Daily Nintendo

Jouw online Nintendo Magazine

Mini Metro komt 30 augustus naar de Switch

Kan jij een goed werkend metronetwerk aanleggen?

Altijd al eigenaar willen zijn van een eigen metronetwerk? Vanaf volgende week donderdag kan je deze droom naleven op de Nintendo Switch!

In Mini Metro ben jij de beheerder van een metronetwerk. Leg verschillende lijnen aan en probeer alle plaatsen met elkaar te verbinden. Je begint met slechts drie punten maar uiteindelijk zal je speelveld uitgroeien tot een enorme stad. Zorg dat passagiers niet te lang hoeven te wachten op een bepaald station anders worden ze ongeduldig en verlies je het spel.

De ontwikkelaar van het spel beschrijft het spel als een “hectisch rustgevend spel”. Het kan per persoon verschillen of je er de ontspanning in vindt of dat je helemaal gek wordt van alle hectiek. Ook zal het er aan liggen voor welke speelstijl je kiest. Naast de normale gameplay heb je ook een eindeloze stand waar het stresselement is weggehaald en je op je eigen gemak alle metrolijnen aan kan leggen. Tot slot is er ook nog de extreme stand die juist de hectiek weer helemaal opzoekt!

Het spel zal 20 verschillende steden bevatten die allemaal gebaseerd zijn op steden uit de echte wereld. Ze zijn te herkennen door bepaald kleurgebruik of bepaalde kenmerken van de stad. Je kan het spel spelen met maximaal vier mensen waarbij overlegd zal moeten worden welke route het beste is. Mini Metro komt op 30 augustus naar de eShop. Hoe duur het spel gaat zijn is nog niet bekend. Bekijk hieronder vast een trailer van Mini Metro.