Daily Nintendo

Jouw online Nintendo Magazine

The Banner Sage trilogie vereist een download

Weer een spel dat niet volledig op de cartridge wordt uitgebracht.

Voor bezitters van een PlayStation of Xbox is het downloaden van een deel van het spel niks nieuws. Voor veel Nintendo liefhebbers voelt het toch gek om niet het gehele spel op het kaartje te hebben staan. 

Vorige week werd bekend gemaakt dat de trilogie van The Banner Saga als fysieke versie naar de Switch zou komen. Veel meer informatie kregen we op dat moment nog niet. Vandaag hebben we de nieuwe boxart gezien en daar valt meteen de lelijke witte balk op. Deze balk zagen we voor het eerst bij L.A. Noir en wil zeggen dat een extra download vereist is.

Het kan zijn dat de drie spellen bij elkaar zo groot zijn dat deze niet meer op één fysiek kaartje geplaatst konden worden. De kans is echter groter dat slechts een van de drie spellen op het kaartje zal staan en dat de overige twee delen vervolgens als downloadcode toegevoegd worden. Dit laatste zal voor verzamelaars een zure verrassing zijn omdat zij het liefst alle games fysiek hebben.

Tot nu toe is er nog geen officiële verklaring gegeven door uitgever Gearbox. Wat er precies gedownload moet worden en hoeveel vrije schijfruimte je daarvoor nodig hebt is dus nog niet bekend. Zodra we hier meer informatie over hebben laten we dit weten in een nieuwsbericht.

De trilogie van The Banner Saga verschijnt ergens deze zomer. Kan je niet wachten om met deze spellen aan de slag te gaan dan zijn deel 1 en 2 nu al te downloaden uit de Nintendo eShop. Het derde deel in deze serie verschijnt op 24 juli.