[Feature] Daily Nintendo test aankomende games bij Nintendo

We gingen aan de slag met een groot deel van de games die afgelopen E3 voorbij kwamen.

Ook dit jaar organiseerde Nintendo weer het Post E3 Event. Een evenement waar het voor pers mogelijk is om de op de E3 getoonde titels te spelen. Dit jaar gingen Randy en Robin naar het evenement toe. De middag begon met een presentatie met exclusieve content. Hier werden zowel de aankomende Pokémon-titel voor de Nintendo Switch alsmede de nieuwe Mario Party getoond. En waar de aankomende Pokémon ook speelbaar was en later aan bod zal komen, was dat niet het geval bij Super Mario Party.

Super Mario Party lijkt een leuk feestje te worden

De speelsessie die we te zien kregen van de laatstgenoemde titel wist ons absoluut te verrassen. Zo waren de minigames die werden getoond leuk om te zien en ook erg origineel. In een minigame was het de bedoeling een steak te bakken door de pan op de beste manier te bewegen en de steak aan alle kanten gebakken te krijgen. Deze minigame zag er niet alleen leuk uit maar maakt ook nog eens goed gebruik van de Switch-controllers aangezien je juist daarmee de bewegingen maakt. Een wat meer herkenbare minigame was het namaken van het gezicht van Mario, maar ook dit spelletje zorgde het tijdens de speelsessie voor hilarische momenten. De minigames speel je tijdens het traditionele bordspel na elke ronde. Nieuw hierbij is de interactieve uitleg waardoor nieuwkomers de minigames makkelijker moeten begrijpen en dus ook meteen goed oppakken.

Nintendo heeft geluisterd naar het kritiek van de fans want in Super Mario Party zit je niet meer met z’n allen in een wagentje en heb je allemaal gewoon weer je eigen dobbelsteen om zelf over het veld te lopen. Leuk is ook dat er karakter specifieke dobbelstenen, welke we in de laatste Mario Party voor de 3DS zagen, ook weer terug zijn. Zo heeft Mario bijvoorbeeld een veilige dobbelsteen met veel vieren en vijven, maar kent Bowser juist een risicovolle dobbelsteen met enkele hoge getallen, met nullen en zelfs vlakken waar je drie munten moet inleveren. Het lijkt erop dat Super Mario Party op het gebied van lokale multiplayer weer een groot feest gaat worden. De titel is deze keer echter ook voor het eerst online speelbaar. Hierbij kun je niet het traditionele bordspel spelen, maar krijg je online een serie minigames voorgeschoteld die je achter elkaar speelt. Gezien het feit dat een bordspel vaak wat langer duurt lijkt dit de beste keuze zijn om het spel online wel speelbaar te maken. Al met al lijkt Super Mario Party erg leuk te worden en wij kijken er dan ook naar uit.

Aan de slag met de games van afgelopen E3

Na de presentatie konden er verschillende spellen gespeeld worden. Aan de hand van verschillende vragen vatten Randy en Robin de middag samen.

Een titel waar veel fans naar uitkijken is natuurlijk de nieuwe Super Smash Bros. Hoe vond jij die spelen en wat viel je op?

Randy: “Er bestaat wat mij betreft geen twijfel over dat de nieuwe Super Smash Bros. heerlijk speelt. Aan de ene kant speelt Super Smash Bros. Ultimate vertrouwd, maar er vielen ook zeker dingen in positieve zin op. Het belangrijkste wat duidelijk werd is dat het spel op de Switch simpelweg sneller speelt dan voorheen, in positieve zin. Buiten het feit om dat het spel alle tot nu toe aanwezige personages ooit kent, mengen zich ook twee nieuwe in de strijd: Ridley en Inkling. De laatstgenoemde speelde erg fijn en vooral heel snel. Met de verfspuit is deze vooral vanaf afstand erg sterk. Door verf te rollen maak je het vijanden ook weer wat lastiger. En uiteraard kan ook hier tijdens het spelen je inkt opraken! Ridley bleek duidelijk trager te zijn en heeft juist een veel betere timing nodig. Het character voelt wat aan als Charizard. Nintendo het voor elkaar gekregen twee nieuwe en diverse personages toe te voegen die echt weer meerwaarde bieden. Tot slot wat opviel op visueel gebied: de titel oogt grafisch als een remake van het vorige deel, maar wel veel een scherper en dus ook mooier.”

Robin: “Super Smash Bros. Ultimate speelden we met de oude vertrouwde Gamecube-controller. De controller lag lekker in de hand en voelde ook echt vertrouwd aan. Wat mij direct al opviel, was de snelheid van het spelen. Super Smash Bros. Ultimate voelt super snel aan. Zo val je bijvoorbeeld wat sneller, waardoor je ook weer sneller in het gevecht belandt. Zo’n klein detail kan het spelplezier in goede zin beïnvloeden. Mijn eerste vechter had ik al snel gekozen: Inkling. Als groot Splatoon-fan was ik maar al te blij dat Inkling speelbaar zou zijn in Smash. Inkling speelde erg fijn en snel. Je kan met je verfroller een gedeelte van de map kleuren. Dit zal in je voordeel werken: vijanden zullen langzamer bewegen. De keerzijde is echter wel dat het je inkt kost. Mijn tweede vechter was Ridley. Ridley speelt een stuk langzamer, maar is wel krachtiger. Zoals Randy al zei voelde Ridley inderdaad aan als Charizard. Super Smash Bros. Ultimate voelt duidelijk een stuk soepeler en sneller aan dan zijn voorgangers.”

