Daily Nintendo

Jouw online Nintendo Magazine

Eerste beelden Limbo op de Switch

Morgen verschijnt dit puzzel platformspel in de Nintendo eShop.

Toen Limbo in 2010 voor het eerst verscheen werd het meteen goed ontvangen. Morgen brengt Playdead deze game, samen met Inside, naar de Nintendo Switch. De eerste beelden van de Switch-versie zijn nu te zien. 

Limbo was het eerste spel dat werd uitgebracht door de Deense ontwikkelaar Playdead. Destijds verscheen het spel voor de Xbox 360. Later is het spel op verschillende platformen verschenen, waaronder de Xbox One, Playstation 3, 4 en Vita, PC en Mac en zelfs de mobiele apparaten met iOS of Android kregen deze game.

Het verhaal in Limbo gaat over een kleine, verloren jongen. Helemaal alleen trekt hij door een mysterieus bos, op zoek naar zijn zus. Tijdens zijn zoektocht veranderd dit bos langzaam in een soort stad om vervolgens op het einde weer terug te keren in een bos. Het einde heeft veel mensen lang bezig gehouden en de ontwikkelaar blijft er zelf ook behoorlijk vaag onder. Zelfs acht jaar na het verschijnen van het spel zijn er nog veel discussies en theorieën.

Vorige week maakte Playdead bekend dat Limbo ook zal verschijnen op de Switch. Vanaf morgen zal je dit spel kunnen downloaden uit de Nintendo eShop. Een andere grote hit van Playdead, de game Inside, zal dan ook te downloaden zijn.

Benieuwd wat je van het spel kan verwachten, bekijk dan onderstaande gameplay beelden. Hierin worden de eerste 24 minuten van het spel getoond.