Daily Nintendo

Jouw online Nintendo Magazine

[Hands-On] PikuNiku

Kleuren, rariteiten en vreemde wezens zijn enkele woorden die deze bizarre game omschrijven. Maar is deze game je tijd waard? Lees het hier!

Kleuren, rariteiten en vreemde wezens zijn enkele woorden die deze bizarre game omschrijven. Maar is deze game je tijd waard? Lees het hier!

De keuze om PikuNiku te spelen op Gamescom viel al snel toen ik de levendige kleuren van het spel zag. Maar niks had me kunnen voorbereiden wat ik allemaal zag toen ik het spel begon te spelen, het is in een woord “Bizar”.

Eerst mocht ik de tutorial spelen om een beetje het gevoel voor de controls te krijgen. Voordat ik echter de control-stick van mijn Joy-Con kon aanraken, werd ik begroet door een bizar wezen dat tien keer herhaalde dat ik gratis geld kreeg. Toen dit vreemde wezen van het scherm was verdwenen kon ik mijn speelervaring voortzetten.

Al snel werd ik begroet door het hoofdpersonage van dit spel, een rood ovaalachtig wezen dat verlengbare benen had. Met deze prachtige benen kon ik me lanceren uit de tutorial-grot en kwam ik in de echte wereld van PikuNiku. Voordat ik het wist liep ik vier nieuwe wezentjes tegen het lijf die me wilden uitdagen voor een basketball-minigame. En nee, niet zomaar basketball, maar een variant waarin ik mijn prachtige benen moest gebruiken om de wezens naar de andere kant van het veld te schoppen en de bal in de basket te krijgen.

Na dit drie keer gedaan te hebben mocht ik passeren en kwam ik erachter dat PikuNiku een heleboel van deze bizarre minigames heeft. Zo moest ik vervolgens ook een spin aan een web naar de andere kant van het scherm schoppen om zo de brug te maken waar ik overheen moest.

Deze bizarre manier van het oplossen van problemen is redelijk normaal in de wereld van PikuNiku en het is het gedeelte van dit spel dat het juist zo leuk maakt.

Nadat ik klaar was met de singleplayer-demo mochten ik en mijn collega van Daily Nintendo, Jordy, beginnen aan de multiplayer-demo. Zo moest je op een creatieve wijze samen puzzels oplossen met ballen, moest je tegen elkaar racen in autootjes en probeerde ik met de bekende prachtige benen mijn collega uit zijn autootje te schoppen. Helaas was dit schoppen niet genoeg, want ik verloor de race en Jordy ging ervandoor met de overwinning.

Na de finish was ook de multiplayer-demo afgelopen en kon ik al een redelijk oordeel trekken over PikuNiku. Het spel is echt heel leuk om te spelen en de verschillende bizarre evenementen die plaatsvinden zorgen ervoor dat het spel bij lange na niet saai wordt. Ook accentueert de kleurrijke wereld het concept van PikuNiku heel goed en passen uiteindelijk alle delen van het spel zoals gameplay, graphics en story netjes in elkaar.

Helaas is er nog geen releasedatum van PikuNiku bekend, al zullen we dit jullie zo snel mogelijk laten weten wanneer dit wel zo is. Wat we wel hebben is een trailer van PikuNiku die de bizarre atmosfeer van het spel een beetje schetst, deze trailer kun je hieronder bekijken!

Ga jij de bizarre wereld van PikuNiku een kans geven? Laat het ons weten in de reacties!