En Pokémon Let’s Go?

Randy: “Tijdens de speelsessie benadrukte Nintendo het al, maar door zelf te spelen spelen werd goed duidelijk dat Pokémon Let’s Go juist een hele goede mix is tussen de traditionele spellen uit de serie en de nieuwe elementen die we in Pokémon Go zagen. Zo zijn er nog steeds de turn-based gevechten, maar vang je de Pokémon juist weer door de Pokéball naar ze toe te gooien. Verder viel op dat het spel er enorm scherp en kleurrijk uitziet. Tijdens de gevechten zie je ook goed de verschillen in grootte bij de verschillende Pokémon. Ik speelde het spel met alleen de Pokéball in mijn hand. Ondanks dat je op het eerste gezicht zou denken dat je dan knoppen te weinig hebt, ervoer ik dat helemaal niet zo en speelde het erg fijn weg. Nog een leuk detail: als je een Pokémon in de Pokeball hebt zitten, kun je deze horen wanneer je de bal heen en weer beweegt.”

Robin: “Voordat ik Pokemon Let’s Go speelde had ik nog weinig interesse. Ik miste wel de main core-RPG functies zoals wilde Pokemon bevechten. De demo heeft me echter volledig omver geblazen! Tijdens de demo hebben we Viridian Forest ontdekt. We hebben de hele demo met alleen de Pokeball controller gespeeld. Er zijn twee knoppen: boven zit de B-achtige knop. Hiermee kan je keuze annuleren. In het midden van de Pokeball zit de loopknop. Als je deze joystick indrukt kun je dingen selecteren. Ik zette mijn voet in Viridian Forest en wat me gelijk al opviel waren de loslopende Pokemon. Je kan zelf kiezen welke Pokemon je gaat vangen. Het vangen met de motion controls verliep soepel en heb geen problemen gehad. Je kan op allerlei manieren een Pokemon vangen: de traditionele anime-worp of onderhands of zelfs achterstevoren! In mijn tweede speelsessie kwam ik zelfs een shiny Metapod tegen. Dit was de tweede shiny van de dag! Pokemon Let’s Go is veel leuker dan ik dacht en zoals Jorden in zijn E3-preview al zei: Als je een echte Pokemon-fan bent, is er geen enkele reden om de titel niet aan te schaffen.”

Welk spel of welke spellen wisten je verder te verrassen?

Randy: “Allereerst werd bij het spelen van FIFA 19 duidelijk dat er echt werk is gemaakt om de Switch-versie te verbeteren. Grafisch gezien oogt alles duidelijk weer wat mooier. Zo zien de gezichten van spelers er meer realistisch uit, speelt alles soepeler en oogt het veld meer realistisch. Daarnaast is er goed geluisterd naar kritiek van spelers want dit keer kun je ook online met vrienden tegen elkaar spelen.”

Een ander spel dat me heeft verrast is Killer Queen Black welke in multiplayer echt enorm leuk is. In Killer Queen Black spelen twee teams van elk vijf spelers tegen elkaar. Er zijn verschillende manieren om het spel te winnen. De eerste manier is om de Queen drie keer te verslaan. De tweede manier is om de bijenkorf te vullen met besjes. Tot slot kun je een grote slak verslepen om te winnen. Het spel ziet er uiterst simpel uit, maar doordat je met twee relatief grote team speelt is het zeer geschikt voor multiplayer. Omdat communiceren en het bedenken van een strategie in je team erg belangrijk is, vraag ik nog wel af hoe het spel online gaat uitpakken.

Robin: “Overcooked 2 heeft me erg verrast. Randy en ik hadden beide het eerste deel nog niet gespeeld, maar de twee mensen waarmee we speelden wel. Ze gaven ons strategieën, maar toch bleek het een leuke chaos te worden in de keuken. Er is zoveel waar je op moet letten. Er was bijvoorbeeld een level in een luchtballon, maar het stormde dus alles ging heen en weer. Ook al heb je een goede tactiek, het blijft een gezellige chaos. Ingrediënten naar elkaar gooien is een nieuwe functie in Overcooked 2. Dit is erg handig, er was namelijk een level waar de trap steeds verplaatst. Je kan dus het proces versnellen om eten te gooien naar je teamgenoten. Overcooked 2 zorgt voor een hilarische chaos waar je hard van gaat lachen, maar ook stressen.”

Naar welk spel kijk je nu het meeste uit?
Randy: “Zonder twijfel Super Smash Bros. Ultimate. Nintendo lijkt er werkelijk alles aan te doen om hier de meest complete en beste titel in de serie tot nu toe van te maken, dat gaat garant staan voor enorm veel speelplezier!”

Robin: “Ik sluit me aan bij Randy. Super Smash Bros Ultimate is gewoon een prachtig spel dat supersnel oogt. De game oogt dus sneller, maar ook veel mooier. De nieuwe levels zijn een leuke toevoeging aan de bestaande levels en ik kan niet wachten op 7 december deze prachttitel in huis te halen!”

2 gedachten over “[Feature] Daily Nintendo test aankomende games bij Nintendo

Geef een reactie