Fortnite seizoen 5 gaat later vandaag van start

Op 12 juni verscheen Fortnite voor de Nintendo Switch. We zijn nu precies een maand verder en vandaag gaat het vijfde seizoen van start. Naast een nieuw seizoen zitten er voor spelers van de Switch-versie een paar leuke vernieuwingen in de komende update. 

Epic Games, de makers van Fortnite, probeert hun game voortdurend interessant te houden. Dit doen ze door kleinere updates gedurende een seizoen maar om de tien weken komt er ook een grote update. Vandaag verschijnt er zo’n nieuw seizoen. Een seizoen draait altijd om een bepaald thema, zo zal het komende seizoen zich voornamelijk afspelen in de woestijn en het wilde westen.

Om je sneller door de woestijn te begeven komt er ook een nieuw voertuig in het spel. In het op een golfkarretje lijkende auto passen maximaal vier mensen. Zo kan je je met een hele groep tegelijk naar een andere plek vervoeren.

Wat voor Switch-bezitters veel interessanter is, is het feit dat je vanaf dit nieuwe seizoen ook gebruik kan maken van bewegingsbesturing. Net als bij bijvoorbeeld Splatoon zal je door middel van bewegingen kunnen richten. Dit moet het uitschakelen van vijanden veel sneller en preciezer maken.

Vanmorgen om 10 uur gingen de servers van Fortnite offline. Als deze straks online komen zal je eerst een update moeten installeren op de Switch om weer online te kunnen spelen. Wanneer alles weer online komt is nog niet precies bekend. Vaak duurt dit enkele uren. Verwacht wordt dan ook dat we aan het begin van de middag weer online kunnen.

Jop

Een 24 jarige Nintendo fan. Op het moment volg ik een IT-Traineeship bij Calco. In mijn vrije tijd vaak aan het gamen op mijn Switch of Pokémon aan het vangen in Pokémon Go. Zin in een potje Splatoon 2? Stuur me een berichtje!

4 gedachten over “Fortnite seizoen 5 gaat later vandaag van start

 • 12/07/2018 om 13:13
  Permalink

  Dit seizoen is een van de beste seizoenen van Fortnite. Ik raad het je aan om een battle pas te halen. De golfkarts zijn een leuke toevoeging vooral moet vrienden.

   • 13/07/2018 om 09:56
    Permalink

    In het startscherm even op het “+” teken op de Joy-Con klikken. Dan opent er een optie menu, ga dan rechtsboven naar het tandwiel (instellingen) en scroll naar beneden. Daar kan je de motion sensitiviteit veranderen (staat standaard op 0) zodra je dit hoger dan 0 zit staat het meteen aan. Er is geen aparte knop waar je het moet activeren.

    Hopelijk was dit voldoende uitleg, veel gameplezier!

Geef een reactie