Daily Nintendo

Jouw online Nintendo Magazine

Hands-On met LEGO DC Super Villians

Op de E3 was Warner Bros. aanwezig met twee games LEGO DC Super Villians en Hitman 2. Ik kon met beiden aan de slag, echter alleen LEGO zal op de Switch verschijnen.

Op de E3 was Warner Bros. aanwezig met onder andere LEGO DC Super Villians. Ik kon uitgebreid aan de slag met LEGO DC Super Villians. 

LEGO games zijn sinds LEGO Star Wars enorm populair en worden dan ook over alles gemaakt. Van Star Wars tot Ninjago en van Marvel tot DC. Tot nu toe zijn echter de slechten nooit de focus geweest van een game. Daar gaat met DC Super Villians echter verandering in komen. Deze game zit vol met bekende slechteriken uit het DC universum, maar daarnaast is er één nieuwe bijgekomen en dat ben jij. Aan het begin van het spel mag je namelijk je eigen slechterik ontwerpen welke je verder in het spel steeds verder kan bewerken door middel van vrij te spelen krachten en customisatie opties. De opties om dit te doen zijn enorm uitgebreid. Je kan letterlijk elk klein onderdeel van je personage aanpassen. Wil je die tijd niet verspillen kan je ook de willekeurige optie kiezen.

Het spel is verder exact wat je van een LEGO game kan verwachten. Elk personage heeft zijn/haar eigen krachten waardoor je bepaalde gedeeltes in een level alleen kan bereiken met bepaalde personages. Zo kan bijvoorbeeld de Joker extra hulp recruiteren, Harley Quinn kan aan stokken zwaaien. Hierdoor zal je tijdens het spelen constante afwisseling hebben van personages en krachten. Toch zorgt het maken van je eigen superschurk niet voor de vernieuwing die ik graag had gezien in de LEGO game series. Heb je nog geen genoeg van alle LEGO games dan zal je ook zeker weer van deze genieten.