Daily Nintendo

Jouw online Nintendo Magazine

A Hat In Time komt toch naar de Switch

Na eerdere berichten dat dit spel niet op de Switch zou verschijnen kwam vandaag toch de bevestiging!

Na eerdere berichten dat A Hat In Time niet op de Switch zou verschijnen kwam vandaag toch de bevestiging!

In februari van dit jaar schreven we nog dat A Hat In Time niet de overstap naar de Switch zou maken. Dit bericht verscheen op het offici√ęle twitteraccount van de ontwikkelaar. Gisteren werd bekend dat het spel dan toch verschijnt voor Nintendo’s hybride console.

Dit spel doet denken aan de vroegere platformers als Super Mario 64 en Yooka Laylee. In A Hat In Time staat een klein meisje centraal. Zij ontwerpt en maakt hoeden met magische krachten. Dit meisje is met haar ruimtevoertuig neergedaald op een planeet. Haar brandstof is verdwenen, langzaam komt ze erachter dat deze door het hele heelal verspreid zijn.

Ontwerp zo veel mogelijk verschillende hoeden om zo alle brandstofdeeltjes op een van de vijf enorme werelden te vinden. Naast de kracht van het hoeden maken kan dit meisje ook rennen, springen, slingeren en ga zo maar door.

In 2017 verscheen dit spel voor het eerst na een succesvolle Kickstarter campagne. Ook toen werd het spel al goed ontvangen. De meest lovende recensies hebben ze samengevat in onderstaande accoladestrailer.