Daily Nintendo

Jouw online Nintendo Magazine

[E3] Hands-on met EA games

EA Play

EA Play was vlak voor de E3 van start gegaan en natuurlijk heb ik daar van alles gespeeld. Lees snel verder voor de ervaringen.

Vooralsnog is alleen FIFA 19 bevestigd voor de Switch, maar aangezien Unravel Two een kleine kans heeft, Battlefield populair is en Anthem lang verwacht wordt heb ik mijn ervaringen met deze games ook toegevoegd aan dit artikel.

Fifa19

De FIFA-serie heeft dit jaar, met FIFA 19, zijn grootste verbetering gezien op de Switch. Net als FIFA 18 draait die niet op de Frostbite engine, maar op een custom engine welke speciaal is ontwikkeld voor de Switch. Gelukkig is die flink verbeterd in het afgelopen jaar. Ten eerste is het grafisch sterk verbeterd en ziet alles er al een stuk beter uit. Daarnaast is de gameplay erop voorruit gegaan, welke zelfs als niet-FIFA-fan merkbaar aanvoelt.

Verder heeft EA nog nieuwe functies toegevoegd die in het vorige deel niet zaten op de Switch. Hierbij kan gedacht worden aan de toevoeging van verschillende speelstijlen zoals ze in het echt ook gebruikt worden, uitzendingsstijlen voor grote kampioenschappen en als kers op de taart kan je eindelijk met je vrienden online kan spelen. Bekijk hier wat korte gameplay van het spel.

Unravel2

Unravel Two was de verrassing van de EA presentatie, de game was al gelekt, maar niemand had een directe release na de presentatie zien aankomen. Wat daarnaast enorm opviel was dat de game geen Switch versie had terwijl dat van te voren wel werd verwacht. Helaas blijkt het vooral een kwestie van resources te zijn, een versie voor de Switch is dus gelukkig niet helemaal uitgesloten.

De gameplay is erg vergelijkbaar met het eerste deel, alleen in Two heb je twee personages die bestuurbaar zijn waardoor je alles alleen kan spelen, maar ook met zijn tweetjes in lokale co-op. Gelukkig is de game heel goed speelbaar in je eentje, dus als je geen vrienden in de buurt hebt of alleen maar geïrriteerd wordt doordat ze de puzzels niet snappen is het spel enorm goed speelbaar in je eentje. Door het gebruik van twee personages krijgen puzzels nieuwe diepgang en kan de game een stuk meer kanten op met de puzzels. De soundtrack is daarbij ook nog eens heerlijk om naar te luisteren. Voor puzzelliefhebbers zeker een aanrader.

BattlefieldV

De onthulling van Battlefield V zorgde nogal voor een reactie op de ontwikkelaar. Dit had te maken met een vrouw op de cover wat niet zou kunnen. Nou, stop die testosteron maar weer in je zak! De game speelt door vrouwelijke soldaten zeker niet minder. Tijdens EA Play kon ik aan de slag met de Grand Operations modus. In deze nieuwe modus wordt een slag uit de oorlog volledig uitgelicht. Normaal gebeurd dit in vier dagen met elk een nieuwe modus. De demo bevatte echter helaas maar twee van de vier dagen aan content.

Op dag één moest je als het ene team bommen neerleggen bij verschillende objectives en aan de Duitsers de taak dit te voorkomen. En je kan niet zomaar denken van “ach, we pakken ze volgende dag wel”, want alles wat in de voorgaande dagen is gebeurd heeft invloed op de dagen erna. Heb je als Duitser te weinig doelen verdedigd? Dan wordt de volgende dag een stuk zwaarder. Hetzelfde geldt voor de aanvallende partij, verlies je als groep veel levens, dan worden de andere dagen een stuk lastiger te winnen. Net als in voorgaande Battlefield games moet je je omgeving zoals voertuigen die je in de omgeving vindt in je voordeel gebruiken om zo de overwinning te behalen.

Het is niet allemaal heel erg nieuw en Battlefield V brengt tot zover weinig echte vernieuwing met zich mee. De meeste vernieuwing zijn erg subtiel. Een voorbeeld hiervan is dat het stukken lastiger is om aan munitie te komen en daarnaast kan iedere speler nu anderen helen. Daar houd het voor wat nu zichtbaar is op met aanpassingen. Hopelijk komen er nog meer vernieuwingen, maar zo niet dan wordt Battlefield V zeker weer een solide shootergame net als de voorgaande games.

Anthem

Anthem was tijdens de EA presentatie het paradepaardje. Velen zaten met smart op meer informatie over deze game te wachten, maar helaas viel de hoofdpresentatie erg tegen met zwakke gameplay en een trailer. Gelukkig kon je op het evenement een wat diepere indruk krijgen van het spel. In deze uitgebreide gameplay sessie werd de missie uit de conferentie volledig van het begin tot het einde gespeeld, met meer diepgang over hoe het spel en de gameplay mechanics werken. Hierdoor werd al snel duidelijk dat Anthem leuk is om alleen te spelen, maar pas echt op z’n hoogtepunt komt door een team samen te stellen. Hierdoor kan je geweldige combo’s maken en echt een tactische aanpak geven aan de missies. Hoewel ik geen fan ben van EA staat deze game toch wel hoog op mijn lijstje waar ik naar uit kijk.

Als laatst is hier nog een korte impressie van hoe EA Play eruit zag.