, Grandia I en II, Shadowgun War, Unto The End en Arena of Valor.

Ook Nintendo zelf kwam nog met nieuwe informatie naar buiten. Als belangrijkste nieuws hadden ze de aankondiging dat er een Mario Party + Joy-Con bundel uit zou komen. Deze bevat naast het spel ook een neon groene en neon roze Joy-Con. Helaas komt deze bundel wel pas 1.5 maand na het gewone spel uit. Verder kondigde Nintendo een nieuw karakter in Xenoblade Chronicles 2 aan en was er informatie over Fire Emblem Heroes.

Woensdag

Woensdag was de laatste persdag van Gamescom. Ontwikkelaars die nog iets in petto hadden konden dit vandaag nog aankondigen voordat het grote publiek vanaf donderdag voor de deur zou staan. Daarnaast waren er nog een paar overgebleven nieuwtjes van de dinsdag die vandaag geplaatst werden. Het eerste nieuwsartikel verscheen dan ook al in alle vroegte (half twee ’s nachts!). Het ging over nieuwe nummers in Just Dance 2019.  Later die ochtend kwam er informatie over het derde Sega Ages spel: Phantasy Star. Ook was er ineens een extra spel uit de eShop te downloaden. Spectrum werd meteen na zijn aankondiging beschikbaar gesteld. Ubisoft maakte bekend zijn free-to-play titel Brawlhalla naar de Switch te brengen en The Missing kreeg een eerste trailer.

Vervolgens was het weer aan Nintendo om met nieuwe informatie naar buiten te komen. Ze gaven een trailer van Daemon X Machina. Dit spel met enorme, vechtende robots werd tijdens de E3 al aangekondigd en werd geroemd om de hoeveelheid bekende producers die meewerkte. Ander Nintendo nieuws was er in de vorm van Diddy Kong. Hij wordt het nieuwe speelbare personage in Mario Tennis Aces in de maand september. Mario was sowieso goed vertegenwoordigd want later die dag kreeg Mario Party nieuwe off-screen beelden en een nieuwe speelmodus. Nadat GameXplain een grafische vergelijking had gedaan tussen Smash Bros ultimate en Melee was het tijd voor de prijsuitreikingen van Gamescom. Ook hier wist Nintendo indruk te maken, het won twee awards.

Tussen al het Nintendo geweld door was er ook nog de aankondiging van InkyPen. Een abonnementsdienst voor de Nintendo Switch. Door deze app te downloaden en je te abonneren kan je onbeperkt strips lezen. Onderweg in handheld modus of thuis op het grote scherm van je tv.

Donderdag

Vanaf donderdag werd het ietsje rustiger voor onze redacteuren. Het persevenement van Gamescom zat er op de meeste aankondigingen waren al gedaan. Natuurlijk verscheen er de wekelijkse eShop Update waarin de nieuwste spellen, demo’s en DLC’s bekend gemaakt werden.

Verder werd bekend gemaakt dat de Japanse shooter RXN Raijin naar de Switch komt. Van dit spel komt een standaard fysieke editie én een gelimiteerde editie met onder andere een artbook. Nieuws was er ook voor FIFA 19. Hoewel dit spel nog steeds op een aangepaste engine draait is deze wel verder geoptimaliseerd.

Het meest verrassende nieuws kwam toch weer uit de hoek van Nintendo. Zij kondigde doodleuk aan dat we later deze maand (28 augustus) een nieuwe Nindies-Showcase kunnen verwachten. Deze aankondiging volgde drie dagen na hun laatste Showcase. Voldoende indie titels die naar de Switch willen komen dus!

Vrijdag

Op vrijdag kregen we eindelijk wat meer informatie over de aanstaande online dienst van Nintendo. Veel is nog onduidelijk maar langzaam druppelt er wat informatie binnen. Zo werd bekend dat je de abonnementsdienst niet nodig zal hebben voor free-to-play games (denk aan Fortnite & Paladins). Deze zullen dus altijd volledig gratis gespeeld kunnen worden.

Na de bekendmaking van horror-game Home Sweet Home was het Nintendo zelf weer die de aandacht naar zich toe trok. Eerst met nieuwe beelden van de Nintendo Labo Vehicles Kit. Deze werkt volledig samen met Mario Kart 8. Daarna met nieuwe informatie omtrent Xenoblade Chronicles 2. Eerst met een verhaaltrailer van de aanstaande DLC, later met een nieuwe update voor het basisspel.

Zaterdag

Nadat alle redacteurs inmiddels weer teruggekeerd en bijgeslapen waren van Gamescom 2018 konden ook zij weer gaan schrijven. Dit zorgde voor de eerste “Hands-On” artikelen. Hierin kun je lezen wat onze redacteuren van de verschillende spellen die ze gespeeld hebben. Randy was er het eerste bij met zijn Hands-On artikel van Lego DC Super Villains. Later volgden artikelen over Grip: Combat Racing en PikuNiku.

Zaterdag maakte Bethesda bekend dat ze erg tevreden waren met de verkoop van hun games op Nintendo’s hybride console. Tot slot verscheen er nog een nieuwe trailer van Little Dragon’s Café.

Zondag

Ook vandaag kan je weer verschillende Hands-On artikelen lezen. Deze ochtend verschenen al artikelen over The Messenger, DERU: The Art of Cooperation en Yet Another Zombie. Dat was echter niet alles wat er gespeeld is op Gamescom 2018. Verwacht later vandaag of begin volgende week daarom nog maar Hands-On artikelen.

Ander nieuws wat deze ochtend al verscheen was een gerucht omtrent Smash Bros Ultimate. Volgens de Canadese Best Buy zou je in dit spel met Amiibo personages vrij kunnen spelen. Hierover is nog geen officiele aankondiging gedaan vanuit Nintendo. Houd dus nog even een slag om de arm.

Tot slot

Zoals eerder beschreven was dit de eerste editie van een naar verwachting wekelijkse rubriek. We zijn daarom erg benieuwd wat jullie er van vinden. Is zo’n weekoverzicht fijn? Zou je het liever op een ander moment willen? Heb je tips met betrekking op de inhoud? Zowel positieve als negatieve feedback wordt ontzettend gewaardeerd. Op die manier kunnen wij het beste aansluiten bij jullie wensen. Laat dit dus zeker weten in de reacties.

Wil je reageren op een van deze nieuwartikelen? Doe dat dan zo veel mogelijk bij het betreffende artikel door te klikken op de links, of in het Daily Nintendo forum. Zo houden we het hier overzichtelijk met feedback reacties.

Dit was het eerste Daily Nintendo weekoverzicht. Normaal zal je hier een link vinden naar het weekoverzicht van vorige week.