Super Smash Bros.-blog samenvatting: week 7, 8 en 9

We zijn weer terug van weggeweest en hebben heel wat in te halen. 

Bij Brawl kregen we alle info via Super Smash Bros. DOJO, bij For 3DS/Wii U hadden we Pic of the Day via Miiverse en voor Ultimate krijgen we elke dag in blogpost op de officiële site van de nieuwste editie in de bekende fighter-serie. Elke week zullen we de aankondigingen van Masahiro Sakurai combineren in deze weekendse samenvatting.

23 juli 2018

De zevende week begon met een vechter van de dag, of eigenlijk drie vechters van de dag: de Mii Fighters. Deze terugkerende personages kun je zelf helemaal aanpassen: je bepaalt hun uiterlijk en kunt kiezen uit drie sets van Special Moves en twaalf verschillende stemopties. Bijzonder aan deze onthulling is dat het waarschijnlijk uitsluit dat de overige personages nog de optie hebben om van variaties op hun Special Moves gebruik te maken, maar dit is nog niet officieel bevestigd.

 

24 juli 2018

Op dinsdag 24 juli kregen we nieuwe beelden van een level van de dag: Great Plateau Tower, of de Toren der Wederopstanding in de Nederlandse versie. Fans van The Legend of Zelda: Breath of the Wild zullen deze toren nog wel herkennen als de eerste Sheikah Tower die ze bezoeken in de game. Als de top van de toren vernietigd wordt door al het strijdgeweld, zal het zichzelf na een tijdje weer herstellen. Soms duikt zelfs de oude man met zijn paraglider op om de wedstrijd te bewonderen.

25 juli 2018

Op woensdag 25 juli stonden ons twee aankondigingen te wachten. Ten eerste kregen we een medley uit de F-Zero serie te horen. Volgens de officiële blog bestaat de medley uit de nummers DEATH WIND en FIRE FIELD, maar goede luisteraars weten misschien nog wel andere tracks te spotten. Nu we dit schrijven na de Smash Bros. Direct, weten we dat dit nummer in alle F-Zero levels te horen zal zijn.

Als tweede kregen we woensdag beelden van een terugkerend level: Princess Peach’s Castle. Dit level verscheen oorspronkelijk  in Super Smash Bros. Melee en is daarna niet meer verschenen in een andere titel. Spelers moeten op het dak van het paleis van Princess Peach goed uitkijken voor de gigantische Banzai Bill die het kasteel op onverwachte momenten kan rammen. Er zijn ook rode, gele en groene schakelaars waar je op kan drukken om “!”-blokken en extra platforms tevoorschijn te toveren.

26 juli 2018

Donderdag 26 juli stond in het teken van R.O.B.. Deze robot heeft twee krachtige projectielen: Robostraal en Robo-tol, naast een zeer effectieve herstelvaardigheid waarbij hij zijn onderkant gebruikt als jetpack. De kleur van speler 1 in de Europese en Amerikaanse versie is lichtgrijs en de kleur van speler 2 is rood met wit, maar dit is andersom in de Japanse versie.

 

27 juli 2018

Op vrijdag de 27ste juli kregen we wederom een vechter van de dag: Captain Falcon uit de F-Zero-serie. Captain Falcon is Smash-vechter van het eerste uur en beschikt over zowel enorme snelheid als kracht. Zijn grootste zwakte is echter verdedigen. Zijn speciale aanval, Falcon-stoot, kan een grote invloed hebben in multiplayergevechten, waar het makkelijker is om een tegenstander met de ontzettend krachtige aanval te raken.

 

30 juli 2018

Een nieuwe week, een nieuwe vechter van de dag. Jigglypuff is net als Captain Falcon al een beschikbare vechter vanaf de eerste titel in de serie. Deze roze Pokémon kan vijf keer in de lucht springen en is in de lucht sneller dan op de grond. Gebruik de luchtvaardigheden van Jigglypuff om je tegenstander te overrompelen! Als het je lukt om de speciale rustaanval goed uit te voeren, zal je tegenstander met volle kracht worden gelanceerd. Jigglypuff heeft echter een grote zwakte: als haar schild breekt, zal ze zelf met volle kracht het veld uit gelanceerd worden.

 

1 augustus 2018

Een nieuw, gevaarlijk item verdiende op de eerste dag van augustus een plekje in het voorwerp van de dag. De Fake Smash Ball lijkt misschien wel op een normale Smash Ball, maar het explodeert als je het kapotmaakt. Als je beter kijkt zie je dat de horizontale lijn dikker is, dus kijk goed uit voordat je een van deze jongens kapot slaat.

Naast de Fake Smash Ball bracht 1 augustus ons ook de Galage Medley. Deze song, gearrangeerd door Yusuke Takahama, bestaat uit vier songs en geluidseffecten uit de game.

En als dat nog niet genoeg was, kregen we we ook nog een level van de dag: Lylat Cruise uit Super Smash Bros. Brawl. Dit level speelt zich af op het Pleiades-ruimteschip. Omdat het schip steeds kantelt, kunnen langeafstandsaanvallen en herstelmogelijkheden beïnvloed worden.

