[Gerucht] New Super Mario Bros. U komt naar de Switch

Nog een Wii U-klassieker maakt de overstap.

Het afgelopen anderhalf jaar hebben verschillende Wii U-titels een port naar de Nintendo Switch gekregen. Donkey Kong Country: Tropical Freeze, Hyrule Warriors en Mario Kart 8 zijn enkele voorbeelden, maar Comicbook.com moeten geloven, blijft het daar niet bij. De website claimt dat New Super Mario Bros. U – de eerste mainline Mario-titel van de Wii U – binnenkort op de Switch zal verschijnen.

Er waren klaarblijkelijke al wat geruchten rond een mogelijke port vóór E3 2018, en de bronnen van de site die verbonden zijn met Nintendo of Europe zeggen dat een release er echt aan zit te komen. Deze bronnen hebben volgens de site in het verleden ook juiste informatie over Mario + Rabbids Kingdom Battle gegeven.

Naast New Super Mario Bros. U zou het pakket ook de DLC van New Super Luigi U bevatten, alsmede mogelijk nieuwe content. Wat de precieze naam van de port zou worden of wanneer hij uitkomt, is nog niet bekend.

Bron / Via

Ruben

Ik ben 23 jaar en van jongs af aan al een groot fan van Nintendo en hun games. Het is moeilijk om tussen de geweldige series favorieten te kiezen, maar de Mario-games hebben sinds jongs af aan een speciale plek in mijn hart.

24 gedachten over “[Gerucht] New Super Mario Bros. U komt naar de Switch

 • 16/08/2018 om 18:50
  Permalink

  Weer een port zou ik stom vinden. Ook wetende dat een New Super Mario Bros game nu niet zeer moeilijk is om te maken, ze zouden even goed gewoon een nieuw deel maken.

  • 17/08/2018 om 07:11
   Permalink

   Krijg je hier een stijfje van? Want het voelt niet alsof je als doel hebt om mensen te informeren. Het lijkt eerder alsof je een schouderklopje verwacht bij elke post. Lijkt het je niet leuk om je verder te mengen op het forum, bijvoorbeeld?

   • 17/08/2018 om 16:58
    Permalink

    @miniatuurpaard

    Het was meer om aan te geven dat ik niet onzin lul, maar zal dit in het vervolg niet meer doen. Ik verwacht ook helemaal geen schouderklopje of iets in die trend.

    Ik had 2 maanden terug ook al simon belmont geleaked, maar daar heb ik ook later na de reveal niet zo’n post als de bovenstaande gemaakt.

    Ik doe het heus niet voor aandacht of iets dergelijks hoor.

    • 17/08/2018 om 21:45
     Permalink

     Mag ik je er even op wijzen dat je dat wel hebt gedaan? Tip: kijk in je postgeschiedenis, zo simpel is het 😉😉

     Ik quote:

     “kijk maar eens goed bij mijn postgeschiedenis. Ik heb het al meer dan een maand geleden geleaked”

     &

     “Kijk maar naar mijn reactie op het “battle of the smash bros ultimate” topic van meer dan een maand geleden”

     Of je moet willen beweren dat dit niet jouw woorden zijn, maar anders is het wel overduidelijk

     • 19/08/2018 om 16:41
      Permalink

      @preiboyz

      Dit was een reactie op een andere dn gebruiker. Die beschuldigde mij van het stelen van een gerucht dat diezelfde dag verschenen was.

      Met de reacties die jij noemt gaf ik alleen maar aan dat ik dat gerucht niet gestolen had en Simon al veel eerder geleaked had.

      Anders had ik die reacties ook niet geplaatst

 • 16/08/2018 om 20:18
  Permalink

  Ach ja waarom niet. Kost amper tijd om te maken (dus weinig impact op ontwikkeling van nieuwe games) en voor wie m gemist heeft mooie manier om hem alsnog te spelen. Mag van mij met nog meer games, heb een WiiU gehad maar niet alle games meegepakt. Deze wel gespeeld dus ik sla m over maar kom maar door met oa Pikmin 3, Paper Mario en The Wonderful 101 (als t goed is komt die al)

 • 16/08/2018 om 22:25
  Permalink

  Dit is de eerste keer dat ik het jammer zou vinden dat we een port zouden krijgen van een New Super Mario Bros. spel en niet een nieuw deel, als het dan toch gaat gebeuren zou ik wel nog wat Power-Ups willen zien zoals de Frog Suit van Super Mario Bros. 3 en de Blue Shell van New Super Mario Bros. DS en misschien nog wat andere toevoegeningen, het spel wat ik nu toch wel erg mis is Super Mario 3D World ik hoop wel heel erg dat die binnenkort een Port krijgt.

 • 17/08/2018 om 03:14
  Permalink

  Hoeft voor mij niet … Graag nieuwe games aub! Waar is Pikmin 4? Hoe is het met de nieuwe Metroid en de nieuwe Yoshi? Geen nieuwe (re-makes) van Wave Race of F-Zero etc… ? Achja, het zal wel verkopen, het is Mario, enkel jammer als je al die games al op de Wii U hebt gehad en gespeeld :/

 • 17/08/2018 om 12:34
  Permalink

  Ik ben de ports nu echt beu 😣
  Dat ze een paar top WiiU spellen overbrengen naar een succesvollere console, ok. Maar dit spel niet. Het is natuurlijk een tof spel, maar geen reden om zo iets simpel waar je makkelijk een nieuw spel van kan maken, ook over te brengen. De WiiU mag toch nog een paar exclusieve spellen hebben zeker? Dit was zelfs een launch title.
  Ik begrijp dat het slimmer is voor Nintendo maar ik vind het toch oneerlijk voor de hardcore fans die een WiiU kochte, om dan betere versies van dezelfde spellen voorbij te zien komen.

  • 17/08/2018 om 16:46
   Permalink

   Ik ben het helemaal met je eens. Geweldig spel, maar niet om te porten. Een New Super Mario Bros Switch zou ik wel toejuichen.

 • 18/08/2018 om 21:18
  Permalink

  Hoewel ik een WiiU heb gehad, heb ik deze game nooit gespeeld. Ik vind het dus niet zo erg als er effectief een port zou volgen, maar ik begrijp de frustraties van anderen wel. Nintendo kan evengoed een nieuwe Super Mario Bros. game maken. Ik mis wel een goede 2D Mario game op de Switch.

 • 19/08/2018 om 15:25
  Permalink

  Ik heb liever StarFox Zero port met zowel stick besturing en nieuwe joy con motion controls! En ook Zelda TP HD mag naar Switch, beide in full hd.

  Daarnaast, Animal Crossing please!

Geef een reactie