Daily Nintendo

Jouw online Nintendo Magazine

[SPECIAL] De geschiedenis van… Star Fox – Deel 4

Neem een plaats in de Arwing en vlieg door de geschiedenis van de Star Fox-serie heen!

Neem een plaats in de Arwing en vlieg door de geschiedenis van de Star Fox-serie heen!

In het derde deel kon je informatie opdoen over de meest recente avonturen van Star Fox. Hierbij kan gedacht worden aan Star Fox 64 3D en Star Fox Zero. Indien je dat hebt gemist dan kan je de voorgaande artikelen hier terug vinden. In het vierde en laatste deel van “De geschiedenis van… Star Fox” wordt een blik geworpen op de toekomst van de intergalactische vos.

Commercieel top of flop?

De teaser tijdens E3 2014 van wat uiteindelijk Star Fox Zero moest worden, werd door fans en pers gezien als de missing link om de Wii U tot een commercieel succes te leiden. Het zou de Gamepad optimaal benutten en mede doordat eindelijk een lang gekoesterde wens van de fans werd ingewilligd leek een succes vanzelfsprekend. Echter, was de uitkomst anders. Dit had te maken met dat de game meerdere keren werd uitgesteld alsmede met de gecompliceerde besturing. De besturing betrof volledige motioncontrols waarmee je met twee schermen, die van de TV en Gamepad, een overzicht van het speelveld had. Het voortdurend afwisselen tussen beide schermen leek op voorhand een innovatieve en unieke speelwijze, maar zorgde uiteindelijk voor veel frustratie bij spelers. Doordat dit niet tot een optionele mogelijkheid behoorde, lieten potentiële kopers de game liggen

Een andere factor was dat de game niet zijn volledige potentie wist te benutten. Grafisch stelde de game enigszins teleur. Dit had te maken met verouderde hardware van de Wii U, maar ook door een gedateerde gamedesign en kale omgevingen. Dit leidde vervolgens tot wisselende reviews en teleurstellende verkoopcijfers. Zoals je in voorgaande artikelen hebt kunnen lezen, werd eerder de toekomst van de serie afhankelijk gemaakt van de verkoopcijfers. En die zijn voor zowel Star Fox Zero als Star Fox Guard niet rooskleurig te noemen. Sterker nog, deze games mogen zich tot de slechts verkopende games van de serie gerekend worden. Een kritieke toestand voor de intergalactische vos!

Star Fox 2

Het duurde echter niet lang voordat Star Fox en zijn bemanning terug keerde. Vorig jaar werd de mini-variant van de Super Nintendo uitgebracht. Als onderdeel van de SNES mini werd de nog niet eerder uitgebrachte Star Fox 2 beschikbaar gemaakt. Een uniek moment! Alvorens je toegang had tot de game moet je het eerste deel spelen, welke net als talloze andere klassiekers in de SNES mini is geïncludeerd. De game werd goed ontvangen en werd als een waardige verrassing beschouwd. Helaas kent de game gedateerde probleempjes en regelmatig framedrops, maar dat mag het feestje niet bederven want na 21 jaar werd de game die nooit het levenslicht had gezien alsnog uitgebracht.

Toekomst

Na de uitgave van Star Fox 2 bleef het aardig stil rondom de serie. Hoe de toekomst van de Star Fox-serie eruit gaat zien is dan ook de grote vraag. Er gaan geruchten rond over een racing-game waarin het concept van F-Zero wordt toegepast binnen de wereld van Star Fox. Onder de noemer Star Fox Grand Prix, aan de hand van Retro Studios, zou de serie weer kunnen opleven. In hoeverre de geruchten betrouwbaar valt nog te bezien, aangezien de game niet is onthuld tijdens de meest recente E3, maar meerdere bronnen bevestigen dat zij te horen hebben gekregen dat de game in ontwikkeling is. De tijd zal het leren, maar klinkt als een interessante concept.

Daarentegen was het geen Star Fox-loze E3. Ubisoft heeft de eer gekregen om wederom met een Nintendo IP aan de slag te mogen. Ditmaal in een kleinere rol binnen de game Starlink: Battle for Atlas, waarin Star Fox een speelbaar personage zal zijn. Naast dat Star Fox speelbaar is, is er een speciale Arwing-figurine in ontwikkeling die compatibel is met de game, waarmee je in-game wapens en items kan veranderen. Dit is voor fans van Nintendo een aardigheidje, maar de grote vraag is of de rol van Star Fox beperkt zal blijven of dat een nieuwe game in de maak zal zijn. Een commercieel succes is echter wel nodig om de serie in leven te houden, waardoor de kans klein is dat Star Fox binnenkort zal schitteren in zijn eigen game. Laten we hopen op een ander perspectief!

Met de toekomst van Star Fox zijn wij aan het eind gekomen aan de eerste reeks van “De geschiedenis van…”. Laat in de onderstaande reacties weten wat jij van deze reeks vindt, en welke series uitgelicht mogen worden.