2 augustus 2018

De smerige geldwolf uit Diamond City was op 2 augustus vechter van de dag. Wario heeft een aantal unieke aanvallen. Zo kan hij zijn Wario-motor gebruiken of een stinkende en schadelijke walm verspreiden. Hij kan hoger dan normaal springen als hij dat vanaf zijn motor doet. Voor zijn Final Smash verandert hij in Wario-Man en maakt hij kopieën van zichzelf voor een alles-of-niets-aanval! Net als in vorige delen is het ook mogelijk om Wario in zijn ‘klassieke outfit’ te spelen.

 

3 augustus 2018

Vrijdag 3 augustus werd Rodin onthuld als nieuwe hulptrofee voor Super Smash Bros. Ultimate. Rodin gaf Bayonetta haar naam. Hij roept een gigantische arm op en ontketent een krachtige aanval. Soms geeft hij je zelfs een sterk wapen als hij het slagveld verlaat, net zoals hij Bayonetta haar wapens geeft in haar games.

6 augustus 2018

De negende week begon met veteraan Samus Aran. Met haar superschot, raket en bom heeft Samus drie verschillende projectielen om haar tegenstanders op afstand te houden. Haar superschot is behoorlijk krachtig als je het volledig oplaadt. Met haar Final Smash vuurt ze een dikke laserstraal af die je op en neer kunt bewegen!

 

7 augustus 2018

Een explosieve vijand uit de Kirby-serie voegt zich bij de vele items in Super Smash Bros. Ultimate. Bomber geeft Kirby de Crash-kopieerkracht in zijn games, maar deze explosieve vaardigheid is in Smash Bros. voor iedereen beschikbaar. Houd de Bomber omhoog met de A-knop en na anderhalve seconde zal deze exploderen. Hoe verder je weg bent van het midden van de explosie, hoe minder schade je zult oplopen. Blijf dus uit de buurt!

8 augustus 2018

8 augustus was de dag van de Super Smash Bros. Nintendo Direct-uitzending. Tijdens de Nintendo Direct maakten we kennis met maar liefst vijf nieuwe vechters: Simon en Richter Belmont, Chrom, Dark Samus en King K. Rool. De hele uitzending is hieronder terug te kijken. Daaronder vind je de aankondigingstrailers van Simon en Richter Belmont en King K. Rool los.

 

9 augustus 2018

Dit nummer was per ongeluk de dag van de Direct al gelekt op de website van Smash Bros., maar is nu in volle glorie te beluisteren. Bloody Tears en Monster Dance zijn de titelsongs die overdag en ’s nachts in Castlevania II: Simon’s Quest worden afgespeeld. Het arrangement is gemaakt door Michiko Naruke.

Natuurlijk moest nieuwkomer Simon Belmont de vechter van de dag worden op 9 augustus. Als de hoofdpersoon in Castlevania gebruikt hij zijn heilige zweep, Vampire Killer, om van een behoorlijke afstand tegenstanders te geselen. Hij gebruikt ook voorwerpen als een bijl, wijwater en een kruis. Voor zijn Final Smash vangt hij zijn tegenstanders in een doodskist en bestookt ze vervolgens met gigantische kruizen.

 

10 augustus 2018

De koning van de Kremlings maakt na tien jaar weer een verschijning! King K. Rool in de eerste drie Donkey Kong Country-games en Donkey Kong 64 de final boss en gezworen aartsvijand van de grote aap. Met speciale langeafstandsaanvallen als de donderbus en tegenaanvallen als buikaanval is hij een veelzijdige vechter. Zijn Final Smash, Blast-O-Matic, was het wapen waarmee hij DK Island wilde vernietigen in Donkey Kong 64.

Wat vond jij de beste onthulling van deze week? Laat het ons weten in een reactie!

Ruben

Ik ben 22 jaar en van jongs af aan al een groot fan van Nintendo en hun games. Het is moeilijk om tussen de geweldige series favorieten te kiezen, maar de Mario-games hebben sinds jongs af aan een speciale plek in mijn hart.

2 gedachten over “Super Smash Bros.-blog samenvatting: week 7, 8 en 9

 • 12/08/2018 om 20:37
  Permalink

  Lol die fake smash ball kan leuk worden in de hitte van de strijd. Ben ook zo blij met het toevoegen van Castlevenia aan deze game. Nintendo dit wordt de meest awesome Smash ooit. [Please voeg Waluigi nog ff toe (a)]

 • 13/08/2018 om 00:00
  Permalink

  Wordt echt een mega game (natuurlijk zit er ook veel copy paste in).
  Ben benieuwd wat de ‘standaard’ speel mode wordt voor mij.

  In melee was het altijd 5 stock geen items (alhoewel ook veel met items gespeeld), in smah4 2 of 3 stock met smash ball.

  De toevoeging van de mini ultra smash die langzaam oplaadt lijkt me wel een leuke optie.

Geef een reactie