Picross e9 komt naar de Nintendo 3DS

Picross ontwikkelaar Jupiter is nog niet klaar met de Nintendo 3DS.

Jupiter heeft zijn eerste Picross game voor Nintendo Switch, Picross S, vorig jaar beschikbaar gemaakt en het tweede deel op Nintendo’s hybride console komt er nu ook aan. De games verschenen daarvoor al op de 3DS en ontwikkelaar Jupiter zal ook voor deze handheld nog met een nieuw deel komen. Picross e9 komt in Japan namelijk nog deze maand naar de Nintendo 3DS, andere regio’s zullen daarna ook volgen. Voor Europa en Amerika is echter nog geen exacte releasedatum bekend.

Het principe van de Picross-games is simpel. Je hebt een rooster van x bij x vakjes waarnaast nummers staan, met aan jou de taak het rooster in te vullen. Voor elke regel en kolom aan vakjes staan één of meerdere cijfers. Als er een drie staat moet je drie vakjes achter elkaar inkleuren. Staan er twee cijfers, dan moet je dit voor beide cijfers doen. Enige regel is dan dat er tussen de gekleurde vakjes van twee cijfers een leeg vakje moet overblijven. Uiteindelijk zal je dan een afbeelding onthullen.

Geef een reactie