Daily Nintendo

Jouw online Nintendo Magazine

Geen plannen Switch-versie Resident Evil 2

Dit bevestigde Capcom vandaag in een interview.

Afgelopen E3 werd een remaster van Resident Evil 2 aangekondigd. Tot ieders verbazing stond de Switch niet in het lijstje met systemen waar dit spel op zou verschijnen. Capcom geeft nu aan dat daar ook geen plannen voor zijn. 

Resident Evil 2 is een spel wat nog stamt uit het vorige millennium. In 1998 kwam dit spel uit en verscheen het voor de originele PlayStation, Xbox en het kwam zelfs uit op de Nintendo 64. Het is een vervolg op het eerste deel en brak alle (verkoop)records toen het uitkwam. Capcom heeft nu besloten een remaster uit te brengen van dit spel. Deze remaster zal verschijnen op de PC, PlayStation 4 en Xbox One, maar niet op de Switch.

In een interview werd Mike Lunn, manager bij Capcom, gevraagd of er een Switch-versie aan zat te komen. Zijn antwoord op die vraag was kort. Voorlopig hoeven we Resident Evil 2 niet te verwachten op de Switch. Hij wilde het echter nog niet helemaal uitsluiten. Onlangs bleek Resident Evil 7 ook naar de Switch te komen doormiddel van streaming. Voorlopig hoeven we zoiets nog niet te verwachten voor het tweede deel in de Resident Evil serie.

Mocht dit spel ooit naar de Switch komen zullen we er sowieso nog een flinke tijd moeten wachten. De focus ligt nu bij de drie platformen waarvoor het spel is aangekondigd. Op die systemen komt het spel ook pas in 2019 uit dus mocht de Switch-versie er komen kan dat zomaar 2020 of later worden!