Daily Nintendo

Jouw online Nintendo Magazine

Squids Odyssey komt naar de Switch

Deze game verscheen eerder voor de 3DS en Wii U. Nu maakt het de overstap naar de Nintendo Switch.

Met een titel als Squids Odyssey moet je wel een goede game in handen hebben. De squids zijn razend populair door Splatoon en sinds Super Mario Odyssey zien we ook dat woord steeds vaker terug in de gamewereld ( kijk maar naar Assassin’s Creed Odyssey). Of dit net zo’n succes wordt is nog even afwachten. 

Squids Odyssey verscheen voor het eerst in 2014. Het spel kwam dat jaar uit voor zowel de Wii U als de Nintendo 3DS. Hoewel het nooit echt grote bekendheid heeft gekend werd het spel redelijk beoordeeld. Dit spel is een unieke combinatie van verschillende genres. Zo zitten er verschillende RPG elementen in maar kan je actie- of strategiegame. De speelstijl is turn-based, dat wil zeggen dat jij en je tegenstanders om beurten een bepaalde actie uitvoeren.

Door deze acties moet je samen met Steev en de andere inktvissen deze bevrijden van een dodelijk virus. Niet alleen het lot van de inktvissen ligt in je handen, deze ramp zo verschrikkelijke gevolgen hebben voor de hele wereld. Alle inktvissen zijn onder te verdelen in vier verschillende soorten: “Shooters”, “Scouts”, “Troopers” en “Healers”. Ieder van de 90 missies vereist weer een andere samenstelling van teamleden.

De makers van Squid Odyssey beloven je meer dan 15 uur aan gameplay. Het hele spel zal zowel te spelen zijn met de controllers als ook met het touchscreen van de Nintendo Switch. Vanaf 5 juli is dit spel te vinden in de digitale schappen voor een prijs van €15. Bekijk hieronder vast de trailer van de 3DS/Wii U-versie van het spel.