Daily Nintendo

Jouw online Nintendo Magazine

Nintendo: “Switch wordt net zo veel in als buiten het dock gebruikt”

Welke speelstijl heeft jouw voorkeur?

Met de Switch bracht Nintendo een uniek systeem uit. Naast een klassieke console, aangesloten op de tv, kan dit systeem ook als handheld gebruikt worden. Nintendo zei vandaag dat beide functies ongeveer evenveel gebruikt worden.

Het “Sales & Marketing” hoofd van Nintendo, Doug Bowser (ja, zo heet hij echt), geeft aan dat het gebruik ongeveer 50% om 50% is. Daarbij is puur gekeken naar het feit of de Switch in of uit het dock staat. Of er in handheld-modus of tafelmodus gespeeld wordt maakt voor Nintendo niet uit, dit telt beide als handheld.

Overigens is er wel een groot verschil te zien tussen de verschillende titels. Zo is Just Dance een titel die bijna alleen maar op de tv gespeeld wordt. Dit spel leent zich ook minder goed om (samen) op een klein scherm te spelen. Mario Kart 8DX en Zelda: Breath of the Wild worden ongeveer evenveel handheld als docked gebruikt. Titels die bijna alleen maar in handheld-modus gebruikt worden heeft Nintendo niet genoemd.

Nintendo haalt deze informatie uit alle geregistreerde Nintendo accounts. Met deze kennis kunnen ze reclame campagnes gerichter opzetten. Bepaalde games zullen in tv spotjes vaker in handheld modus te zien zijn dan andere spellen.

Wat heeft jouw voorkeur? Gebruik jij je Switch veel in handheld-modus of ga je voor de vertrouwde docked speelstijl? Laat het ons weten in de reacties.