[Review] Sonic Mania Plus

Sonic Mania was al de beste Sonic in jaren volgens vele fans van de blauwe egel, maar wordt die door de Plus DLC nog beter of had SEGA het net zo goed kunnen laten doen?

Bijna een jaar na de release van de oorspronkelijke versie, welke direct met open armen werd ontvangen, is de Plus-versie verschenen. Deze versie heeft naast alle oorspronkelijke content, welke door menig recensent werd beoordeeld als de beste Sonic ooit, nieuwe toevoegingen. Echter, voor deze review wil ik niet te diep ingaan op alles van de oorspronkelijke game. Lees hiervoor de review van de originele versie hier.Sonic Mania Plus

De plus in de naam zegt het eigenlijk al. Het is een versie met wat extra’s, maar hier moet je niet te veel van verwachten. Je krijgt voor de vijf euro dat de DLC kost boven de originele game namelijk één nieuwe mode en toegang tot twee nieuwe personages. Hoewel dit niet veel is zorgt dit wel weer voor een flinke toevoeging aan de herspeelwaarde.

Dit heeft namelijk te maken met hoe de extra content is opgebouwd. De nieuwe personages: Mighty the Armadillo en Ray the Flying Squirrel hebben beiden namelijk hun eigen krachten waardoor je levels op een nieuwe manier kan spelen en kan verkennen. Mighty moet het vooral van z’n kracht hebben. Door z’n krachtige stompen kan je door vloeren en muren heen beuken en kan je vijanden op een korte afstand verslaan. Deze krachten geven je toegang tot nieuwe gebieden in levels en kan je plekken verkennen die met anderen niet bereikbaar zijn.

Hetzelfde geldt een beetje voor Ray the Flying Squirrel, deze heeft alleen geen enorme kracht, maar kan heerlijk door een level heen zweven. Deze eekhoorn kan als je goed genoeg met de besturing overweg kan zichzelf door het level voortbewegen zonder ook de grond te raken. Zweef zo voorbij de lastige vijanden. Gelukkig is het personage echter niet volledig overpowered, als je tegen een vijand aanvliegt ben je namelijk de pineut.

Sonic Mania Encore De nieuwe modus is de Encore optie. In de Encore modus krijg je een iets ander verhaal waarin je je een weg moet banen door dezelfde zones uit de oorspronkelijke game. Echter zijn ze niet helemaal gelijk, de levels zijn namelijk geremixed. Subtiele veranderingen waardoor je niet hersenloos kan door sprinten naar het einde met de trucjes die je in de normale levels gebruikte. De vijanden zijn namelijk verplaatst en daarnaast heeft elk level subtiele veranderingen gekregen in de lay-out. Hierdoor blijven de levels enigszins herkenbaar, maar wordt het niet saai om een zone voor de zoveelste keer te spelen.

Heb je de oorspronkelijke download nog niet? Dan is het voor echte fans ook zeker aangeraden om de fysieke versie aan te schaffen. Zo zit er een leuk klein artboekje bij en heb je een omkeerbare hoes met een MegaDrive uiterlijk. Iets wat voor echte SEGA-fans natuurlijk top is.

Conclusie

Sonic Mania Plus is de ultieme editie van de beste Sonic in jaren. In dit spel gaat Sonic terug naar zijn roots, een plek waar de studios van SEGA hem schijnbaar zelf niet meer willen hebben. De game heeft alles wat je wilt van Sonic en is voor zowel oude fans als nieuwe spelers top om te spelen. Heb je het origineel al van Sonic Mania is het ook zeker aangeraden om de DLC te halen. Deze is erg goedkoop, maar geeft je twee nieuwe personages met leuke vaardigheden en daarnaast ook nog eens de Encore modus waardoor je het hele spel eigenlijk opnieuw speelt, maar met aangepaste leveldesigns die voor een nieuwe uitdaging zorgt.

Cijfer (complete game): 8,4

Jorden

22 jarige Nintendo nerd en Games&Interactie student aan de UU. Twitter: Jorden1506 YouTube: http://www.youtube.com/c/WePlayGames

4 gedachten over “[Review] Sonic Mania Plus

Geef een reactie